ÎMPRUMUTAŢII ÎN FRANCI ELVEŢIENI: "Excluderea senatorului Daniel Zamfir din PNL - o mare nedreptate"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 aprilie 2018

"Excluderea senatorului Daniel Zamfir din PNL - o mare nedreptate"

Clienţii cu credite în CHF au pregătit un demers de susţinere a liberalului Zamfir

Excluderea senatorului Daniel Zamfir din PNL este o mare nedreptate, consideră clienţii cu credite în franci elveţieni (CHF), care opinează că această măsură nu a părut să fie o decizie liber consimţită de către membrii partidului, ci, mai degrabă, o execuţie. Reprezentanţii Grupului clienţilor cu credite în CHF (GCCC) ne-au transmis: "Am primit mii de mesaje din partea membrilor, care, pe lângă susţinerea necondiţionată faţă de domnul Zamfir, şi-au exprimat dezamăgirea şi frustrarea faţă de decizia de excludere.

Se pare că legea de plafonare a dobânzilor la credite ar fi principalul motiv în privinţa excluderii senatorului Zamfir. Este greu de înţeles pentru oricine poziţionarea PNL. Nu au existat soluţii de îmbunătăţire a proiectului de lege, ci doar dorinţa de a îngropa un proiect de lege necesar şi deja existent în numeroase state membre ale UE. Poate că proiectul de lege este unul perfectibil, dar de aici până la a te opune complet şi a-ţi discredita propriul parlamentar, cu siguranţă că este o strategie care lasă de dorit.

Putem afirma cu tărie că nu există un parlamentar care să fi comunicat atât de uman cu cetăţenii precum a făcut-o domnul Zamfir. Toată lumea este interesată de protecţia consumatorilor, dar până la proiectul de lege al dării în plată, iniţiat de către domnul Zamfir împreună cu avocatul Piperea, nimănui nu i-a păsat de dramele consumatorilor de servicii financiar-bancare".

Amintim că liberalul Zamfir a promovat Legea dării în plată şi proiectul legislativ privind conversia creditelor în franci elveţieni la curs istoric, iar acum are în dezbatere mai multe iniţiative, printre care şi una ce vizează plafonarea dobânzilor la creditele de consum la un nivel de 18% şi a celor ipotecare şi imobiliare la de 2,5 ori mai mult decât dobânda cheie.

Se pare că aceste proiecte de lege ar sta la baza deciziei preşedintelui PNL Ludovic de a-l exclude pe Daniel Zamfir din partid, decizie votată de 25 de liberali, în Biroul Executiv. Sursele noastre spun că, pentru excluderea unui membru din partid, este nevoie de votul Consiliului Naţional.

În acest context, în ultimele zile, Grupul Clienţilor cu Credite în CHF a iniţiat un demers de susţinere a senatorului Zamfir. Reprezentanţii GCCC ne-au transmis: "Este un plan în doi paşi, însă la acest moment nu putem dezvălui chiar tot ce am pregătit.

Am rugat membrii grupului să scrie de mână o serie de scrisori prin care să arate experienţa trăită de ei cu băncile şi IFN-urile din România, impresia faţă de omul Daniel Zamfir, precum şi opinia acestora faţă de evenimentele din ultimele zile. Deşi ne sunt necesare doar câteva zeci de scrisori, suntem convinşi că vom primi sute de reacţii în scris din partea membrilor grupului.

Vom informa opinia publică cât de curând cu privire la pasul al doilea al demersului, dar, pentru moment, dorim să rămână strict secret.

Facem precizarea că, prin demersul nostru nu vrem să convingem conducerea PNL în privinţa reprimirii domnului Zamfir în partid, ci urmărim un scop diferit".

Grupul clienţilor împrumutaţi în moneda elveţiană subliniază că membrii săi îl vor susţine pe senatorul Zamfir indiferent de partidul din care acesta face parte. "Trebuie spus că PNL a comis o gravă eroare, sacrificând un om care nu dorea decât dreptate şi echilibru în societate, decizia fiind aproape sigur determinată şi de un lobby agresiv din partea BNR.

Mai mult, oamenii doresc să stea de vorbă cu parlamentarul PNL (senator sau deputat) din teritoriu. Din păcate, deşi există o obligaţie legală, pe site-ul Senatului României şi a Camerei deputaţilor, în majoritatea cazurilor, nu sunt afişate datele de contact ale parlamentarilor. Prin date de contact ne referim la adresa de e-mail şi la adresa biroului din teritoriu.

De aceea, pentru a explica dumnealor importanţa proiectului de lege privind plafonarea dobânzilor, i-am solicitat, oficial, secretarului general al PNL, domnul Robert Sighiartău, să ne transmită toate aceste date de contact. Considerăm că fiecare cetăţean are dreptul de a-şi consulta propriul parlamentar şi de a-i atrage atenţia asupra greutăţilor cu care se confruntă".

Clienţii bancari menţionează că, până la acest moment, nu au primit niciun răspuns din partea secretariatului general.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. IN schimb eu un imprumutat in euro nu il sustin pentru ca domnul Daniel Zamfir sustine teparii. Sa explic si de ce: imprumutatii in franci elvetieni in momentul in care au apelat ;la creditul respectiv s-au gandit ca pacalesc sistemul(ok, fiind "aburiti" de lucratorii bancari). Acum Daniel Zamfir le-a acordat sansa sa pacaleasca din nou sistemul.

    1. Este vorba de o lege care ar plafona dobânzile, deci beneficiază în primul rand cei cu euro, dolari și lei, mai puțin cei cu franci(liborul este negativ).

      Sistemul e croit să-i țepuiască pe toți.

      Împrumutații în fraci au fost jefuiți la propriu, cei în euro, doar țepuiți. 

      ...

      ...

      Ce treaba au francii, dolarii etc cu legea lui Zamfir ? Bai baieti referirea in lege e la Robor ? Stiti ce e ala ? Si oricum se aplica pt credite noi nu are treaba cu cele vechi.

      Auzi tu cica s-au gandit aia cu francii sa pacaleasca sistemul :))) Mare ti-e gradina :)))

    sklavetii in chf se dau impuscati de 10 ani cum ca au fost tepuiti de banksteri. asa e v-ati furat-o. da' ma baieti cind ati luat creditele erati cei mai jmekeri din parcare. cum vine asta, pai ori sunteti tzepari de banksteri ori nu mai sunteti ????

    1. In tara asta sklaveti suntem cu totii!!! Pacat ca nu vedeti asta d-le anonim!!!

      De ceea nici nu se schimba ceva, din cauza celor ca d-voastra care nu doresc beneficii oamenilor de rand. Dar probabil ca faceti parte din clasa politica care mulge in continuare de la cei pacaliti! Cu ce au pacalit sistemul cei cu franci? Habar nu aveti!!!

      Cei cu franci au facut credite de acest gen din cauza faptului ca nu se incadrau pe moneda de lei sau euro. Deci stimabile si dumneata daca ai avea o familie si ti-ai fi dorit un credit pentru un apartament ai fi facut la fel daca voiai sa le asiguri o locuita. Cu ce au pacalit sistemul? Legile au fost reapectate intocmai!!! Dar e mai usor sa critici desigur decat sa faci ceva!  

      [Fragment eliminat conform regulamentului] orban face jocurile murdare ale adunaturi pedelistă , actul pnlistă .

      Pe Zamfir care facea treaba buna , l-au exclus , era un real pericol pentru orban , s-a temut că ii va lua locul . 

      Din pacate am ajuns sa ne mancam intre noi, in loc sa fim uniti impotriva celor care de 28 de ani isi bat joc de noi. Ca suntem imprumutati in franci, euro, lei, ca am avut norocul sa avem o casa si nu a fost nevoie de credit, ar trebui sa fim uniti si sa schimbam ceva in tara asta. Da ne-am furat-o, crezand in gulerele albe si crezand ca ne putem lua un amarat de apartament, in conditii civilizate. Dar ce sa vezi? N-a fost asa! De la ce am semnat si unde am ajuns....e drum lung. Clauzele abuzive din contracte, dobanzile marite pe spranceana ca sa mai intre un profit in plus in buzunarele largi ale bankerilor, ne-au determinat sa nu mai acceptam hotia. Si da, singurul care are tupeul sa lupte pentru dreptate este senatorul Zamfir! Si NU, NU vrem pomeni asa cum indruga postacii, nu v rem sa scapam de case, vrem doar ca ratele creditului sa fie alea corecte, fara tertipuri si hotii. Luati-va ochelarii de cal de la ochi si observati realitatea! Ne-am saturat sa explicam dar o vom face! VREM DREPTATE, VREM O RELATIE CORECTA CLIENT-BANCA, NU MAI VREM SA FIM FURATI! S-a inteles?

      Cel mai bine ar fi sa vreti sa nu mai luati credite de la banca. Are Zamfir si apropiatii o oferta de chirii rezonabila. Este de doar 2 ori cat rata la banca. Haideti ca se termina rapid.

      Rata mai mică decât chiria este o marotă care funcționează atât timp cât economia crește.

      Odată ce dobânzile încep să crească, rata ajunge de vreo 3-5 ori mai mare decât chiria, iar falimentul e după colț.

      Băncile din România nu acordă credite normale, cu grad de îndatorare de maxim 30% și atunci faceți foamea, în primul rând pentru că așa vrea BNR. 

      dreptate pentru catei. cam asta vreti voi. doar ca asa ceva nu exista.

      Dreptate isi poate face fiecare. NU MAI LUA CREDIT. Si ai dreptate!

      Dreptate își poate face fiecare până când se atinge punctul critic. Ați țepuit pe mult prea mulți oameni. În loc de clasă medie avem o clasă de sclavi ai băncilor.

      ...

      ...

      Cand nu esti informat, vorbesti vorbe.Împrumutaților in franci elvetieni nu li s au acordat aceasta moneda, ci lei sau euro, dar obligati sa restituie franci! Poti gândi mai mult? Se numeste infracțiune si este pedepsită de legea penala. Search pe google pt.informație cat China

      ...

      Sklavetii creditaci au fost tepuiti de ceilalti sklaveti din banci nu invers.De ce ? Pt salariu , bonusel , etc Dupa criza o parte din sklavetii din banci au platit , vezi inchiderea de sucursale , somaj ,etc Morala e ca sklavetii mai bine s-ar ajuta decat sa se tepuiasca si sa o pateasca ambele tabere :)

      Cand economia creste rata e mai mare decat chiria.Asa a fost si in gloria bulei cand ajunsese rata dublul chiriei dar unii tot cumparau sa inchirieze :)))) Daca ai acces la credite usor preturile sidobanzile cresc deci rata creste in vreme ce nr celor dornici de chirie scade deci chiriile stagneaza sau scad prin deficit de ccerere si oferta mare .E asa greu de inteles ?

    Dl. Zamfir se alintă.

    A fost exclus din PDL 

    cine sint clienţii cu credite în franci elveţieni ??

    1. Dacă procentul este atât de irelevant, de ce nu s-a făcut conversia creditelor în lei la cursul din momentul acordării?

      Procentul este irelevant, nu? 

      Dar tu cine ești? A...am uitat,te-ai prezentat..

      Acum,cine te plătește pe tine sa faci astfel de comentarii? 

      Ce vrei sa mai știi despre situația imprumutatilor din România? Știi ca toți, dar absolut toți au de suferit din cauza dobânzilor majorate după cum dicteaza politica bancilor, când vor și cum vor,tu,împrumutat neputandu-te împotrivi.  

      Cei cu credite în CHF,în mod special,au trăit și trăiesc adevărate drame,nu te poți preface ca nu stii (ba tu te prefaci).

      La final o recomandare:uita-te mai des și mai atent în oglinda! Sa-mi spui și mie ce vezi. 

    Pe aceasta cale vreau sa multumesc domnului Zamfir si domnului Piperea. Le urez numai bine ca s-au gandit la binele poporului care se afla sub sclavia bancilor.Acest om e minunat!

    1. Bancile nu au destui bani. La o cerere se aplica concurenta. Asa cresc dobanzile.

      Daca esti competent nu esti bun. 

    asa cum a spus si piperea ,zamfir si-a riscat cariera si nu au importanta motivele ci obiectivul , trebuie ajutat concret sa-si faca un partid ,este nevoie de un partid cu adevarat nationalist , antibanci , un partid al demnitatii nationale si nu al unor slugi sau capete plecate , pentru trebusoara asta liberalii nu or sa mai ia nici 10% voturi , daca te porti ca o sluga esti tratat ca o sluga! , uitati-va in jur la tarile europene si vedeti cu cine ne putem compara la acest capitol

    Mai toti romanii de buna credinta sustinem normalitatea prin Zamfir ...trebuie facut un partid cu oameni care dau un bun exemplu tarii si jos cu coruptii din BNR si toate partidele de au acaparat justitia si puterea in tara .

    Oricum nu se aplica la creditele in curs asa ca nu dezinformati.Min Justitiei a si spus ca este neconstitutional:) credit cu dobanda zero suna bine?De ce nu?

    1. Vorbim de oameni păcăliți să plătească trei-patru sute de mii de euro pentru credite de 60-70 mii franci elvețieni.

      Și Nuți Cămătaru ar fi rușinat de astfel de țepe. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb