INS a lansat portalul web de culegere a datelor on line, proiect de 25,49 milioane lei

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 noiembrie 2009

Institutul Naţional de Statistică (INS) a lansat proiectul unui portal web pentru culegerea on line a datelor, având o valoare totală de 25,49 milioane lei, iar o parte din finanţare a provenit din fonduri europene, a spus vineri preşedintele INS, Virgil Voineagu.

"INS lansează astăzi (vineri n.r.) un proiect complex pentru statistica oficială - portal web pentru preluarea on line a datelor statistice. Contractul de finanţare a fost semnat în 4 august între Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi INS, iar proiectul urmăreşte îmbunătăţirea calităţii datelor, reducerea timpului de colectare şi a costurilor şi diseminarea mai rapidă a informaţiilor statistice după prelucrarea chestionarelor", a explicat Voineagu.

Din valoarea totală de 25,493 milioane lei, circa 17 milioane lei provin din fonduri nerambursabile prin POS Creşterea Competitivităţii Economice, restul fiind contribuţia de la bugetul de stat.

Proiectul a fost demarat în august 2009, odată cu semnarea contractului de finanţare dintre INS şi MCSI, iar implementarea durează 14 luni.

În prima fază vor fi realizate 20 de modele de anchete şi cercetări statistice prin care vor fi preluate date de la respondenţi persoane juridice, care, ulterior, ar putea fi extinse până la 200 de anchete şi cercetări.

"Proiectul reprezintă un pas important pentru creşterea calităţii datelor statistice, simplificarea modalităţilor de lucru, creşterea operativităţii şi este un instrument de armonizare integrală a statisticii româneşti la statistica europeană", a spus Voineagu, care a adăugat că, în prezent, România este pe penultimul loc în UE după numărul de statisticieni la 100.000 de locuitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb