ÎN 2021 Kastel Group a vândut proprietăţi în valoare de peste 6 milioane euro

G.U.
Companii #Construcţii / 4 aprilie 2022

Kastel Group a vândut proprietăţi în valoare de peste 6 milioane euro

Kastel Group, companie de consultanţă imobiliară care oferă servicii premium de real estate, şi-a consolidat anul trecut poziţia pe segmentul de property management, având cu 79% mai multe proprietăţi în administrare decât în 2020, se arată într-un comunicat de presă. Compania a gestionat chirii în valoare de peste 500.000 de euro, dublu faţă de 2020, iar pentru anul în curs este estimată o valoare de 1 milion de euro. În acelaşi timp, cifra de afaceri a companiei s-a dublat, atingând 1.030.000 lei. Estimările Kastel Group arată o dublare a cifrei de afaceri şi în 2022, mai ales că segmentul de vânzări de proprietăţi a crescut spectaculos, de la 1 milion de euro in 2020 la 6 milioane de euro în 2021.

Nişa pe care Kastel Group a pariat în 2020, chiar în anul izbucnirii pandemiei, şi anume serviciul de Property Management, a adus o creştere substanţială a numărului de proprietăţi administrate, veniturile din Property Management fiind cu 23% mai mari în 2021 faţă de anul precedent.

"Sfera Property Managementului a luat amploare în România, chiar dacă al doilea an de pandemie a adus o mulţime de schimbări în toate domeniile de activitate. Dacă până de curând, portofoliul nostru a crescut mai ales prin recomandările clienţiilor noştri, acum vedem din ce în ce mai mulţi proprietari care ajung la noi fără o recomandare prealabilă. Multe dintre contractele semnate în 2021 sunt cu persoane care nu au interacţionat cu un alt client Kastel Group", spune Christian Tudorache, fondator şi director general al Kastel Group. "Aceste contracte semnate în Property Management sunt pe o durată de cel puţin 12 luni, iar rata medie de profit este de 6,7%, comparativ cu o medie de 5,5% în cazul proprietăţilor care nu sunt administrate de noi. Dar, cel mai important lucru, contractarea unui astfel de serviciu, nu aduce doar beneficii financiare, ci mai ales îi oferă proprietarului extra timp pentru a se ocupa de job, familie sau propria afacere", completează Christian Tudorache.

Potrivit sursei citate, dacă în 2020, valoarea chiriilor gestionate în sistem de property management a fost de 230.000 de euro, anul trecut a depăsit 500.000 de euro, iar estimările pentru 2022 arată o dublare a acestei valori. Kastel Group are un portofoliu foarte divers, care include de la garsoniere şi apartamente cu 2 şi 3 camere până la vile cu 7 camere şi piscină. Pentru o garsonieră chiria medie este de 350 euro, în timp ce pentru apartmentele cu 2 camere ajunge la 550 euro, iar pentru cele cu 3 camere e de 750 euro.

Persoanele care închiriază prin intermediul Kastel Group sunt, în general, persoane cu studii superioare, care lucrează în corporaţii ori sunt antreprenori, economişti sau medici, cu un buget mediu pentru chirie de + 500 de euro. Cele mai căutate proprietăţi au fost apartamentele cu 2 sau 3 camere. Totodată, cei care închiriază proprietăţi administrate de Kastel Group o fac pe o perioadă de ori mai lungă decât persoanele care închiriază direct de la proprietari.

Pentru a dezvolta şi mai mult segmentul de Property Management, Kastel Group a importat şi adaptat o aplicaţie foarte utilă deopotrivă pentru chiriaşi şi proprietari. Pentru chiriaşi, printre cele mai importante avantaje sunt: primirea notificărilor de plată pe email şi în contul din aplicaţie, vizualizarea plăţilor, introducerea în aplicaţie a indecşilor electricitate/gaz, solicitarea unei intervenţii tehnice printr-un ticket online, solicitarea de servicii extra sau de prelungire a contractului. "La rândul lor, proprietarii pot vedea online tot istoricul proprietăţii (fotografii, contracte, acte adiţionale, problemele tehnice semnalate şi stadiul rezolvării lor), pot solicita istoricul cheltuielilor - situaţia plăţilor care îi revin, dar şi umărirea încasării /plăţii utilităţilor, a chiriilor încasate, taxele şi impozitele achitate", spune Christian Tudorache.

În ceea ce priveşte segmentul de vânzare de proprietăţi, Kastel Group a înregistrat şi aici o creştere semnificativă a tranzacţiilor încheiate. Astfel, dacă la nivelul anului 2020, au fost vândute proprietăţi în valoare de 1 milion de euro, în 2021 valoarea acestor tranzacţii a ajuns la 6 milioane de euro. Pentru anul în curs, estimările companiei imobiliare legate de acest segment sunt de 10 milioane de euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb