ÎN ANUL 2020 ASBIS România a înregistrat o cifră de afaceri de 45,85 milioane de euro

S.B.
Companii / 19 aprilie 2021

ASBIS România a înregistrat o cifră de afaceri de 45,85 milioane de euro

ASBIS România, subsidiara locală a ASBISc Entreprises PLC (WSE: ASB), companie specializată în distribuţia de produse şi soluţii VAD (distribuţie cu valoare adăugată) în domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor provenind de la furnizori internaţionali de nivel mondial, a încheiat anul 2020 cu rezultate financiare în creştere, atingând o cifră de afaceri de 45,85 milioane EUR, cu 29% mai mare decât cea obţinută în anul precedent, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Am intrat în anul 2020 cu o strategie axată pe dezvoltare şi cu o nouă structură a organizaţiei, care includea o divizie dedicată produselor pentru utilizatorii individuali," explică Bogdan Constantinescu, Country Manager ASBIS România, adăugând: "Portofoliul nostru de mărci se îmbogăţise deja considerabil, cu multe categorii de produse dedicate acestui segment de public, pe lângă clienţii noştri tradiţionali B2B, şi cum abordările de piaţă şi strategiile de comunicare sunt diferite, am considerat oportun să creăm o divizie distinctă. Începutul anului trecut ne-a prins cu aceste planuri şi cu stocuri considerabile pe segmente care, pe perioada pandemiei, s-au dovedit a fi foarte căutate."

Parteneriatele încheiate de companie pe zona de cyber security, cu furnizori din străinătate, au contribuit şi ele la creşterea înregistrată, fundamental din acelaşi motiv, al schimbării comportamentului de lucru al organizaţiilor.

În zona de consumer, includerea în portofoliul de distribuţie a Bang & Olufsen, o marcă de electronice audio video de lux, a acoperit un segment nou pentru ASBIS, segment care a cunoscut şi el un impuls semnificativ, dat fiind că în 2020 multe dintre bugetele familiale alocate în mod tradiţional vacanţelor şi călătoriilor s-au redirecţionat către produsele dedicate casei.

Mărcile proprii ASBIS, Prestigio şi Canyon, au valorificat contextul de piaţă creat de pandemie cu ofertele de tablete, laptopuri şi periferice foarte importante pentru infrastructura online necesară derulării cursurilor şcolare.

"După o scurtă perioadă de evaluare şi ajustare, în primăvara trecută, moment în care am luat decizia de a lucra de acasă cu toţi membrii echipei pentru care acest lucru era posibil, am realizat că planurile noastre de creştere se puteau aplica întocmai, într-un context foarte diferit, dar în care nevoia de tehnologie devenea încă şi mai mare", explică Bogdan Constantinescu. "Am avut, aşadar, iniţiativă, ne-am asigurat că avem suficientă marfă disponibilă pentru clienţii noştri într-o perioadă în care cererea explodase şi am valorificat oportunităţile create. Faptul că facem parte dintr-un mare grup regional de distribuţie ne-a dat încredere şi stabilitate financiară şi ne-a ajutat să ne urmărim obiectivele. La final de an înregistram o creştere substanţială, profitabilă, iar noua noastră divizie de produse pentru utilizatorii individuali era în plin avânt.", a adăugat acesta.

Compania a angajat pe tot parcursul anului trecut şi continuă să angajeze şi în prezent, consolidându-şi echipa - atât pentru zona de consumer, cât şi pentru cea a distribuţiei cu valoare adăugată - cu specialişti cu experienţă. Obiectivul de dezvoltare a resursei umane vizează un maxim istoric de peste 65 de angajaţi şi a fost stabilit pentru a susţine un portofoliu strategic de peste 1000 de parteneri activi.

"2020 a fost un an în care circumstanţele neobişnuite ne-au făcut să regândim execuţia planurilor noastre de dezvoltare şi să ne obişnuim să ţinem legătura cu partenerii şi cu clienţii noştri de la distanţă," adaugă Constantinescu, concluzionând: "A testat încrederea în ecosistemul nostru de distribuţie şi, de ce nu, şi în noi înşine. Dar cum nu era prima criză prin care treceam şi cum ne-am obişnuit deja să găsim în orice situaţie adversă o cale de a ne valorifica oportunităţile, am făcut faţă condiţiilor de piaţă şi am avut o evoluţie foarte bună".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb