ÎN 2013, Schimburi comerciale între România şi Belgia de peste 2 miliarde euro

E.D.
Macroeconomie / 15 aprilie 2014

Volumul schimburilor comerciale dintre Belgia şi România în 2013 a crescut cu 13% faţă de anul precedent, valoarea acestora fiind de peste 2 miliarde de euro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Belgia a ajuns în doar 4 ani de la poziţia 25 la poziţia 12 în 2013 în topul investitorilor străini în România, conform FDI, creând peste 17.000 de locuri de muncă.

În acest context, Crowne Plaza împreună cu Ambasada Belgiei în România şi Asociaţia de Afaceri Belgia - România organizează în perioada 22 aprilie - 1 mai "Belgian Week", eveniment dedicat business networking-ului şi bucătariei belgiene.

Succesul de care se bucură maşinile româneşti în Belgia a stimulat creşterea exporturilor româneşti, în timp ce exporturile belgiene au crescut pe baza faptului că produsele de calitate din Belgia sunt bine primite în România.

Investiţiile belgiene în România au crescut substanţial în ultimii trei ani. Pieţele cele mai proeminente pentru investiţiile belgiene sunt cele de outsourcing şi nearsourcing din Bucureşti, Bihor, Banat şi Iaşi.

Belgia ocupă o poziţie solidă şi în sectoarele de logistică, transport intermodal, depozitare, imobiliare şi centre de afaceri. Pentru producţia de alimente, companiile belgiene au dezvoltat recent o politică regională care include nu numai piaţa românească, dar şi pieţe învecinate cu aceasta. Potenţialul pieţei locale stă la baza activităţii companiilor belgiene din sectorul distribuţiei ce include atât supermarketurile şi hipermarketurile, cât şi companiile care oferă servicii.

Evenimentul "Belgian Week" organizat la Crowne Plaza Bucureşti celebrează relaţiile comerciale dintre România şi Belgia. Astfel, în cadrul acestuia vor avea loc o serie de evenimente şi acţiuni ce creează oportunităţi pentru promovarea produselor şi serviciilor din ambele ţări în vederea stabilirii unor noi parteneriate. În cinstea relaţiilor economice de lungă durată, va fi organizată o în lobby o prezentare a companiilor petroliere belgiene prezente în România din 1898 până în 1940.

"Parteneriatul economic dintre Belgia şi România este unul cu tradiţie, Belgia fiind un investitor important încă din 1920. Sunt foarte încântat de evoluţia relaţiilor economice între cele două ţări din ultimii ani şi cred că o săptămâna dedicată acestor relaţii va duce la crearea unor noi oprotunităti de colaborare.", a declarat Philippe Beke, Ambasadorul Regatului Belgiei în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb