În această dimineaţă a avut loc prezentarea priorităţilor Preşedinţiei spaniole rotative a Consiliului UE

T.B.
Internaţional / 3 iulie 2023

În această dimineaţă a avut loc prezentarea priorităţilor Preşedinţiei spaniole rotative a Consiliului UE

În această dimineaţă a avut loc prezentarea priorităţilor Preşedinţiei spaniole rotative a Consiliului Uniunii Europene, care urmează să se desfăşoare în a doua jumătate a anului 2023.

La prezentarea realizată de către ambasadorul Spaniei in România, Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano au participat ministrul afacerilor externe al României, doamna Luminiţa Odobescu, şi Sefa reprezentanṭei Comisiei Europene, doamna Ramona Chiriac.

În cadrul prezentării, au fost evidenţiate cele patru axe principale pe care se va ghida activitatea Preşedinţiei spaniole: reindustrializarea Europei şi Autonomia Strategică Deschisă, realizarea de progrese înspre tranziţia ecologică şi cea medioambientală, promovarea unei mai justiţii sociale şi economice sporite şi consolidarea unităţii europene.

De la aderarea Spaniei la UE in anul 1986, aceasta este a cincea oară când deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului. Această Preşedinţie debutează într-un context deosebit de complex pentru Uniunea Europeană, ca urmare a agresiunii ilegale împotriva Ucrainei şi a situaţiei economice provocată de pandemia COVID19, printre alţi factori. Spania şi România sunt ţări strâns unite în cadrul Uniunii Europene şi împărtăşesc puncte de vedere şi interese asupra celor mai importante aspecte. Între autorităţile noastre există un dialog foarte strâns şi frecvent, iar România poate conta pe sprijinul Spaniei în încercarea de a avansa în realizarea unor obiective de maxim interes pentru români, cum ar fi aderarea la Spaţiul Schengen.

Nu în ultimul rând, aşa cum a subliniat ambasadorul, şi în conformitate cu moto-ul ales pentru acest semestru, "Europa, mai aproape", Preşedinţia spaniolă va depune eforturi pentru o Europă mai unită şi mai incluzivă, care să îşi aşeze cetăţenii în centrul procesului decizional.

Continuând tradiţia profund proeuropeană a Spaniei şi a poporului său, această ţară începe semestrul Preşedinţiei cu entuziasm şi hotărâre pentru a îndeplini acest rol important şi a contribui la progresul politicilor europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb