ÎN 2021 Credit Europe Bank România a înregistrat un profit net de 70 milioane de lei

G.D.
Bănci-Asigurări / 2 mai 2022

Credit Europe Bank România a înregistrat un profit net de 70 milioane de lei

Profitul net de 70 milioane lei înregistrat de Credit Europe Bank România în anul 2021 vine în mare parte pe fondul majorării cifrei de afaceri a cardurilor de credit, dar şi al scăderii cheltuielilor operaţionale, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit surse citate, în perioada ianuarie - decembrie 2021, activele băncii au atins valoarea de 4.3 miliarde de lei, în creştere faţă de anul 2020, în timp ce portofoliul de credite a atins nivelul de 2 miliarde lei şi depozitele atrase de bancă au crescut la valoarea la 2,5 miliarde lei. Venitul total al băncii pentru anul 2021 a fost 214 milioane lei, înregistrând o uşoară creştere de 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020. Pe de altă parte, cheltuielile operaţionale au scăzut cu 39,6%, ajungând la 137 milioane lei la finalul anului 2021.

Rezultatele băncii au marcat o creştere constantă şi stabilă în ultimii ani datorită serviciilor şi principalelor produse, Credit Europe Bank Romania consolidându-şi astfel mai multe direcţii de business: cardurile de credit - CardAvantaj fiind primul card de cumpărături de pe piaţa autohtonă -, depozitele şi creditele corporate. Cifra de afaceri a cardurilor de credit a crescut cu 9,7% în 2021 comparativ cu 2020, iar vânzările prin POS-urile Băncii au crescut, de asemenea, cu 9%.

"Performanţa financiară a Băncii se datorează strategiei noastre de afaceri. Obiectivele conturate pentru 2021 au determinat rezultate foarte bune la sfârşitului anului şi am continuat să oferim produse şi servicii financiare îmbunătăţite, ca parte a direcţiei strategice de a investi continuu în optimizarea şi digitalizarea experienţelor clienţilor noştri. Adopţia digitală în rândul clienţilor băncii este în creştere stabilă datorită atât aplicaţiei mobile AVANTAJ2go, cât şi metodelor de plată contactless Apple Pay, Google Pay, gadgeturilor - sticker + brăţară - AVANTAJ2go şi OPTIMO2go şi platformei îmbunătăţite de Internet Banking", a declarat Yakup Çil, CEO al Credit Europe Bank România, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb