ÎN CONDINŢIILE UNEI PIERDERI FINANCIARE DE 4,67 MILIOANE LEI Profitul Purcari a scăzut cu 7%, în primul trimestru al anului

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 15 mai 2020

Profitul Purcari a scăzut cu 7%, în primul trimestru al anului

Rezultat din exploatare de 14,07 milioane de lei, cu 18% peste cel aferent primelor trei luni din 2019

Purcari Wineries (WINE), ultima companie listată în Piaţa Principală a Bursei de Bucureşti (BVB) a raportat, pentru primele trei luni ale acestui an, un profit net de 8,03 milioane de lei, cu 7% sub cel aferent primului trimestru, scădere cauzată de o pierdere financiară de 4,67 milioane de lei, reiese din raportul producătorului de vinuri din Republica Moldova remis, astăzi, operatorului pieţei noastre de capital.

Victor Bostan, directorul general al companiei, a spus: "Sunt momente de greacumpănăşimare incertitudine pentru toatălumea, inclusivpentru Purcari, întrucât nu suntem nici noi imuni crizei. În acest context, rezultatele puternice din primul trimestru alanului 2020, care au inclus impactul carantinei din China, precum şi colapsul în segmentele HoReCa şi DutyFree din EuropaCentralăşi de Estînlunamartie, sunt o mărturie a eforturilor extraordinare depuse de echipanoastră pentru a minimiza efectele acestei pandemii. Prognozele pentru restul anului rămânîncontinuare pline de incertitudine, dar situaţiafinanciarăputernică ne poziţionează bine pentru a înfruntăaceastăfurtunăpână revenim cu toţiila normalitate".

Veniturile companiei s-au ridicat la aproape 46,36 milioane de lei, cu 10% peste cele reflectate în situaţiile financiare de la finele lunii martie a anului trecut, când Purcari a avut venituri de 42,21 milioane de lei.

"România a contribuit cel mai mult la creşterea absolută, înregistrând un avans de 39% an la an, urmată de ţările Baltice şi Polonia, cu creşteri de 66% şi12%, faţă de aceaşi perioada a anului 2019", arată compania în raport.

În ceea ce priveşte mixul de produse, segmentul premium a continuat să performeze, brandul Purcari înregistrand o creştere de 29%, determinată în principal de dinamica din ţara noastră. Veniturile dinvânzările aferente brandului Ceptura au urcat cu 31%, iar pentru Bostavan, brand-ul grupului cu preţuri medii, s-a înregistrat o scădere a veniturilor de 7%, faţă de primele trei trimestre din 2019.

Pe de altă parte, grupul a înregistrat cheltuieli de marketing şi distribuţie de 3,94 milioane de lei, cu 21% peste cele din primele trei luni ale anului trecut, în timp ce cheltuielile generale administrative au coborât cu 4%, la 5,55 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Rezultatul din exploatare s-a ridicat la 14,07 milioane de lei, cu 18% peste cel reflectat în situaţiile financiare ale primului trimestru al anului anterior, câştig ce a fost erodat de o pierdere financiară de 4,67 milioane de lei, cu mult peste cea din primele trei luni ale lui 2019, de 1,65 milioane de lei.

"Profitul net a fost afectat semnificativ de pierderile din re-evaluare, în suma de 3,1 milioane de lei, cauzate de deprecierea leului moldovenesc şi a leului românesc faţă de euro şi dolar, la sfârşitul trimestrului. În prezent, piaţa valutară a revenit la un nivel normal, iar grupul a recuperat aproximativ 90% din deprecierea leului modovenesc şi a celui românesc, din primele trei luni ale anului. De asemenea, cheltuielile cu dobânzile a crescut cu 44%, circa 10% reprezentând impactul de la adoptarea IFRS 16 pentru cifrele trimestriale din 2020, în timp ce în 2019, IFRS 16 a fost aplicat pentru întregul an financiar", explică compania.

La finele lunii martie, activele totale ale Purcari Wineries se ridicau la 341,07 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de cele din decembrie 2019, în timp ce datoriile totale erau de 158,29 milioane de lei, cu 11% sub cele de la finalul anului anterior.

Faţă de ultimul preţ din piaţă a cotaţiei WINE de ieri, de 20,2 lei, capitalizarea producătorului de vinuri din Republica Moldova la Bursa de Valori Bucureşti era de 404 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb