Grupul PremiQaMed, unul dintre cei mai mari operatori de spitale private din Austria şi una dintre principalele destinaţii pentru turism medical din Europa, a primit în unităţile sale medicale aproximativ 1.300 de pacienţi români anul acesta, majoritatea pentru tratamente şi investigaţii oncologice. Cifra reprezintă o creştere cu 45% a numărului de pacienţi români, comparativ cu anul trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, pe tot parcursul anului 2021, numărul pacienţilor români care au ales spitalele PremiQaMed este aproape de a ajunge la nivelurile pre-pandemice, potrivit reprezentanţilor Grupului, care estimează că tendinţa de creştere va continua şi în 2022.
"Austria se clasează printre ţările cu cele mai bune şanse de recuperare în urma cancerului. La Universitatea de Medicină din Viena se desfăşoară cercetări ştiinţifice semnificative şi noi metode de tratament sunt introduse rapid în practica clinică. Mulţi specialişti care lucrează la spitalele PremiQaMed sunt implicaţi în cercetare şi au cariere internaţionale. Cooperarea interdisciplinară este bine organizată, iar acest lucru este crucial pentru succesul tratamentului. Metodele moderne de chirurgie minim invazivă şi noile terapii sunt aplicate pe scară largă. În plus, personalul vorbitor de limba română, care asigură managementul pacienţilor, le oferă acestora tot sprijinul de care au nevoie", explică Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, Director Medical al Spitalului Privat Confraternität din Viena, care aparţine Grupului PremiQaMed.
Ţara noastră se clasează pe locul al doilea anul acesta, în ceea ce priveşte numărul de pacienţi din afara Austriei care au ales spitalele PremiQaMed, în urma Ucrainei. Pe locurile trei, patru şi cinci se află Germania, Rusia şi Slovacia. Mai mult, numărul total de pacienţi veniţi din afara graniţelor Austriei a crescut semnificativ în acest an, în ciuda pandemiei.
Una dintre cele mai solicitate servicii medicale ale pacienţilor români este aşa-numita "a doua opinie". Aceasta nu necesită prezenţa fizică la spital a pacientului şi poate fi efectuată de la distanţă, atât timp cât documentaţia pacientului este furnizată în limba engleză sau germană.
Dintre cele mai frecvent întâlnite tipuri de afecţiuni oncologice, pacienţii românii se tratează la spitalele PremiQaMed din Austria pentru următoarele tipuri de cancer, în ordinea frecvenţei: cancer pulmonar, cancer de sân şi cancer de colon, limfoame şi oncologie ginecologică. Mai mult, pe lângă această disciplină medicală, în spitalele PremiQaMed sunt foarte căutate, de către pacienţii români, următoarele specializări: chirurgie, ginecologie, ortopedie, urologie, diagnosticare generală şi cardiologie, se arată în comunicat.