ÎN ADUNAREA ACŢIONARILOR DE ASTĂZI Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a fost revocat

A.I.
Piaţa de Capital / 22 iunie 2021

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a fost revocat

Acţionarii au ales un nou board format din cinci membri, faţă de şapte câţi erau în vechiul Consiliu

Transelectrica va distribui un dividend cu randament de 3,4%

Acţionarii Transelectrica (TEL) au aprobat, în adunarea de astăzi, cu 80,85% din voturile total exprimate, revocarea celor şapte membri ai Consiliului de Supraveghere (CS) al companiei, şi înlocuirea cu un board provizoriu format din cinci persoane, cu un mandat de patru luni, conform comunicatului transportatorului de energie electrică remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, cei revocaţi din Consiliul de Supraveghere al companiei sunt preşedintele Adrian Goicea şi membrii Luiza Popescu, Jean-Valentin Comănescu, Oleg Burlacu, Mircea Cristian Staicu, Mihaela Popescu şi Ciprian Constantin Dumitru. Board-ul provizoriu, al cărui mandat poate fi prelungit, este compus din Adina-Loredana Dogaru-Ţulică, Marius Vasile Morariu, Claudiu Constantin Năstasă şi Adrian Nicolae Blajan şi Mihaela Popescu, care făcea parte şi din fostul Consiliu al Transelectrica.

Tot astăzi, adunarea generală a acţionarilor Transelectrica nu a aprobat situaţiile financiare ale companiei pentru anul trecut ce se găseau iniţial în convocator, ci pe cele refăcute conform solicitării Secretariatului General al Guvernului (SGG). De asemenea, a fost aprobată repartizarea profitului aferent anului trecut, cu propunerea alocării unui dividend brut de 0,59 lei/titlu, conform solicitării SGG. Propunerea conducerii companiei fusese pentru distribuirea unui dividend brut de 0,534 lei/acţiune, valoare similiară cu cea care a fost respinsă de Secretariatul General al Guvernului la finele lunii aprilie. Totodată, s-a aprobat distribuirea ca dividende a sumei de 0,28 lei/titlu, din rezultatul reportat. Astfel, compania va aloca un dividend de 0,87 lei, echivalentul unui randament brut de 3,4%, faţă de preţul curent al acţiunii TEL din piaţă, de 25 lei.

În data de 27 aprilie, Secretariatul General al Guvernului respinsese situaţiile financiare ale companiei pentru anul trecut şi propunerea de dividende. Astfel, compania a depăşit termenul limită de 31 mai pentru depunerea situaţiilor financiare,

Publicaţia e-energia.ro a scris la mijlocul lunii mai că Transelectrica riscă sancţiuni financiare în condiţiile nedepunerii situaţiilor financiare la 31 mai - aplicarea acestor sancţiuni obligă Consiliul de Supraveghere la recuperarea sumelor aferente amenzilor de la cei care se fac vinovaţi de nedepunerea situaţiilor financiare aprobate.

Statul Român, prin Secretariatul General al Guvernului, deţine 58,69% din Transelectrica.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine este Adina-Loredana Dogaru-Ţulică?

    1. Tre să fie o dnă cu inimă mare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb