ÎN ANUL 2021 Medicover AB a înregistrat o creştere a veniturilor de 38,0%

S.B.
Companii / 16 februarie 2022

Medicover AB a înregistrat o creştere a veniturilor de 38,0%

Grupul Medicover AB a înregistrat, în anul 2021, o creştere a veniturilor de 38,0%, comparativ cu anul 2020, până la o valoare de 1.377,4 de milioane euro, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Grupul suedez Medicover este prezent în România prin reţeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover, Pelican, Centrul Medical Phoenix şi Polaris Medical şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

"De-a lungul acestei pandemii am avut şi încercări, cu impact semnificativ asupra activităţii pe pieţele pe care activăm, respectiv un număr crescut de spitalizări, dificultăţi operaţionale sau resetarea ariilor asupra cărora ne-am concentrat. Performanţa obţinută se datorează calităţii ofertei diversificate de servicii, îmbinării corecte a categoriilor de clienţi şi a prezenţei geografice", a declarat Fredrik Rågmark, CEO Medicover. "Am observat un nivel crescut de conştientizare şi înţelegere a nevoii de acces la servicii de medicină profilactică şi de diagnosticare, aspect care susţine cererea pe termen lung pentru serviciile medicale", a adăugat el.

La finalul anului 2021, divizia de Servicii Medicale a grupului a raportat o creştere a veniturilor de 31,8%, până la 711,6 milioane de euro. Cea mai importantă evoluţie a vizat serviciile medicale cu plată directă care au înregistrat un avans de 52,5% faţă de anul precedent. De asemenea, în 2021 divizia a ajuns la un număr total de 1,5 milioane de abonaţi la nivel global.

Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat anul trecut venituri totale de 686,8 milioane euro, după o creştere de 45,1% faţă de anul precedent. Numărul total de teste realizate pe parcursul întregului an în reţeaua globală a fost de 133,4 milioane, în creştere cu 28,3% faţă de 2020.

Veniturile cumulate obţinute de grup în România au crescut în 2021 cu 34,0% până la 171,6 milioane euro, faţă de 128,0 milioane euro în 2020.

Veniturile diviziei de Servicii Medicale din România au avansat în 2021 cu 29,7%, până la o valoare totală de 83,8 milioane euro, în timp ce evoluţia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 38,4% până la o valoare de 87,8 milioane euro.

România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 12,4%.

"Rezultatele obţinute reflectă interesul pacienţilor pentru servicii medicale de cea mai înaltă calitate, oferite într-un mediu modern, cu dotări tehnologice de ultimă generaţie. În egală măsură, acestea descriu efortul susţinut al medicilor şi echipelor Medicover din toată ţara şi dedicarea lor faţă de pacienţi, într-o perioadă marcată de incertitudine. În ultimii ani am investit constant pentru răspunde nevoilor concrete ale pacienţilor, fie că vorbim despre adaptarea modului de interacţiune - telemedicină, servicii la domiciliu -, fie despre actualizarea gamei de servicii. Vom continua să investim în aparatură, infrastructură şi dezvoltarea echipelor medicale, rămânând alături de pacienţi în adresarea efectelor pe termen lung ale acestei perioade pandemice", a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

"Peste 3,5 milioane de pacienţi au apelat la serviciile noastre anul trecut, în cele 147 de centre de recoltare din ţară. Ne aşteptăm la o revenire a interesului populaţiei pentru prevenţie şi monitorizare a afecţiunilor medicale, graţie accesului mai facil la medici, comparativ cu perioadele anterioare din pandemiei. Am fost mereu aproape de profesioniştii din domeniul sănătăţii şi pacienţi, prin investiţiile constante, prezenţă teritorială si dotările de ultimă generaţie din cadrul laboratoarelor din reţeaua Synevo. Inovaţia şi avansul tehnologic vor juca în continuare un rol important în îmbunătăţirea experienţei pacienţilor, medicilor şi partenerilor noştri", a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb