ÎN 15 IANUARIE Acţionarii Nuclearelectrica sunt chemaţi să aprobe procedura de selecţie a doi administratori

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 decembrie 2020

Acţionarii Nuclearelectrica sunt chemaţi să aprobe procedura de selecţie a doi administratori

Compania va vinde energie de 242,5 milioane de lei către GEN-I, anul viitor

Acţionarii Nuclearelectrica (SNN) sunt convocaţi, la data de 15 ianuarie, pentru revocarea a doi membri ai Consiliului de Administraţie şi aprobarea declanşării procedurii de selecţie pentru a ocupa locurile libere lăsate în board, se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, pe ordinea de zi a adunării generale ordinare a producătorului de energie nucleară se găseşte revocarea lui Iulian Robert Tudorache din postul de membru al Consiliului, ca urmare a renunţării acestuia la mandat, precum şi revocarea lui Cristian Gentea, ca urmare a încetării de drept a contractului său, având în vedere că începând cu data de 19 noiembrie, acesta este primar al Municipiului Piteşti, devenind incompatibil cu poziţia de administrator al Nuclearelectrica.

De asemenea, pe ordinea de zi a adunării se mai găsesc aprobarea raportului Consilului de Administraţie al companiei pentru primul semestru al anului şi a celui aferent perioadei 1 ianuarie - 30 septembrie, precum şi o serie de informări referitoare la tranzacţiile încheiate de administratorii sau directorii companiei cu angajaţii, cu acţionarii care deţin controlul asupra societăţii, adică Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri sau cu o societate controlată de minister.

Totodată, în cadrul unei adunări extraordinare ce va avea loc în aceeaşi zi, acţionarii Nuclearelectrica vor mai avea pe masă aprobarea propunerilor privind operarea unor modificări ale actului constitutiv al societăţii, precum şi înfiinţarea unei filiale, deţinute integral de companie, al cărei obiect de activitate va include tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase, colectarea deşeurilor periculoase şi activităţi şi servicii de decontaminare.

Tot ieri, Nuclearelectrica a anunţat încheierea unei anexe la un contract din luna noiembrie a anului trecut, privind vânzarea de energie angro către furnizorul sloven GEN-I, în valoare de 242,55 milioane de lei, pe toată perioada anului viitor.

Pentru primele nouă luni ale lui 2020, producătorul de energie electrică a înregistrat un profit net de 477,6 milioane de lei, cu 14,8% peste cel din perioada similară a anului 2019. Veniturile din exploatare au scăzut cu 1,8%, determinate de scăderea cu 3,2% a preţului mediu ponderat al energiei electrice vândută în perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2020 faţă de preţul mediu ponderat din aceeasi perioadă a anului 2019, în condiţiile vânzării unei cantităţi totale de energie electrică mai mare cu 1,2%.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 82,5% din producătorul de energie, a cărui capitalizare este de circa 5,12 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb