ÎN 2021 Grupul DENT ESTET şi-a mărit portofoliul cu 3 clinici în Ploieşti, Cluj-Napoca şi Oradea

G.U.
Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2022

Grupul DENT ESTET şi-a mărit portofoliul cu 3 clinici în Ploieşti, Cluj-Napoca şi Oradea

DENT ESTET, parte a Grupului MedLife şi liderul pieţei de medicină dentară din România, a avut în 2021 cea mai amplă extindere teritorială în cei 23 de ani de existenţă, mărindu-şi portofoliul cu 3 clinici, în Ploieşti, Cluj-Napoca şi Oradea, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. Extinderea a vizat în special zona Transilvaniei, DENT ESTET semnând un parteneriat cu clinica Stomestet din Cluj şi preluând pachetul majoritar al clinicii Oradent by Dr. Costea, din Oradea. O altă investiţie în valoare de 1,7 milioane euro a fost alocată inaugurării în Ploieşti a unei clinici premium cu servicii stomatologice all-in-one.

DENT ESTET ajunge, astfel, la un portofoliu de 14 clinici în 7 oraşe importante din ţară: Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Braşov, Ploieşti, Cluj-Napoca şi Oradea şi acoperă o suprafaţă de peste 4.200 mp dedicaţi serviciilor stomatologice, ceea ce reprezintă o creştere cu 40% faţă de anul trecut. Numărul uniturilor medicale a ajuns la 85, marcând o creştere de 49% faţă de 2020.

Potrivit sursei citate, expansiunea DENT ESTET a dus automat şi la extinderea echipei medicale, numărului de medici înregistrând un salt de 38%, iar în ansamblu, anul trecut grupul a înregistrat cu 30% mai mulţi salariaţi.

"Deşi am traversat cel de-al doilea an pandemic, se remarcă o preocupare notabilă a românilor legată de sănătatea orală. Numărul pacienţilor noi care au făcut din îngrijirea orală o prioritate anul trecut a crescut cu 61%. În ceea ce priveşte accesarea servicilor stomatologice furnizate de DENT ESTET, cele mai solicitate au fost implanturile dentare şi montarea de aparate dentare", a declarat dr. Oana Taban, CEO şi Fondator DENT ESTET.

Piaţa de stomatologie, marcată de dezvoltare accelerată de noi clinici şi de interesul jucătorilor externi

În 2021, piaţa a crescut mai mult faţă de 2020, când clinicile dentare au fost închise timp de 2 luni, având un avans de 20% faţă de anul precedent.

"Pentru 2022 s-ar putea să observăm o efervescenţă pe piaţa de stomatologie generată de apariţia accelerată de noi clinici în oraşele importante din ţară, la care se adaugă un interes crescut provenit din rândul marilor jucători externi şi ale fondurilor de investiţii. În context estimăm o creştere de cca 17%", a menţionat dr. Oana Taban.

Românii au acordat o atenţie sporită implanturilor dentare şi serviciilor de estetică dentară

Datorită avansului tehnologic şi a supraspecializării echipei din cadrul DENT ESTET Implant Division, românii şi-au arătat încrederea în serviciile medicale, astfel că numărul total al implanturilor dentare inserate a crescut cu 122% în 2021 faţă de 2020. Creşterea masivă a cererii pentru implanturi dentare, dar şi pentru alte tipuri de tratamente stomatologice relevă, totodată, faptul că pacientul român este din ce în ce mai preocupat de sănătatea sa dentară, chiar în contextul epidemiologic actual.

În ceea ce priveşte serviciile de ortodonţie, grupul a înregistrat o creştere de 60% a solicitărilor de aparate dentare, considerate a fi o soluţie de încredere pentru pacienţii adulţi în vederea obţinerii unui zâmbet sănătos.

Digitalizarea, principala tendinţă care se va amplifica în 2022

Conform comunicatului, investiţiile în digitalizare vor deveni din ce în ce mai accelerate, datorită beneficiilor majore care se transpun pentru pacient în precizie crescută în diagnosticare, lipsa durerii, confort ridicat, rapiditate în execuţia lucrărilor si perioadă extinsa de garanţie a acestora. Un alt avantaj important se leagă de eficienţa financiară pentru pacient şi derivă din faptul că utilizarea tehnologiei digitale nu implică creşterea costurilor.

În 2021, grupul DENT ESTET a continuat să investească în tehnologii digitale de ultimă generaţie, toate clinicile fiind dotate cu cele mai noi descoperiri în domeniul echipamentelor stomatologice.

Una dintre cele mai noi tehnologii digitale, create pentru a contribui la construirea de zâmbete sănătoase pe termen lung, este scannerul revoluţionar MODJAW. Este vorba despre o tehnologie care închide fluxul digital în procesul de stabilire a unui diagnostic corect şi exact pentru pacienţii care îşi doresc o reconstrucţie orală completă şi nu numai. Are la bază stomatologia 4D, folosind modelarea 3D, mişcarea maxilarului şi ocluzia dinamică a pacienţilor în timp real, fără a utiliza raze X, pentru o diagnosticare complexă a afecţiunilor dentare, dar şi personalizării tratamentelor. În prezent, DENT ESTET este cel mai mare partener european al companiei franceze MODJAW, care a pus bazele acestei tehnologii revoluţionare de scanare digitală, cu beneficii majore atât pentru pacient, cât şi pentru medicii stomatologi.

Un accent deosebit s-a pus şi asupra stomatologiei laser şi dotării tutoror clinicilor din cadrul grupului cu cele mai performante lasere utilizate la nivel mondial, în acest moment, deoarece pacienţii îşi doresc tratamente nedureroase, minim-invazive şi cu rezultate garantate pe termen lung. În acest sens, echipa de specialişti din cadrul DENT ESTET are la dispoziţie 20 de lasere stomatologice, distribuite în toate unităţile grupului, pentru ca pacienţii să beneficieze de avantajele oferite de acestea indiferent de zona în care se află.

DENT ESTET continuă strategia de expansiune şi consolidare la nivel national. Invesţitii de cca 5 milioane euro în 2022

Planurile grupului DENT ESTET pentru anul 2022 îşi menţin configuraţia pe axa de extindere - consolidare - investiţii în tehnologie şi echipe medicale multidisciplinare.

Investiţiile estimate pentru prima parte a anului se ridică la aproximativ 5 milioane euro şi vizează deschideri de noi clinici, achiziţii, dar şi creşterea gradului de digitalizare.

"Urmăm şi în acest an acelaşi pattern de dezvoltare -organică, dar şi prin achiziţii. Începutul anului va fi marcat de inaugurarea unei noi clinici DENT ESTET la Craiova. De asemenea, sunt iniţiate discuţii pentru noi parteneriate, în centre importante din ţară", a adăugat dr. Oana Taban.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Preturile la stomatologii sunt enorm de mari care nu se justifica.

    1. vezi preturile la asa ceva in strainatate si dupa aia te mai gandesti. unele clinici lucreaza cu echipamente si materiale ce costa foarte mult. deci pretul e discutabil

      Daca nu se justifica, nu te duci la stomatolog.

      Cum nu te duci nici la restaurant, la cosmetica, casa de moda... 

      pai tocmai aici intervine stiinta managementului unei clinici, sa stii ca pui in balanta costurile cu calitatea. Degeaba ai tu calitate de 5* daca o vinzi la n'spe mii de euro. Tina are dreptate si se refera la LACOMIA unor tineri stomatologi. Care medici, oricat de buni ar fi ei ca dentisti, s-au imbolnavit de sentimentul imbogatirii rapide. Si cad in capcana compararii preturilor de aici cu cele din vest, cum ai facut si tu. Nu se compara mere cu pere, amigo.

      Deci ne trebuie manageri cu stiinta si (tineri) stomatologi modesti, neimbolnaviti de cupiditate. pai sa-i ducem la medic, sa-i vindecam de lacomie.

      Pe de alta parte, exista si stomatologi unde dotarea tehnica e cam aceeasi ca acum 30 de ani. Sigur sint (mult) mai ieftini decit Dent Estet.

      N-ai bani de GLK, iti iei Logan. Sau chiar transport in comun (cind nu sint in greva). 

      Amigo, serviciile dentale sunt mere in romania si pere altundeva? eu zic sa compari mai bine tu servicii echivalente in RO versus Europa, cu aceeasi scularie si calitate. Ah, e greu sa faci un studiu de piata sa vezi asta, amigo.

      Si cum a zis un alt interlocutor, poti merge si pe servicii ieftine si de calitate inferioara. 

      Amigo, pur si simplu vorbeste foamea din tine. Gandeste-te la asta.

      Nu e vorba de bani, ca-i ai sau nu. Multi dintre cei care-i au pur si simplu isi iau teapa mergand la o clinica scumpa. Poti sa-i ai si sa mergi la o clinica ieftina, pur si simplu pentru ca "medicul stie meserie"! Despre asta e vorba. Multi merg pe ideea ca dentistii sub 40 ani n-au decat sa-si faca scoala pe dintii fraierilor, nu pe ai lor :) 

      Deci sculele + luxul din sediu nu fac 2 bani daca serviciul nu e pe masura. Si multi clienti incep sa vada asta. 

      Apropo de 1.4, asta e o provocare mare de tot: cum sa-i vindeci pe unii (aparent educati si aparent destepti) de lacomie. Pai sunt prea sus, prea atotstiutori, prea "calitativi" ca sa mai ajungi la nasul lor.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb