ÎN ANUL 2021 KIWI Finance a intermediat credite în valoare de peste 1,7 miliarde de lei

G.B
Bănci-Asigurări / 21 martie 2022

KIWI Finance a intermediat credite în valoare de peste 1,7 miliarde de lei

KIWI Finance, liderul pieţei de brokeraj din ţara noastră, a încheiat anul 2021 cu un volum de credite intermediate de peste 1,7 miliarde de lei (350 milioane euro), în creştere cu 50% faţă de anul anterior şi cu 83% faţă de anul 2019, având ca principal motor de creştere creditarea ipotecară, coroborat cu implementarea şi lansarea primei platforme digitale de brokeraj de credite - eKIWI, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, cifra de afaceri a ajuns la 39 milioane de lei, cu 57% peste nivelul din 2020 şi cu 80% peste anul 2019, iar profitul net a fost de 8 milioane lei, în creştere cu 62% faţă de anul precedent şi cu 83% faţă de anul 2019.

Pe segmente, creditele ipotecare standard au reprezentat 86% din totalul creditelor intermediate, urmate de creditele de nevoi personale cu o pondere de 11%, în timp ce creditele Nouă Casă şi creditele pentru IMM-uri au avut o cota de 3%. Creditul ipotecar standard a fost principalul factor de creştere, consemnand un avans puternic atât că volum, cu 48% faţă de anul precedent, cât şi că număr de clienţi, cu 31% peste nivelul din 2020. Comparativ cu anul pre-pandemic 2019, volumul creditelor ipotecare standard practic s-a dublat.

"2021 a fost cel mai bun an din istoria de 18 ani a companiei. În cei 2 ani de pandemie apetitul şi interesul clienţilor pentru achiziţii imobiliare a crescut foarte mult, pe fondul dobânzilor foarte mici şi al preţurilor atractive, şi s-a concretizat anul trecut prin volume tranzacţionate aproape duble faţă de anul 2019. La aceste creşteri accelerate a contribuit de asemenea implementarea şi lansarea primei platforme digitale de brokeraj - eKIWI, care a adus la o eligibilitate extinsă şi o dublare a eficienţei", a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Implementarea platformei digitale de brokeraj, cu toate instrumentele de eficientizare în spate, a facilitat, printre altele, agregarea preţurilor din tranzacţiile imobiliare finanţate cu creditele ipotecare intermediate de Kiwi Finance, ceea ce a permis lansarea în ianuarie 2022 a Indexului imobiliar Kiwi Finance - primul indice calculat că preţ mediu de vânzare pe metru pătrat pe baza tranzacţiilor. Astfel, pe baza Indexului imobiliar, s-a observat că preţul mediu de vânzare pe metru pătrat la nivel naţional a avansat cu aproximativ 13% în 2021, ceea ce înseamnă că influenţă creşterii preţurilor la imobile la creşterea totală a nivelului creditării ipotecare a reprezentat mai puţîn de un sfert.

Odată cu lansarea Indexului imobiliar propriu, Kiwi Finance, care a devenit parte a grupului OLX în 2020, a lansat totodată cea mai cuprinzătoare analiză a pieţei imobiliare locale, şi în premieră conceptul "Casă şi banii în acelaşi loc" împreună cu Storia.ro şi OLX Real Estate.

Dezvoltarea KIWI Finance va continuă şi în 2022 pe cele trei direcţii majore prezente în strategia companiei din ultimii trei ani: digitalizarea serviciilor KIWI Finance, consolidarea prezenţei la nivel naţional şi un portofoliu complet de produse de creditare, coroborat cu concentrarea pe creşterea educaţiei şi informării în domeniul imobiliar şi bancar prin analizele şi studiile privind piaţă imobiliară şi bancară.

"Vedem deja că acest an este agresat aproape de câţiva stimuli majori: războiul din Ucraina, sancţiunile din Rusia, asaltul inflaţiei, griparea sau stoparea rutelor şi lanţurilor de aprovizionare şi aparenţă deocamdată recalibrare economică. În acest context orice fel de previziune pare lipsită de fundament, dar putem lucra pe câteva scenarii într-o dinamică mare totuşi. În toată această furtună, România are câţiva piloni de stabilitate economică atât în regiune cât şi extins la spaţiul european, ceea ce până acum a însemnat printre altele o creştere a dobânzilor mai lentă decât în regiune şi o stabilitate remarcabilă a cursului de schimb. În acelaşi timp, de la izbucnirea conflictului din Ucraina şi până azi, cererea măsurată de intenţii de cumpărare în scop locativ nu a scăzut pe segmentul clienţilor aflaţi în proces de achiziţie sau a celor care luaseră deja decizia de cumpărare. Singurul segment unde am înregistrat scăderi este cel de investiţii în imobiliare, însă acesta are şi cea mai rapidă revenire în piaţă când lucrurile se liniştesc", a conchis Anca Bidian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb