În Franţa, telemunca a sporit productivitatea angajaţilor cu 22%

J.P.
Internaţional / 16 martie 2021

În Franţa, telemunca a sporit productivitatea angajaţilor cu 22%

Conform calculelor efectuate de Institutul Sapiens, această eficienţă a contribuit în special la păstrarea a peste 200 de miliarde de euro din PIB în 2020, relatează G4media.

Telemunca face angajaţii mai eficienţi, după cum reiese din studiul publicat în această lună de Institutul Sapiens şi prezentat de "Le Parisien". Potrivit grupului de reflecţie, productivitatea angajaţilor care lucrează la distanţă a crescut cu 22% în timpul episoadelor de închidere.

Motivele sunt numeroase. Printre acestea, o reducere a "distragerilor şi perturbărilor", potrivit autorilor, precum pauzele de cafea, prânzurile prelungite, întâlnirile multiple sau zgomotul din jur. Timpul petrecut pe drum s-a transformat şi în timp de activitate sau timp de somn economisit, permiţându-le angajaţilor să fie într-o formă mai bună.

Un alt element pozitiv: munca la distanţă ar spori motivaţia şi responsabilizarea angajaţilor. De asemenea, aceştia au o gestionare mai bună a timpului lor. Autorii studiului cred, de asemenea, că telemunca ar face posibilă rezolvarea "numeroaselor disfuncţii manageriale", adesea o sursă de conflict sau absenteism.

Aceste efecte pozitive au avut consecinţe economice concrete de când telemunca le-a fost impusă francezilor anul trecut, asigură institutul Sapiens. Permiţând companiilor să îşi continue activitatea cu creşteri de productivitate, telemunca ar fi economisit între 216 şi 230 miliarde de euro din produsul intern brut (PIB) în 2020. Ar fi vorba de o sumă între 167 şi 173 miliarde din PIB în timpul primei închideri şi de 57 de miliarde în timpul celei de-a doua, în noiembrie.

Atenţie: telemunca nu este neapărat un panaceu. Dacă este impusă pe termen lung, fără urmărire, ar putea avea efectul opus, provocând o pierdere de productivitate de până la 20%, avertizează autorii. Mulţi angajaţi, obosiţi să fie ţinuţi departe de birou şi de colegi, vorbesc despre un disconfort. Un sondaj Harris Interactive lansat luna trecută a indicat o creştere a sentimentelor de izolare, stres şi anxietate în rândul celor care se află în telemuncă.

Conştient de această problemă, guvernul a schimbat protocolul corporativ de sănătate în ianuarie pentru a le permite celor care doresc să se întoarcă la birou o dată pe săptămână. Între timp, partenerii sociali au semnat un acord naţional inter-profesional (ANI) privind telemunca, ce ar trebui să reglementeze mai bine practica. Dar, aşa cum insistă ministrul Muncii, Élisabeth Borne, situaţia epidemică încă îngrijorătoare necesită mai mult ca oricând utilizarea telemuncii, care ar permite o reducere de 20% până la 30% a riscului de contaminare. Companiile care nu recurg la telemuncă se confruntă cu penalizări, aminteşte ea. Cincizeci şi două de notificări oficiale au fost emise de Inspectoratul Muncii din octombrie anul trecut, potrivit Ministerului Muncii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se face rabat la viața socială și la sănătatea mentală a angajaților, pe faptul că aceștia își plătesc singuri toate cheltuielile și utilitățile cu telemunca, din buzunarul propriu. Asta arată calicia sistemului capitalist care a transformat oamenii în niste roboti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb