ÎN 2021 Arctic Stream a înregistrat o cifră de afaceri de 51,4 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 1 martie 2022

Sursă foto: BVB

Sursă foto: BVB

Arctic Stream, companie cu capital integral românesc, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor de comunicaţii, listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul AST, a înregistrat, în 2021, o cifră de afaceri de 51,4 milioane de lei (10,39 milioane de euro), din revânzarea de tehnologii de comunicaţii, soluţii de securitate şi furnizarea de servicii profesionale de consultanţă IT, conform unui comunicat de presă.

Creşterea cifrei de afaceri, cu 17% faţă de 2020, a depăşit estimarea iniţială realizată de Arctic Stream, pentru 2021, în Memorandumul de listare la BVB (33,2 milioane de lei), cât şi estimarea ajustată din Raportul Curent nr. 1 către BVB, din 28.07.2021 (aproximativ 46 milioane de lei). Profitul net înregistrat de companie, anul trecut, a fost de 4,3 milioane de lei (870.000 de euro).

Potrivit sursei citate, anul acesta, Arctic Stream îşi va păstra direcţiile de dezvoltare din perspectiva tehnologiei, atât în zona de infrastructură Software-Defined, cât şi în zonele de Cybersecurity şi Data Center, segmente care au un potenţial mare de dezvoltare şi care vor contribui la creşterea organică. Prin urmare, compania va dezvolta competenţe şi parteneriate în zona de CyberSecurity pentru completarea portofoliului de servicii şi produse oferite.

De asemenea, Arctic Stream se va concentra pe proiectele de digitalizare prin fondurile specifice alocate, inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). O altă direcţie de interes va fi atragerea de finanţare nerambursabilă pentru dezvoltarea capabilităţilor de cercetare-dezvoltare şi de creştere a capacităţii operaţionale. Totodată, compania îşi propune susţinerea talentelor din mediul universitar, prin implicarea în proiecte inovatoare de tip "incubator de tehnologie" şi dezvoltarea educaţională.

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general, Arctic Stream, a declarat: "Suntem foarte mulţumiţi de felul în care am operat în 2021, când ne-am listat la Bursa de Valori Bucureşti şi rezultatele obţinute au depăşit estimările noastre. Suntem convinşi de perspectiva optimistă a derularii afacerilor noastre, în 2022, având în vedere contractele încheiate şi proiectele aflate în diverse stadii de implementare şi credem că rezultatele companiei se vor reflecta mai timpuriu decât anul trecut. Procesul de digitalizare, precum şi ameninţările de securitate cibernetică vor continua să pună presiune pe infrastructurile IT, iar noi suntem foarte bine poziţionaţi pentru a furniza servicii profesionale de consultanţă IT şi securitate la cele mai înalte standarde din piaţă. Dat fiind contextul favorabil proiectelor de transformare digitală, Arctic Stream îşi propune să răspundă în continuare cererii de infrastructuri IT modulare, scalabile, care implică tehnologii şi sisteme performante, precum şi specialişti de top - pe care am reuşit să îi atragem în echipa. Pentru anul în curs, strategia va rămâne cea definită în Memorandumul de listare la Bursă, respectiv o dezvoltare organică, pentru a putea acoperi oportunităţile pe care le vedem la acest moment în piaţă. Deşi peisajul este volatil caracterizat de inflaţie şi efervescenţa M&A, acumularea de lichiditate în companie ne permite să rămânem atenţi la posibile oportunităţi viitoare de creştere non-organică".

Între realizările din 2021 ale companiei, se regăsesc, pe lângă listarea acţiunilor AST la BVB: creşterea echipei de la 8 la peste 22 de angajaţi şi colaboratori, semnarea de contracte semnificative în direcţiile de business Infrastructuri de Comunicaţii Enterprise, Cybersecurity şi DataCenter, precum şi încheierea de noi parteneriate de tehnologie.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. bravo lor!felicitari!parea praf firma dupa rezultatele semestriale iar ei au tot comunicat contracte mari si au avut marele curaj sa creasca proiectiile de venituri

    iar actiunea a scazut mult pentru ca in principal a parut greu de crezut ca reusesc sa respecte promisiunile 

    e ceva sa spui ca faci afaceri 33 m RON,sa faci 12 la jumatatea anului,sa proniti apoi 45 si sa realizezi 51 

    toate astea fara mare tam tam ca altele 

    lasa puternica impresie de seriozitate 

    in raport zic si de dividend si cica sa regleze cursul actiunilor 

    vad ca la astia toata cresterea profiturilor se translateaza in pozitia de cash,nu fac profit doar pe hartie ca altii din cine stie ce chestii nerecurente 

    nu e ieftina desi in comparatie cu ce e pe aero se tine infinit mai solid

    1. Profitul de acum 2 ani a fost 6,37 mil lei iar anul trecut au obtinut 4,32 mil lei profit net.

      Unde e progresul? 

      Ca sa ma bag in seama cred ca progresul e acolo ca in domeniul lor faci o medie,pe 2020 ziceau ca a fost prea mare.Si mai explica scadere marja ca urmare a cresterii personal,alte cheltuieli similare si penuriei fantastice la hardware care a dus la cost achizitie mai mare.Probabil nu merge sa transferi la client asa repede si iti vezi mai degraba de venituri ca profit tot faci,e bun si mai mic decat sa renunti la conracte negociate.

      Am inteles! Te-ai bagat in seama si ai ajuns la concluzia ca o scadere a profitului este de fapt un progres.

      In cazul asta le doresc mult regres, ca sa le creasca profitul in acest an. 

      Nu prea arata ca ai inteles.Ca urmare a progresului care se vede in multe alte cifre din bilant o sa le creasca si profitul.Si mai ales ala care se traduce in resurse financiare,ca din ele se poate hrani actionarul.

      E un domeniu de activitate in care certificarile si pregatirea personalului costa mult.

    Uite si un emitent nou fara scamatorii, ufff ca deja pierdusem speranta

    E chilipir, e scumpa, treaba investitorului. Insa astia isi vad lungul nasului si se tin de felia lor nu cumpara firme si pe organic sunt varza. 

    PE Bursa investesti incredere! 

    APP - creante cat veniturile fara nici o explicatie, probabil imprumuturi date cuiva 

    HUNT-8,5 milioane lei la q3 se fac 16,8 la q4'datorii fata de actionari'-nimic altceva explicat, in ce conditii, de unde, cui, ce se intampla daca le executa maine?

    La emitentii noi trebuie vazuta comunicarea in punctele esentiale si AST nu lanseaza petarde care sa ascunda chestii.  

    1. Ce nu prea mi-a placut este chestia cu cresterea profitului cu 1%...pare treaba romaneasca, au tras de cifre pana a iesit un 1%...plus...in rest, da, e o firma ok

      Asta se va vedea la trimestrul 1.Daca au profit bun inseamna ca nu au tras de nimic ca altfel se repercuta asupra inceputului de 2022.Nu avea nici sens sa traga ca oricum oamenii judeca in raport cu profitul din 2020,mai mare cu 2 milioane.Nu sta nimeni sa se uite de cateva procente in sus sau jos fata de buget,ala e orientativ.

      nu cred ca vor raporta la t1. Doar la semestru.

      au dat bvc de la listare, l-au depasit la cifra de afaceri

      acum sunt curios daca vor face un up date pt 2022 

      vezi calendar financiar,12 Mai 2022 pe Q1 si in raport scrie ca anul asta roadele muncii se vor vedea mai sin timp!

      vad ca sunt foarte prudenti,ponderati,nu cred ca vor scrie un buget mult diferit decat in pdf ul de pe site BVB 

      as crede ca vor lucra tot cu up dateuri,asa ziceau mai demult in alt up date de pe bvb 

      in orice caz nu-s ROC1 care dateaza document prezentare la sfarsit ianurie 2022 in care profitul trecut pe 2021 la alea doua de productie era mult mai sus decat a iesit in raportul preliminar la doar o luna distanta

      MAM niciun up date,nici preliminare si baga in subsol undeva ca au facut +33% fata de 40 adica 53 si ei aveau 70 buget===de aia scad unele in piata si nu stii de ce si apoi poc bomba 

      ai dreptate, vor raporta la trimsestru desi nu sunt obligati. foarte frumos

    Firma growth cu salt al veniturilor exclusiv din activitatea de baza, dacă continua așa vor surprinde în sus și în 2022! Datoriile, desi în creștere, sunt în cvasitotalitate la furnizor, lucru UNIC pe AeRO și 90% BVB !!!!

    1. Pai cu noul peisaj din Romania necesarul de modernizare pe piata lor e urias deci contractele ar trebui sa curga. Nu stim daca ne ataca cu armata, dar cu aia de hartuitori cyber&data e sigur.

      A spus in adresa ca v-a da Dividend, Actiuni gratuite, "masuri de regularizare a cursului actiunii" probabil prin rascumparari pentru a fideliza angajatii.

      Dragos Diaconu pare foarte interesat sa ii multumeasca pe actionari. 

      Cati stiti din astia domnilor care se lupta pentru dvs. si nu v-a considera o povara? 

      De asemenea v-a participa la proiecte ce tin de PNRR, atragere fonduri europene . 

      Imi place AST si conducerea. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb