ZIARUL BURSA

23 noiembrie 2009
Ediţia din 18.09.2024
Alegeri 2009: voturile celei de-a patra puteri

Alegeri 2009: voturile celei de-a patra puteri

FLORIAN GOLDSTEINPolitică / 23 noiembrie 2009

Primele rezultate intermediare ale sondajelor de ieri se contraziceau flagrant, ilustrând oribilul partizanat politic al institutelor de sondare a opiniei publice şi faptul că servesc politic la influenţarea electoratului.

Rareş Nilaş

BT Securities iese de pe piaţa derivatelor de la Sibiu

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 23 noiembrie 2009

După trei ani şi jumătate pe piaţa derivatelor de la Sibiu, conducerea casei de brokeraj "BT Securities" a decis să-şi suspende activitatea la Sibex, de la 1 decembrie 2009, ajungând la concluzia că riscurile de pe segmentul produselor la termen este prea mare.

* Cum au câştigat şi pierdut candidaţii voturileTraian Băsescu a crescut în sondaje de opinie după ce a anunţat organizarea referendumului pentru reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la sistem unicameral. Criza politică de care a fost scos responsabil de către politicienii rivali şi neînţelegerile cu partidele parlamentare, exceptând PD-L, pe tema desemnării unui premier care să obţină votul de încredere al Parlamentului i-a diminuat popularitatea preşedintelui în rândul alegătorilor.Mircea Geoană a avut o creştere constantă în sondaje după ce PSD s-a retras de la guvernare. Preşedintele PSD a mai câştigat în popularitate prin susţinerea acţiunilor politice ale liberalilor - sprijinirea moţiunii de cenzură şi nominalizarea lui Klaus Johannis la funcţia de premier. Geoană a pierdut din popularitate prin atacurile repetate ale contracandidaţilor privind lipsa de soluţii la criza economică, în cele nouă luni de guvernare alături de PD-L.Crin Antonescu a câştigat în popularitate prin faptul că moţiunea de cenzură a PNL a reuşit să răstoarne un guvern, pentru prima dată în cei douăzeci de ani, în contextul nemulţumirilor publicului faţă de Guvernul Boc de a combate criza economică. Preşedintele PNL şi-a atras simpatia electoratului, în mod special, prin susţinerea lui Klaus Johannis la funcţia de premier. Crin Antonescu a pierdut puncte prin controversata suţinere a liberalului Bogdan Olteanu ca vicepreşedinte al BNR şi prin atacurile legate de lipsa sa de experienţă în administraţie.

Cum au câştigat şi pierdut candidaţii voturile

CĂTĂLIN DEACUPolitică / 23 noiembrie 2009

Cotat în majoritatea sondajelor de opinie ca favorit pentru câştigarea alegerilor, Traian Băsescu şi-a axat discursul pe atacuri virulente la adresa clasei politice, pe care o vrea, după spusele sale, înnoită (iar după spusele contracanditaţilor, supusă şi fidelă), precum şi pe nevoia de reformă a instituţiei parlamentare, prin reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la sistem unicameral.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Investiţie de 20 milioane euro la domeniile Ostrov

LUCIAN TUDORANCEACompanii / 23 noiembrie 2009 /

În anul 2000, SC "Ostrovit" SA era privatizată şi intra în circuitul proprietăţilor viniviticole particulare, fiind cunoscută mai ales prin produsele sale branduite sub denumirea generică de "Domeniile Ostrov".

Nuclearelectrica a scumpit energia vândută pe PCCB

ALINA TOMA VEREHACompanii / 23 noiembrie 2009 /

Compania Nuclearelectrica a anunţat noi licitaţii de vânzare a energiei pentru anul 2010, în data de 27 noiembrie, pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale (PCCB), administrată de OPCOM.

"Escada" a intrat în proprietatea familiei Mittal

Alina VasiescuInternaţional / 23 noiembrie 2009

Familia miliardarului indian Lakshmi Mittal, cu afaceri în domeniul oţelului, a intrat pe piaţa produselor de lux, după ce nora magnatului, Megha Mittal, în vârstă de 33 de ani, a decis să preia compania germană insolvabilă "Escada" AG.

Declin în sectorul bancar european

Alina VasiescuInternaţional / 23 noiembrie 2009

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au scăzut vineri, după ce preşedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a indicat că instituţia va renunţa la politica măsurilor de stimulare.

Confuzia puterilor

Cătălin AvramescuEditorial / 23 noiembrie 2009

Cătălin Avramescu

Ieri, 22 noiembrie, au avut loc alegeri pentru funcţia de Preşedinte.

Uraa...am învins!

Cornel CodiţăEditorial / 23 noiembrie 2009

Cornel Codiţă

Strigătul de bucurie, însoţit de un adînc fior de satisfacţie, de uşurare, a însufleţit aseară doi dintre cei trei candidaţi principali la Cotroceni, precum şi pe susţinătorii lor din stafurile de campanie, din echipele politice şi tehnice, pe...

eBay a vândut 70% din Skype, pentru 2 miliarde dolari

F.A. Companii / 23 noiembrie 2009

Grupul american eBay a anunţat vineri că a încheiat vânzarea a 70% din acţiunile Skype, pentru 2 miliarde dolari, unui grup de investitori ce îi include pe cei doi fondatori ai sistemului de telefonie prin internet, relatează AFP.

La J.O. Vancouver 2010, cele mai noi tehnologii Panasonic

F.A. Companii / 23 noiembrie 2009

Firma japoneză Panasonic prezenta primul sistem 3D Full HD plasma home theater din lume şi va furniza o linie completă HD (înaltă definiţie) pentru transmisiunile competiţiilor sportive de la Jocurile Olimpice de Iarnă 2010 de la Vancouver, se...

Elections 2009: The Votes Of The Fourth Power

Elections 2009: The Votes Of The Fourth Power

Florian Goldstein (Tradus de Andrei Năstase)English Section / 23 noiembrie 2009

The first intermediate results of yesterday"s polls emphasized flagrant contradictions and the horrible political bias of the polling institutes, as well as the fact that such institutes are political instruments of influencing the voters.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo