"Target Capital" ridică preţul tinţă la "Prospecţiuni" şi recomandă "cumpărarea" lor

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2009

Analiştii de la "Target Capital" estimează un preţ-ţintă de 0,37 de lei pentru acţiunile companiei "Prospecţiuni" (simbol PRSN), cu 59,48% mai mare faţă de preţul la care se tranzacţionează, în prezent, titlurile PRSN, şi recomandă "cumpărarea" acestora.

"Apreciem favorabile rezultatele raportate de companie la nouă luni, acestea situându-se peste estimările din scenariul nostru central de previziune de la nota din luna august. Această evoluţie a fost determinată de creşterea cererii de servicii din partea principalilor clienţi, precum şi de măsurile de reorganizare implementate de companie pe parcursul ultimelor trimestre", se arată în raportul "Target Capital".

La nouă luni societatea a realizat o cifră de afaceri de 162,5 milioane de lei, în urcare cu 80% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul evoluţiei favorabile a volumului de servicii prestate clienţilor principali, "Romgaz" şi "OMV Petrom", a declarat Andrei Rădules-cu, analist la casa de brokeraj menţionată, adăugând: "Raportat la primele nouă luni din 2008, veniturile din exploatare ale companiei s-au majorat cu 60%, în timp ce cheltuielile de exploatare au crescut cu 27%. Prin urmare, Prospecţiuni a realizat în perioada ianuarie-septembrie 2009 un rezultat din exploatare de 40,2 milioane de lei, în creştere cu 809% faţă de intervalul similar al anului trecut. Din operaţiuni financiare, compania a înregistrat la nouă luni pierderi de 271,5 mii lei. Astfel, în primele trei trimestre ale anului societatea a realizat un profit net de peste 33 milioane de lei, în creştere cu 792% faţă de aceeaşi perioadă din 2008".

În trimestrul al treilea, compania a demarat lucrările din cadrul contractelor noi semnate cu "Petrom", "Romgaz" şi "Rompetrol". Totodată, a fost testat sistemul wireless, care permite transmiterea de informaţii pentru zonele inaccesibile echipamentelor clasice, se mai arată în raportul "Target Capital".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb