ÎN INSTANŢĂ SIF3 solicită interzicerea lui Frăţilă de la activităţile board-ului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2020

SIF3 solicită interzicerea lui Frăţilă de la activităţile board-ului

SIF Transilvania (SIF3) a depus la Tribunalul Braşov o cerere de chemare în judecată, prin care a solicitat instanţei să-i interzică lui Constantin Frăţilă participarea şi votul în cadrul şedinţelor Consiliului de Supraveghere al societăţii, se arată în raportul SIF-ului postat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

În plus, SIF Transilvania a înaintat instanţei o cerere de suspendare a dreptului fostului arbitru de fotbal de a participa şi vota în cadrul şedinţelor board-ului, se mai arată în notificarea societăţii din Braşov.

De asemenea, societatea de investiţii financiare a depus la Curtea de Apel Braşov o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care a solicitat suspendarea calităţii de membru al Consiliului de Supraveghere a lui Constantin Frăţilă, până la soluţionarea definitivă a unui dosar aflat pe rolul instanţei de judecată.

Este o informare care vine în completarea unui raport al SIF-ului din data de 10 martie, prin care societatea anunţa că a solicitat Curţii de Apel Braşov să emită o decizie prin care să oblige Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să dispună revocarea avizului lui Constantin Frăţilă din funcţia de membru în board-ul SIF-ului, precum şi modificarea componenţei Consiliului de Supraveghere al societăţii ca urmare a acestei revocări.

La finele lunii ianuarie, Constantin Frăţilă a obţinut, în instanţă, anularea deciziei prin care ASF i-a retras fostului arbitru de fotbal autorizaţia de membru în Consiliul SIF-ului.

Totuşi, directoratul SIF3 susţine că starea de incompatibilitate a lui Constantin Frăţilă cu poziţia de membru în board-ul societăţii nu a încetat, deoarece acesta este în continuare urmărit penal pentru infracţiuni prevăzute de legislaţia financiar - bancară, ceea ce contravine unor regulamente ASF şi a Actului Constitutiv al SIF Transilvania.

Pe de altă parte, Constantin Frăţilă invocă o Ordonanţă de clasare pentru infracţiunile de manipulare a pieţei de capital şi spălare de bani, pe baza căreia susţine că, împotriva sa, a încetat urmărirea penală.

Fostul arbitru constănţean de fotbal, care deţine indirect circa 5% din SIF Transilvania, fusese avizat în funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere al societăţii de investiţii financiare în vara anului 2017, dar în septembrie 2018 supraveghetorul pieţei i-a retras autorizarea ca urmare a faptului că acţionarul SIF3 era urmărit penal pentru infracţiuni financiar-bancare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. D-le Fercala, chiar vrei ca la SIF3 sa se faca numai ce-ti convine tie? Stai, mai omule, acasa, ca esti om batran!

    Ne-am cam saturat de ambitia ta prosteasca de a fi singur la butoanele societatii. Lasa-l in pace pe Fratila, ca si-a castigat legal dreptul de a face parte din Directorat, investind sume importante de bani in actiuni SIF3! De ce nu vrei sa accepti ca era ta a luat sfarsit? Societatea sta pe o gramada de bani, nu-i investeste in proiecte care impinga economia tarii in sus, dar nu-i da nici actionarilor sub forma de dividende (0.0300 lei/actiune este ridicola comparativ cu profitul si rezervele societatii). Retrage-te tu, pentruca vrei, nu vrei pana la anul vei dispare din conducerea societatii. 

    1. Alt postac trepanat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb