Marii producători estimează că preţul cărnii de pui va creşte cu 20% anul viitor

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 23 noiembrie 2009

Preţul cărnii de pui va creşte începând cu 2010 cu până la 20%, ca efect al neacordării subvenţiilor, iar unii producători ar putea chiar să renunţe la această activitate, au declarat reprezentanţi ai industriei.

"Până acum, s-a primit o subvenţie de 1,60 lei/cap pui de carne, reprezentând între 15% şi 18% din preţul de cost al cărnii în viu. În situaţia în care nu se va mai acorda subvenţia, o mare parte din producători îşi vor închide porţile. În lipsa subvenţiei, va exista tendinţa de creştere a preţurilor pentru a suplini marja subvenţiei şi este foarte probabil să asistăm la scumpiri de 15- 20%", a declarat directorul general al "Transavia", Ioan Popa, citat de NewsIn.

Preşedintele grupului Agricola Bacău, Grigore Horoi, a spus că, dacă în prezent preţul la puiul gril costă la raft 10,5 lei/kilogram, din 2010, în lipsa subvenţiilor, acesta va costa până la 12,6 lei/kilogram. "În condiţiile în care au funcţionat aceste subvenţii, marjele de profit la producător au fost mici, toate fiind sub 5%, însă cel puţin au existat. Dacă din acele marje dăm jos 14%, cât înseamnă subvenţia în preţul cărnii, asta se va transforma într-o creştere de preţ", a explicat Horoi. În plus, "dacă dispare subvenţia pe carne, plus subvenţia de la Legea 150, trebuie să ne aşteptăm la o creştere cu 20% a preţului la carnea de pui", a mai spus acesta.

Şi directorul economic al Avicola Călăraşi, Traian Bulearcă, a precizat că se aşteaptă la o majorare a preţului la carnea de pui cu până la 25%, în lipsa subvenţiilor."Dacă nu se vor da, trebuie să umblăm la preţuri. Costurile care nu vor mai fi acoperite în lipsa subvenţiei se ridică la 20-25% din preţul cărnii, iar acestea sigur vor fi introduse în preţ", a spus Bulearcă.

Producătorii de carne de pasăre au mai spus că se aşteaptă la o uşoară scădere a consumului de carne de pasăre odată cu scumpirea produselor, însă acest lucru nu-i va determina să se orienteze către produse venite din import la preţuri mai mici, dar de calitate inferioară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb