ÎN 2009, Numărul turiştilor pentru segmentul de lux a crescut cu o pătrime

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 23 noiembrie 2009

Numărul estimat al turiştilor pentru segmentul de lux din acest an a crescut cu 25% faţă de anul precedent, până la 10.000, cele mai solicitate destinaţii fiind insulele Caraibe şi SUA, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

"Numărul turiştilor care au ales destinaţii de lux în acest an este de 10.000, în timp ce anul trecut au fost vândute cu 25% mai puţine bilete pentru acest segment. Explicaţia este că cei care au bani, pleacă în continuare în vacanţe şi păstrează preferinţele şi obiceiurile din alţi ani, chiar dacă cheltuie mai puţini bani", a afirmat reprezentantul ANAT la deschiderea târgului de oferte turistice de lux, "Kings Holiday". Potrivit acestuia, un alt segment căutat în acest an a fost cel al croazierelor, fiind estimat un număr 5.000 de turişti care au ales astfel de vacanţe, mai ales datorită scăderilor de preţ operate de agenţiile de turism. Astfel, preţurile pentru croaziere au scăzut în medie cu 25-30% faţă de anul precedent, în timp ce cea mai mare scădere a fost chiar de 70%.

Preşedintele agenţiei de turism "Paralela 45", Alin Burcea, a spus că segmentul de lux este în continuare căutat, mai ales datorită scăderii preţurilor în acest an. "Luxul s-a ieftinit, în principal şi datorită faptului că au scăzut preţurile pentru biletele de avion. Turismul de lux este practicat în continuare, în special datorită scăderii preţurilor pentru ofertele turistice în acest an, însă cei care aleg vacanţe de lux cheltuie mai puţin decât în anul precedent. Spre exemplu, noi am avut în acest an o familie care a mers în Dubai, pentru 12.000-15.000 de euro", a spus Burcea, citat de NewsIn.

Acesta a adăugat că a scăzut turismul de nişă în acest an, mai ales pentru partea de corporate, pentru ca marile companii aleg pachete diferite pentru o singură deplasare.

Reprezentantul Paralela 45 a menţionat că suma medie cheltuită de turişti pentru vacanţa de vară a scăzut, de la aproximativ 600 de euro în 2008, până la 570 în acest an. Acesta estimează că în 2010 valoarea medie cheltuită de turişti va ajunge până la 500 de euro per vacanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb