Allied Engineers a înregistrat în 2022 o creştere de aproximativ 30% a businessului faţă de anul anterior, potrivit unui comunicat al companiei remis astăzi redacţiei.
Cifra de afaceri a companiei este estimată la valoarea de 3 milioane de euro pentru 2022.
Unul dintre factorii care au dus la creşterea înregistrată de Allied Engineers anul trecut este consolidarea poziţiei în categorii cum ar fi: investiţiile industriale, comercial-logistice şi rezidenţiale.
De asemenea, compania şi-a extins serviciile, accesând şi proiecte din zona publică, care au vizat în mod particular o serie de unităţi spitaliceşti.
Sectorul energiei regenerabile, domeniu în care Allied Engineers activează deja de peste 10 ani, a adus companiei lucrări semnificative, cum ar fi proiecte de parcuri fotovoltaice şi eoliene cu o putere cumulată de peste 1GW, realizate pentru o serie de investitori consacraţi din domeniu: Renovatio, Elektra şi alţii.
În ceea ce priveşte industriile reprezentative din care au provenit proiectele Allied Engineers în 2022, acestea au fost: comercial-logistic (28%), rezidenţial (25%), industrial (16%), office (11%), energie (8%), hotelier (6%), respectiv proiecte publice (6%).
"Deşi ultimii ani au fost marcaţi atât de o criză pandemică, cât şi de un război la graniţă, ambele cu efecte şi implicaţii directe şi asupra evoluţiei industriei de construcţii, 2022 a fost cel mai bun an al nostru din toţi cei 20 de ani de la înfiinţare. În ciuda scumpirilor din ultima perioadă şi a întregului context geo-politic, activitatea de proiectare este într-un trend ascendent, iar proiectele în care suntem implicaţi acum sunt semnificativ mai mari decât cele de anul trecut.
Lucrând cu dezvoltatori mari şi stabili, care continuă investiţiile în România, precum şi accesând lucrările din domeniul public - unde este nevoie de servicii de proiectare de calitate -, am reuşit să ne dezvoltăm în continuare şi să transformăm obstacolele în oportunităţi", a explicat Mihai Dragomir, Managing Partner la Allied Engineers.
Soluţii sustenabile de proiectare pentru proiecte complexe de construcţii
Din portofoliul companiei fac parte proiecte importante pentru care investitorii au beneficiat de soluţii sustenabile de proiectare: One High District şi One Lake Club (One United Properties), care se numără printre primele dezvoltări rezidenţiale foarte mari din România ce vor beneficia de pompe de căldură geotermală. Pentru un alt proiect, One Floreasca City, s-au adoptat alte soluţii interesante din punct de vedere energetic: "copertinele" celor trei blocuri rezidenţiale ale acestui complex au fost proiectate pentru a se putea instala pe ele panouri fotovoltaice. De asemenea, One Tower, componenta office a acestei investiţii, deţine cea mai performantă pre-certificare LEED de pe piaţă, LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, fiind una dintre primele clădiri sănătoase ("healthy building") din România.
Din categoria proiectelor de reconversie funcţională a unor clădiri-monument, amintim: ONE Gallery (One United Properties), ce va transforma fosta Hală Ford din Bucureşti într-o clădire cu spaţii multifuncţionale, respectiv proiectul Corinthia Hotels (NIRO Investment), ce va readuce clădirea Grand Hotel du Boulevard din Capitală la funcţiunea iniţială de hotel.
Peste 4 miliarde de euro valoare totală a investiţiilor proiectate în 20 de ani
Anul acesta, Allied Engineers împlineşte 20 de ani de existenţă pe piaţa din România. În acest timp, compania a finalizat mai mult de 500 de proiecte, a proiectat peste 4 milioane de metri pătraţi şi a fost implicată în proiecte cu investiţii totale în valoare de peste 4 miliarde de euro. În prezent, compania se bazează pe o echipă de peste 60 de angajaţi.
Pentru anul în curs, Allied Engineers estimează o creştere de aproximativ 20% a businessului, în contextul creşterii investiţiilor publice, dar şi a creşterii cotei de piaţă în segmentul industrial, ca urmare a relocării companiilor cu unităţi de producţie anterior aflate în Ucraina sau Rusia.