Impozite mai mici pentru cei care şi-au construit case

Oleg Cojocaru
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 14 mai 2004

Impozitul anual pe venitul datorat, în anul 2003, de pesoanele fizice poate fi redus în cuantum de 20% din valoarea materialelor folosite pentru construcţia unei singure locuinţe, potrivit unui ordin al Ministerului Finanţelor. Ordinul prevede că reducerea impozitului pe venit se acordă numai pentru construcţiile realizate în anul 2003, în baza unei cereri depuse de contribuabil pînă cel tîrziu la data de 30 iunie 2004.

Beneficiari ai reducerii de impozit pe venit pot fi doar cetăţenii români cu domiciliul în ţară (avînd calitatea de proprietari legali), care au realizat venituri din activităţi independente, din salarii sau cedarea folosinţei bunurilor, precum şi venituri cu impunere finală.

Actul normativ emis de finanţe prevede că documentele justificative privind materialele folosite pentru construcţia locuinţei vor fi prezentate de către contribuabil odată cu cererea de reducere a impozitului. Documentul justificativ trebuie să conţină date privind cumpărătorul şi furnizorul materialelor, precum şi datele de identificare a acestora.

După depunerea cererii şi documentelor la administraţia financiară, organul fiscal va analiza dosarul depus şi va informa contribuabilul în legătură cu decizia de impunere anuală. Ordinul MF mai prevede că, în situaţia în care administraţia financiară constată venituri nedeclarate de contribuabil, reducerea solicitată nu se va mai acorda pentru impozitul stabilit din oficiu. În cazul veniturilor realizate în străinătate, reducerea se va acorda numai pentru diferenţa de impozit de plată în România.

Pentru locuinţa construită şi deţinută în coproprietate, reducerea se acordă pentru fiecare coproprietar, corespunzător cotei părţi deţinute în proprietate şi în funcţie de impozitul datorat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb