ÎMPREUNĂ CU 11 ŢĂRI, ANCOM simulează astăzi o licitaţie de spectru

Mihaela Dalar Stanca
Companii / 29 martie 2012

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a organizat în aceste zile o reuniune a grupului CEE Regional Working Group care are ca subiecte principale de discuţie stadiul trecerii la televiziunea digitală şi situaţia utilizării benzii dividentului digital în regiune, a declarat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, Cătălin Marinescu, Preşedinte ANCOM.

La această reuniune participă încă 11 state, iar în cadrul întâlnirii de mâine se va desfăşura un seminar care va simula planificarea şi organizarea unei licitaţii de spectru, a mai spus Marinescu. Această simulare a unei licitaţii de spectru este realizată în vederea familiarizării ţărilor participante cu un astfel de eveniment. De asemenea, o astfel de licitaţie va avea loc în vara acestui an şi în ţara noastră, moment în care vor fi licitate benzile de spectru pentru telefonie mobilă.

De asemenea, în luna februarie, a avut loc Conferinţa Mondială de Radiocomunicaţii (WRC), conferinţă în cadrul căreia se iau decizii privind alocările viitoare de spectru radio, reuniune ce are loc la fiecare patru ani.

"La întrunirea din acest an s-a discutat realocarea frecvenţelor pentru comunicaţiile mobile. Dacă înainte se dezvolta telefonia mobilă, acum răspundem pentru evoluţia internetului mobil care necesită cerinţe diferite", a declarat azi pentru presă, domnul Francois Rancy, Director al Biroului de Radiocomunicaţii al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UTI).

În ceea ce priveşte discuţiile ce s-au purtat pe tema televiziunii digitale terestre, aceasta înregistrează dificultăţi în acest moment. Principalele probleme sunt legate de relieful ţărilor şi felul în care se propagă undele radio, a adăugat Marinescu. Domnia sa a adăugat că de la discuţiile ce au loc la Conferinţele Mondiale de Radiocomunicaţii şi până la apariţia serviciilor noi există o perioadă medie de 10 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb