Impas după a patra rundă de negocieri post-Brexit

A.D.
Miscellanea / 5 iunie 2020

Impas după a patra rundă de negocieri post-Brexit

Cea mai recentă rundă de discuţii privind Brexit şi relaţiile comerciale cu Europa s-a încheiat fără nicio evoluţie astăzi, întrucât UE şi Marea Britanie îşi menţin poziţiile şi cer să se intensifice negocierile, anunţă afp.com

Negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, a raportat "niciun progres semnificativ în această săptămână", acuzând Londra că nu respectă condiţiile de desfacere a legăturilor la care s-au înţeles anul trecut.

Barnier a declarat reporterilor : "Această situaţie nu poate continua pentru totdeauna", după ce sute de oficiali au încheiat patru zile de discuţii virtuale despre legăturile comerciale viitoare UE-Marea Britanie.

Fostul ministru francez a adăugat că acordul final trebuie decis înainte de 31 octombrie pentru a putea fi ratificat înainte de sfârşitul anului. Acesta este momentul în care Marea Britanie va părăsi piaţa unică europeană şi uniunea vamală europeană cu sau fără un acord comercial, informează sursa.

Omologul său din Marea Britanie, David Frost, a declarat presei avansuri "limitate" în privinţa negocierilor şi a cerut ca ambele părţi "să intensifice şi să accelereze munca" pentru a încheia acordul.

Barnier a declarat că următoarea rundă de discuţii va avea loc la sfârşitul lunii iunie sau la începutul lunii iulie.

Barner a adăugat: "Nu am nicio îndoială că vom găsi un teren comun vara aceasta sau cel târziu la începutul toamnei."

El a spus despre negociatorii britanici că aceştia caută să facă cale întoarsă către unele angajamente făcute deja, când prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a semnat o declaraţie politică cu UE anul trecut.

El consideră că această declaraţie, care în mod legal este o anexă a acordului de retragere Brexit, este singura referinţă pentru negocieri.

Despre subiectele cheie precum regulile privind concurenţa echitabilă şi regulile pentru pescuit, britanicii vor discuta prin intermediul prim-ministrului lor. Toată atenţia se îndreaptă acum spre discuţia dintre Johnson şi preşedinţii Ursula von der Leyen şi Charles Michael care va avea loc luna aceasta.

Discuţia la nivel înalt o să fie ultima şansă a lui Johnson să ceară extinderea negocierilor după finalul acestui an, când perioada de tranziţie care conformează Marea Britanie la legile UE se încheie.

Johnson a exclus categoric prelungirea perioadei de tranziţie, iar europenii lucrează sub presupunerea că Londra nu se va răzgândi.

Unii reprezentanţi ai UE se tem că Johnson nu doreşte să încheie un acord comercial, în ciuda consecinţelor asupra economiei, adaugă sursa.

Neînţelegerile Londra - Bruxelles provin din faptul că nu sunt de acord cu privire la modalităţile de a asigura o concurenţă echitabilă în condiţiile acordului comercial, precum şi cât de mult acces vor avea navele europene de pescuit la apele britanice.

Mandatul de negociere al lui Barnier precizează clar că asigurarea condiţiilor de concurenţă echitabile trebuie să îndeplinească standardele europene, iar cea mai înaltă instanţă a UE este arbitrul final al ceea ce va fi considerat corect.

Marea Britanie consideră menţinerea legilor UE inacceptabilă şi cu mult peste ceea ce Europa solicită altor parteneri de tranzacţii comerciale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Impas,impas!Britanicii s-au cam grabit sa spele putina.S-ar putea sa regrete.

    Impas,impas!Britanicii s-au cam grabit sa spele putina.S-ar putea sa regrete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb