ÎN CONTEXTUL UNEI SCĂDERI A POPULARITĂŢII Putin îşi susţine discursul anual în Parlament

V.V.
Internaţional / 20 februarie 2019

Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Putin le promite ruşilor o îmbunătăţire a situaţiei "încă de anul acesta"

"Nu trebuie să aşteptăm, ci să îmbunătăţim situaţia acum. Încă din acest an, ruşii trebuie să simtă o îmbunătăţire", a declarat liderul de la Kremlin în faţa membrilor celor două camere reunite ale parlamentului.

El a anunţat măsuri de susţinere a familiilor vizând favorizarea natalităţii.

-------

Vladimir Putin, care se confruntă cu o scădere a popularităţii şi o nemulţumire socială, susţine miercuri discursul anual în Parlament, consacrat în mod tradiţional priorităţilor sale economice, dar şi ameninţărilor la adresa ţării pe care conduce de 20 de ani, relatează AFP.

Acest discurs al preşedintelui rus, în faţa deputaţilor şi senatorilor, este primul de când a fost reales în martie 2018 în al patrulea mandat, ce urmează să se încheie în 2024 - ultimul său mandat potrivit Constituţiei.

Cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, ultimul discurs pe care l-a susţinut în faţa membrilor Camerelor reunite ale Parlamentului rus a fost marcat de promisiuni de creştere a nivelului de trai, dar şi de enumerarea, timp de peste o oră, a capacităţilor unor noi arme "invincibile" ale Rusiei, pe fondul unor tensiuni tot mai puternice cu Occidentul.

De la conflictul sirian la otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Anglia şi la anexarea Crimeei, multiplicarea crizelor între Est şi Vest i-a unit pe ruşi în jurul preşedintelui, lor, pe care l-au reales cu 76,7% din voturile exprimate.

În ultimele luni, popularitatea lui Putin, în vârstă de 66 de ani, până acum spectaculoasă, a scăzut pe fondul unei fronde împotriva foartei nepopulare creşteri a vârstei de pensionare şi creşterii, de la 1 ianuarie, a taxei pe valoarea adăugată (TVA), care a umflat preţurile, în contextul în care veniturile ruşilor stagnează la un nivel foarte scăzut.

Potrivit centrului independent Levada, cota sa de aprobare a scăzut la 64% în ianuarie, cel mai scăzut nivel de la anexarea Crimeei în urmă cu cinci ani, de la 80% la momentul la care a fost reales în urmă cu un an.

Potrivit altor sondaje recente ale aceluiaşi organism, 55% dintre ruşi îl consideră personal "responsabil" de problemele ţării lor, iar proporţia ruşilor pesimişti cu privire la situaţia ţării (45%) o depăşeşte pe cea a optimiştilor - pentru prima oară de la sfârşitul lui 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb