ÎN 2020 Electrica a plătit contribuţii în valoare de 1,232 miliarde lei la bugetele de stat şi locale

G.U.
Miscellanea / 30 iunie 2021

Electrica a plătit contribuţii în valoare de 1,232 miliarde lei la bugetele de stat şi locale

Grupul Electrica a publicat cel de-al cincilea Raport de sustenabilitate, aferent activităţii din anul 2020, întărindu-şi angajamentul faţă de comunitate, investitori şi piaţa locală într-o perioadă dificilă, care a stat sub semnul incertitudinii şi a impactului pe care pandemia de COVID-19 l-a avut asupra mediului economic şi social, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Raportul prezintă rezultatele non-financiare obţinute de Grup în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2020, şi a fost dezvoltat conform standardelor din Ghidul Iniţiativei Globale de Raportare (GRI) opţiunea Core, precum şi suplimentului specific Sectorului de Energie.

Corina Popescu, Director General Electrica, a declarat: "Transparentizarea şi creşterea performanţelor de mediu, sociale şi de guvernanţă reprezintă nu doar aşteptări fireşti din partea stakeholderilor, ci şi obiective clare ale Grupului Electrica. Recunoaştem importanţa şi valoarea pe termen lung asociată unor bune performanţe în domeniul sustenabilităţii, atât pentru acţionari, cât şi pentru societate, şi lucrăm permanent la identificarea de noi posibilităţi de îmbunătăţire a acesteia. În continuare, ne propunem să avem un impact social pozitiv pentru toţi cei implicaţi în lanţul de valoare al companiei, să schimbăm în bine viaţa a milioane de oameni, prin implicarea sustinută în comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea."

Potrivit sursei citate, raportul pentru anul 2020 a fost realizat în urma unui amplu proces de consultare, în care au fost implicate părţile interesate: furnizori, contractori, consultanţi, companii cu acelaşi obiect de activitate, clienţi, autorităţi de reglementare, ONG-uri şi asociaţii, analişti financiari, instituţii de învăţământ, autorităţi locale şi mass media.

Unul dintre pilonii economiei româneşti, Electrica a plătit, în anul 2020, contribuţii în valoare de 1,232 miliarde lei la bugetele de stat şi locale. Electrica a rămas unul dintre cele mai puternice branduri româneşti, un partener de încredere - cu peste 3,8 milioane de utilizatori, unul dintre cei mai importanţi angajatori - cu peste 8100 de angajaţi, o companie responsabilă faţă de comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea şi un investitor de top în infrastructura energetică a României.

În concordanţă cu strategia Grupului, sustenabilitatea rămâne în centrul conceptului de afaceri, protejarea biodiversităţii şi diminuarea efectelor dăunătoare ale activităţilor sau activelor sale asupra acesteia reprezentând o prioritate. Astfel, Electrica a realizat anul trecut investiţii în valoare de 3 milioane lei în domeniul protejării biodiversităţii şi de 14,36 milioane lei în domeniul protecţiei mediului. În anul 2020, din totalul deşeurilor colectate la nivel de Grup, 61% au fost valorificate prin reciclare, notează sursa citatp.

Într-un context special la nivel global, Electrica a continuat şi pe parcursul anului 2020 să se implice activ în comunitate prin susţinerea, la nivelul întregului Grup, în primul rând a personalului medical din prima linie prin sprijinul acordat spitalelor judeţene pentru achiziţia de materiale atât de necesare în lupta cu pandemia COVID-19.

Lider în topul principalilor angajatori din domeniul energiei, cu o echipă de peste 8.100 de salariaţi, Grupul Electrica are ca deziderat menţinerea unui echilibru de gen în structura personalului, însă această pondere este influenţată şi de profilul activităţilor Grupului. Astfel, în anul 2020, un procent de 23,5% din numărul total al angajaţilor Grupului a fost reprezentat de femei, ponderea fiind mai mare, de 32,2%, în ceea ce priveşte prezenţa femeilor în structura de conducere a Grupului.

Un obiectiv strategic rămâne "Zero accidente la locul de muncă", iar pe durata anului 2020, la nivelul Grupului Electrica, au fost susţinute peste 312.000 ore de instruire în domeniul SSM.

Întrucât domeniul energetic se confruntă cu o creştere a mediei de vârstă a angajaţilor, pentru a asigura continuitatea activităţii în zona operaţională la un nivel optim de profesionalism, operatorii de distribuţie din cadrul Grupului Electrica au continuat să susţină mai multe clase profesionale în sistem de învăţământ dual.

Grupul a făcut, totodată, progrese semnificative privind diminuarea consumului de energie, prin modernizarea instalaţiilor gestionate, promovarea reţelelor inteligente şi a soluţiilor eficiente energetic, precum şi încurajarea producţiei de energie din surse regenerabile. În 2020, Electrica a reuşit să îşi respecte planul ambiţios de investiţii, de peste 600 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii de distribuţie, cu rezultate evidente în ceea ce priveşte performanţa reţelei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...intretinerea. PR da 2 bani gauriti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb