ÎN CONTEXTUL SITUAŢIEI CREATE LA GRANIŢA GRECIEI S-a creat un nou flux pentru maşinile înmatriculate în UE

A.P.
Miscellanea / 2 iulie 2020

S-a creat un nou flux pentru maşinile înmatriculate în UE

MAE anunţă că s-a creat un flux separat pentru maşinile înmatriculate în statele UE, la intrarea în Grecia. Autorităţile din Grecia caută şi alte soluţii pentru ca oamenii să nu mai stea ore în şir la coadă, conform Digi24.

În contextul întârzierilor înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata - Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Republica Elenă, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul elen, Nikos Dendias, căruia i-a prezentat situaţia cu care se confruntă cetăţenii români aflaţi în tranzit către Grecia.

Conform Ministerul Afacerilor externe (MAE), Aurescu a făcut apel pentru găsirea unor soluţii pentru reducerea timpului de aşteptare şi evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră şi a sugerat deschiderea şi altor puncte de frontieră, având în vedere începerea sezonului turistic.

"În context, a menţionat ponderea importantă a turiştilor români în Grecia şi necesitatea asigurării condiţiilor optime pentru ca aceştia să poată ajunge în cele mai bune condiţii la locul de petrecere a vacanţei. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a întreprins de urgenţă demersuri pe lângă Ministerul de externe elen, atât prin intermediul Ambasadei României la Atena, cât şi pe lângă Ambasada Greciei la Bucureşti, solicitând autorităţilor elene identificarea rapidă a unor soluţii care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata - Promachonas", transmite MAE.

Partea elenă a transmis că are în atenţie situaţia creată la frontieră şi că acţionează pentru identificarea de soluţii pentru fluidizarea circulaţiei, inclusiv prin stabilirea de controale comune cu autorităţile bulgare.

O primă măsură deja luată este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, un reprezentant al Consulatului General al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei Kulata - Promachonas pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. - Raspunde, inculpat, de ce sustii ca te ingrijeste sanatatea oamenilor!!! Pana acum nu te-a interesat deloc, nu ai incercat un vaccin impotriva cancerului, a bolilor de inimă, paraliziei!

    - Am avut interesele mele! 

    - Deci nu te-a interesat sanatatea oamenilor, desi ai fost in functii de raspundere!? 

    - Am simulat ca ma intereseaza! Marile firme farmaceutice mi-au dictat agenda! Spitalele de sute de mile patrate nu aveau sa fie niciodata construite! Am colaborat cu omologii mei din alte tari pentru asta, pentru a face materialele sanitare sa fie vandute! 

    Interogatoriul se tinea intr-o inchisoare de maxima securitate din mijlocul muntilor salbatici!!! Toti cei care se implicasera in scandalul virusurilor ajunsesera aici!!! Multi murisera de foame din cauza pierderii locurilor de munca!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb