ÎN DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE, C.P. Tăriceanu este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 24 mai 2016

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu

Actualizare 20:33 Liviu Dragnea: "Tăriceanu poate conduce Senatul şi în condiţiile urmăririi penale declanşate de DNA"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, poată să conducă forul legislativ şi în situaţia în care care procurorii DNA au început efectuarea urmăririi penale faţă de el.

Întrebat cum comentează cazul lui Călin Popescu Tăriceanu şi dacă crede că acesta mai poate să se afle în fruntea Senatului în situaţia începerii urmăririi penale, liderul PSD a răspuns afirmativ. "Eu cred că da", a spus Dragnea, la Cugir, potrivit unor surse din media.

Liderul PSD a precizat că nu crede că acest lucru ete o bilă neagră pentru Senat.

"Bilă neagră la cine?(...). Ştiţi ce este cel mai important pentru Parlament? Să adopte legi bune pentru ca românii să o ducă mai bine. Eu nu mai susţin această idee cu bile albe şi bile negre", a menţionat Dragnea.

(S.A.)

-----------

Actualizare 18:00 Tăriceanu: "Trăim într-o republică a procurorilor bazată pe politica dosarelor şi cătuşelor"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, declară că nu se va lăsa intimidat de presiuni venite "dinspre cei care au compromis şi continuă să compromită Justiţia şi statul de drept".

"Vreau să-i asigur pe toţi: prieteni, simpatizanţi, presă, opinia publică şi persoane care lucrează în prezent chiar la Cotroceni că voi continua lupta mea pentru revenirea la democraţie, la valorile pentru care au murit oameni în 1989 şi nu mă voi lăsa intimidat de presiuni venite dinspre cei care au compromis şi continuă să compromită Justiţia şi statul de drept", afirmă Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă.

În acest context, şeful statului menţionează că este "absurd" să fie bănuit că ar fi vrut să-şi pericliteze poziţia în societate, să favorizeze prin mărturie mincinoasă persoane cu care nu are niciun fel de legături sau afinităţi.

"Sigur, în ziua de azi, când trăim într-o republică a procurorilor bazată pe politica dosarelor şi cătuşelor, alegerea nu o mai pot face cetăţenii în mod democratic. Pe 5 iunie vor fi alegeri, dar indiferent pe cine aleg cetăţenii, azi deciziile sunt luate de instituţiile de forţă care controlează societatea. Aceste instituţii au scăpat complet de sub controlul civil obligatoriu", mai menţionează Tăriceanu.

(L.B.)

-----------

Actualizare 15:43 Blaga: "Cred că Tăriceanu ar trebui să demisioneze de la şefia Senatului, pentru că lezează interesele ţării"

Cel mai bun lucru pe care ar putea să îl facă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi să îşi dea demisia din funcţie, a declarat astăzi Vasile Blaga, copreşedinte al PNL.

"Nu m-am pronunţat niciodată asupra unui dosar aflat în instrumentarea magistraţilor. Nu o să o fac nici acum, dar în ceea ce îl priveşte pe preşedintele Senatului, de data aceasta, eu cred că cel mai bun lucru pe care ar putea să îl facă domnia sa este să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că, până la urmă, lezează interesele ţării. Nu a mai fost niciodată o astfel de situaţie", a afirmat Blaga, la sediul PNL, potrivit unor surse din media.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:35 Ovidiu Raeţchi, PNL: "Tăriceanu ar trebui să demisioneze din fruntea Senatului"

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a solicitat astăzi demisia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele său.

"Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să demisioneze din fruntea Senatului. Nu poţi conduce forul de maturitate şi expertiză al democraţiei româneşti fiind urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului", a scris Raeţchi pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PNL a mai afirmat că preşedintele Senatului a condus în ultimii ani o campanie anti-DNA pentru că ştia că este implicat în cazul retrocedărilor abuzive.

"Cunoscându-şi implicarea în cazul retrocedărilor abuzive, ştiind că va veni momentul să răspundă, Tăriceanu a condus în ultimii ani o campanie anti-DNA în care a implicat fără rezerve şi Senatul României. A întârziat anchete, a atacat procurori şi a înfiinţat comisii ridicole pentru «apărarea democraţiei». Demisia e un act de ultimă decenţă", a mai scris Raeţchi.

(S.A.)

----------

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Braşov au dispus efectuarea în urmăririi penale faţă de Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, potrivit unui comunicat de presă.

În ordonanţa procurorilor se arată că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: "În cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată prin comunicatul nr. 654 din 18 mai 2016) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton. Această citare a fost necesară în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului susmenţionat, prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup".

Potrivit comunicatului, în depoziţia luată sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, Tăriceanu a făcut declaraţii "necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale" ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu "împrejurări esenţiale", urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Procurorii precizează că preşedintele Senatului a menţionat "în mod nereal" că nu a avut cunoştinţă de achiziţionarea drepturilor succesoarele ale prinţului Paul de către Tal Silberstein, Remus Truică şi alţii şi că nu a discutat cu Truică despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relaţii apropiate şi nu a păstrat legătura cu inculpaţii Dan Andronic şi Tal Silberstein, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. Potrivit procurorilor, Tăriceanu a precizat că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din ţara noastră.

"A mai precizat, că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marius Marcovici, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein.

Aceste declaraţii sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declaraţii ale martorilor, suspecţilor şi alte mijloace de probă)", mai susţin procurorii.

Aceştia i-au adus lui Tăriceanu la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile articolului 307 Cod de procedură penală.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Cum de l-au vazut?

    Mai oameni buni, Romania nu are nici un print paul de ..., Numele real al acestu-i individ este *Paul Lambrino*, un escroc *sadea* care a imprumutat tehnica escrocarii de la *taica-su Carol II, un sarlatan care a furat fara oprelisti din buigetul Romaniei. Cat despre Tariceanu, chiar atat de prosti sunt romanii, nu vor sa-si puna intrebarea, cum a ajuns un asemenea *individ* pe acea functie ?. Sunt romanii o natiune atat de proasta incat sa accepte toate leprele la conducerea tarii lor ?. Cum a ajuns Romania, o natiune capusat de tot soiul de lipitori, bancare, regale !!!... etc.

    1. Paul Lambrino este intr-adevar print, fiu de rege, spre deosebire de "printul" Duda, care este un actoras de mana a saptea, dar la fel de lepra ca si Paul.

      eu zic ca suntem mai mult o natiune balcanica,majoritatea ne regasim sau adoram acest sistem ,de asta am si trimis in parlament politicieni care sa ne reprezinte......

    Demisia Tariceanu!

    Oricit incearca unii sa-l prezinte intr-o lumina favorabila, Tariceanu ramine ceea ce este: unul din marii porci beneficiari ai tranzitiei; initiatorul, promotorul si faptuitorul unor actiuni dezastruoase pentru scumpa noastra tara. Toate ascunse sub aspectul unui fanfaron cu papion.

    E cu lipici scaunu' ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb