În 2013, rezultatul tehnic net al Groupama România a crescut cu 50% faţă de 2012

A.C.
Companii / 24 aprilie 2014

Rezultatul tehnic net al companiei de asigurări Groupama s-a îmbunătăţit cu peste 50% comparativ cu 2012, şi s-a bazat pe o profitabilitate mai bună a produselor clasice, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Un aport important în obţinerea acestui rezultat au avut creşterea performanţei pe linia Casco şi reducerea voluntară a expunerii pe RCA, cumulat cu îmbunătăţirea rezultatului tehnic net, precum şi îmbunătăţirea rezultatului tehnic net pe asigurările de proprietăţi, potrivit comunicării. Principalele linii de asigurări care au înregistrat creşteri ale veniturilor au fost Bunuri şi proprietăţi (asigurări agricole incluse), Transport, precum şi Sănătate & accidente.

Pe fondul diminuării expunerii pe linia RCA, primele brute subscrise totale pentru 2013 au fost însă în scădere cu 11% comparativ cu anul anterior, ajungând la 718 milioane de lei.

În comunicat se mai arată: "Îmbunătăţirea rezultatului financiar în 2013 a avut la bază şi implementarea cu succes a programelor de eficientizare a cheltuielilor, acestea scăzând în 2013 cu mai mult de 4% faţă de 2012, în condiţiile îmbunătăţirii constante a gradului de satisfacţie a clienţilor. Optimizarea şi eficientizarea continuă a proceselor reprezintă şi în 2014 o axă importantă de dezvoltare pentru Groupama Asigurări alături de creşterea marjei tehnice".

Compania şi-a consolidat poziţia pe segmentele strategice şi a obţinut un rezultat tehnic net în creştere faţă de 2012 pe linia de produse destinate domeniului agricol.

Lansarea produsului Asigurarea Medicală Integrală, în parteneriat cu Reţeaua Regina Maria, a facilitat dezvoltarea portofoliului de clienţi pe linia de asigurări de sănătate.

Pe segmentul corporate şi IMM, care are o pondere importantă în totalul primelor brute subscrise, compania a înregistrat un avans uşor comparativ cu 2012.

Francois Coste, Director General Groupama Asigurări a declarat: "Anul 2013 a reprezentat pentru Groupama Asigurări un an de tranziţie şi ultimul an în care am înregistrat pierderi. Ne-am îmbunătăţit semnificativ profitabilitatea produselor de bază şi ne-am dezvoltat pe liniile Casco şi Property într-un ritm mai accelerat decât piaţa. Suntem lideri pe segmentul asigurărilor agricole şi ocupăm poziţiile 2 şi 3 în piaţă pe linia CASCO şi respectiv Property. De asemenea, am debutat cu succes pe segmentul asigurărilor de sănătate, unde am inovat printr-un produs unic în piaţă la momentul lansării. Obiectivul nostru strategic în 2014, anume atingerea pragului de profitabilitate sustenabilă este confirmat în primul trimestru, care pentru Groupama Asigurări este unul profitabil în termeni de rezultate".

Groupama Asigurări este parte a grupului internaţional de asigurări şi servicii financiare Groupama, cu peste 13 milioane de clienţi şi 35.000 de angajaţi, la nivel global.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb