ÎN CURSUL ACESTEI SERI: Aproximativ 50 de elevi şi profesori se întorc dintr-o zonă afectată de coronavirus din Italia

M.A.
Miscellanea / 23 februarie 2020

Aproximativ 50 de elevi şi profesori se întorc dintr-o zonă afectată de coronavirus din Italia

Actualizare - Premierul Ludovic Orban a anunţat că cei 50 de copii nu vor intra în carantină deoarece nu sosesc dintr-o zonă unde există focar de coronavirus, ci vor fi sta izolaţi acasă timp de două săptămâni.

"Recomandarea va fi să stea izolaţi acasă, nu vor intra în carantină pentru că acel autocar nu vine din zona respectivă. E vorba de 50 de copii, chiar am discutat cu ministrul Sănătăţii pe tema aceasta şi având în vedere că nu vin din zonă de focar nu se va lua decizia de a fi ţinuţi în carantină 14 zile, ci practic va exista solicitarea către fiecare familie să stea copilul cel puţin o săptămână acasă", a declarat Orban, duminică, la Digi 24.

Acesta a mai spus că trebuie evitată pe cât posibil o deplasare dintr-o zonă unde există focar de coronavirus.

"Orice persoană care vine dintr-o zonă unde există un focar depistat, noi am instituit condiţii de carantină, nu numai în Bucureşti, ci şi în mai multe centre. Aici nu vom evita să luăm aceste măsuri de a ţine în carantină 14 zile persoanele care vin din focare. Sigur că trebuie evitat pe cât este posibil o deplasare dintr-o astfel de zonă în ţară, decât dacă sunt într-adevăr situaţii care reclamă deplasarea, adică situaţii cu totul şi cu totul speciale. În rest suntem cu procedurile de achiziţie în derulare astfel încât să achiziţionăm cât mai rapid, la începutul săptămânii viitoare, materiale, echipamente, substanţe, medicamente necesare pentru astfel de situaţii", a mai spus Orban.

---

Circa 50 de elevi şi profesori însoţitori de la Liceul de Arte "Regina Maria" din Alba Iulia au părăsit în grabă, sâmbătă dimineaţă, regiunea italiană Veneto, una dintre zonele afectate de coronavirus, informează G4media.

Potrivit sursei citate, deşi excursia copiilor, în zona oraşului Veneţia, trebuia să mai dureze câteva zile, la solicitarea părinţilor elevilor din Alba Iulia şi la sfaturile personalului diplomatic al ţării noastre, grupul a părăsit localitatea Lido de Jesolo din regiunea Veneto, sâmbătă dimineaţa, pe traseul Italia-Slovenia-Ungaria-România.

A fost anunţat şi Ministerul Afacerilor Externe din România, iar autocarul cu copiii din Alba a fost dat în consemn la frontieră la vama Borş, Oradea, pentru a fi controlaţi rapid toţi excursioniştii pentru eventuale simptome.

Se aşteaptă ca autocarul să ajungă acasă în cursul acestei seri.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Școală de la domiciliul, parlamant de la domiciliul, vot carantinat din pat ; secvența bună pt. digitalizare și NET berechet....

    Ar trebui sa stea in carantina 21 de zile...e o prostie sa stea doar 14 zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb