"Imperial Tobacco" cumpără "Commonwealth Brands"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 februarie 2007

"Imperial Tobacco" cumpără "Commonwealth Brands"

Producătorul mărcii Davidoff plăteşte aproape 2 miliarde de dolari pentru această achiziţie, intrând pe cea mai mare piaţă a ţigaretelor cu mărci low-cost din America de Nord

"Imperial Tobacco Group" Plc din Marea Britanie va cum­păra "Commonwealth Brands", producătorul ţigaretelor americane Gold şi Sonoma, plătind în schimb 1,9 miliarde de dolari. "Imperial Tobacco Group" intră astfel pe cea mai mare piaţă a ţigaretelor cu mărci low-cost din America de Nord. Totodată, "Imperial Tobacco" devine prima companie europeană din domeniul producţiei de ţigarete care pătrunde pe piaţa SUA în ultimul deceniu.

"Imperial", producătorul măr­cii Davidoff, aşteaptă ca achiziţia celui de-al patrulea producător de ţigarete din SUA să-i majoreze profitul în acest an. Preluarea va fi făcută de la "Houchens Industries" Inc. şi se va finaliza până în luna aprilie, potrivit aşteptărilor oficialilor "Imperial Tobacco", societate cu sediul în Bristol, England. Plata pentru această achiziţie va fi făcută printr-un credit.

În ultima vreme, pe piaţă au existat speculaţii potrivit cărora "Imperial Tobacco" ar putea cumpăra producătorul ţigaretelor Gauloises, compania hispano-franceză "Altadis" SA.

"Commonwealth Brands" a luat fiinţă în anii 1990.

Prin preluarea companiei americane, "Imperial" câştigă 3,7% din cea mai profitabilă piaţă de profil, cu vânzări anuale de 14 miliarde de unităţi. Profitul impozabil al "Commonwealth Brands" a crescut cu 15%, la 164 milioane de dolari, în anul fiscal în­cheiat la data de 30 septem­brie 2006. În condiţiile în care piaţa americană a ţigaretelor a scăzut cu 1,7% anual (ca volum), compania şi-a majorat producţia cu 11% anual în perioada 2001-2005. În prezent, compania deţine o fabrică a cărei producţie se ridică la 30 de miliarde de ţigarete pe an, însă aceasta lucrează la mai puţin de 50% din capacitate. În urma tranzacţiei nu vor fi eliminate locuri de muncă.

Societăţile europene din sectorul tutunului au evitat SUA mai bine de un deceniu din cauza riscurilor legale care, acum, par să fie mult mai mici. Majoritatea proceselor mari înaintate împotriva industriei de profil americane, care valorează 75 de miliarde de dolari, au fost finalizate. Astfel, de acum înainte, marile companii "Altria Group" Inc. şi "Reynolds American" Inc. se vor lovi de concurenţa rivalilor străini.

SUA realizează între 20% şi 30% din industria mondială a ţigaretelor, potrivit cifrelor "Imperial Tobacco". Statele Unite vor deveni a treia piaţă de desfacere pentru "Imperial Tobacco", după Marea Britanie şi Germania.

"British American Tobacco" Plc (BAT) este singura companie europeană care derulează operaţiuni în domeniu pe piaţa SUA. BAT a cumpărat "Brown & Williamson" în 1927, iar mai târziu, în 1994, a preluat "American Tobacco" Co.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb