ÎN 2022 Promateris estimează venituri de 236,1 milioane de lei şi un profit net de 21,5 milioane de lei

G.B
Piaţa de Capital / 10 martie 2022

Promateris estimează venituri de 236,1 milioane de lei şi un profit net de 21,5 milioane de lei

Promateris grup industrial român şi lider în Europa Centrală şi de Est în producţia de ambalaje biodegradabile şi compostabile, estimează pentru 2022, venituri de 236,1 milioane de lei, EBITDA de 36,2 milioane de lei şi un profit net de 21,5 milioane potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul curent. Bugetul va fi supus aprobării de către acţionari în Adunarea Generală a Acţionarilor, care va avea loc în data de 27 aprilie 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Avem în plan ca şi în 2022 să continuăm creşterea accelerată din ultimii ani. Prin urmare, avem în vedere investiţii în biomateriale pentru a ne consolida poziţia de lider în regiunea Europei Centrale şi de Est prin dezvoltarea de capacităţi de producţie pentru ambalajele biodegradabile şi compostabile în fabrica din Buftea. Totodată, ne propunem începerea producţiei de materie primă pe bază de amidon de porumb, destinată producţiei de ambalaje compostabile. Odată cu demararea acestei linii de business, Promateris va fi prima companie din Europa de Est care produce materie primă pe bază de amidon de porumb. Având în vedere contextul de tranziţie către o economie verde, obiectivul nostru principal este să ne dezvoltăm pe pieţele din regiune şi să atingem o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro până în 2025," a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte capacitatea de producţie destinată ambalajelor biodegradabile şi compostabile, Promateris a realizat investiţii în echipamente de ultimă generaţie, crescând capacitatea de producţie cu 36% în 2021 comparativ cu 2020. Compania a reuşit să îşi reducă amprenta de carbon prin reciclarea a peste 1.000 de tone de deşeuri industriale din producţia de ambalaje biodegradabile, datorită liniei de reciclare dedicate acestui proces. Anul acesta, Promateris va continua să investească în dezvoltarea capacităţii de bioplastice pentru consolidarea poziţiei de lider regional, dar şi în integrarea pe verticală prin dezvoltarea capacităţii de producţie de granule bio-based.

În 2022, compania îşi propune să intre pe pieţe noi din regiune şi să îşi consolideze poziţia pe pieţele cheie din CEE, în care activează. Totodată, Promateris urmăreşte diversificarea portofoliului de produse care respectă principiile economiei circulare, prin furnizarea unei palete largi de produse şi servicii dedicate sectorului de retail modern. În prezent, produsele Promateris sunt utilizate de majoritatea retailerilor locali şi internaţionali care activează în regiune.

Planurile Promateris pentru anul curent se vor axa şi pe intensificarea activităţii de M&A, pentru dezvoltarea portofoliului de companii din cadrul grupului. Promateris are în vedere achiziţionarea de companii locale sau din regiune care au o componentă verde şi care pot genera valoare adăugată mare şi pot sprijini crearea de sinergii la nivelul grupului.

În 2021, Promateris a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 187.5 milioane de lei, în creştere cu 62% faţă de anul anterior. Grupul, care include şi compania de distribuţie Biodeck, a înregistrat EBITDA consolidat de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult comparativ cu 2020. Totodată, compania a înregistrat un profit net de 18,7 milioane de lei, o majorare cu 405% faţă de 2020, se arată în comunicat

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. sunt alte actiuni mai ieftine, inclusiv pe AERO

    1. Cateva exemple n-ar strica...

      IPRU, nu-i pe AeRo. o cam lalaie cu mcs, dar ideea e ca fostele sale fabrici prafuite s-au modernizat

      nu li se aproba ajutorul ala de stat de 14 mil eur ?

    Poganaruu o sa dea cea mai mare teapa actionarilor EVER.

    1. În niciun caz! Sif2 a cumpărat de la Sif5 cu aproximativ 3,5 lei! Acum sunt pe la 15-16 lei, pe rezultate! Dacă mâine vrea să iasă o poate face lejer la minim 10 lei ! Unde-i teapa?

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb