ÎN LUNA MAI,  Strategia pentru dezvoltare durabilă a Sectorului 1 "2020-2030", posibil să fie prezentată public

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 4 februarie 2020

Strategia pentru dezvoltare durabilă a Sectorului 1 "2020-2030", posibil să fie prezentată public

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi Primăria Sectorului 1 al Capitalei ar putea să prezinte, în luna mai a acestui an, Strategia pentru dezvoltare durabilă a Sectorului 1 "2020-2030", au afirmat ieri reprezentanţii instituţiei de învăţământ şi edilii locali ai Sectorului 1 din Bucureşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

În acest context, Arpad Todor, lector universitar la SNSPA şi coordonator al activităţilor din cadrul proiectului, a declarat: "Este un prim astfel de parteneriat între o primărie şi o universitate (...). Activitatea de realizare a Strategiei de Dezvoltare Durabilă este organizată pe şapte grupuri de lucru, fiecare dintre ele fiind coordonat de câte un cadru didactic de la SNSPA, ajutat de unul sau doi experţi şi de un asistent, efortul fiind organizat încă de la început sub semnul maximei trans-parenţe. Am realizat, până în momentul de faţă, câte cinci întâlniri pentru fiecare dintre cele şapte grupuri de lucru. Urmează ca în februarie şi la începutul lui martie să ne ocupăm de sondajul de opinie reprezentativ la nivelul Sectorului 1 şi a cercetării calitative. Pe baza rapoartelor care vor fi elaborate urmează ca, începând tot din martie, şi pe parcursul lunii aprilie să definitivăm cele şapte rapoarte şi planul de acţiune pentru măsurile care urmează să fie propuse şi, sperăm apoi, pe parcursul lui mai să prezentăm public strategia de dezvoltare durabilă şi planul de acţiune. Ne-am dorit ca aceasta să fie o strategie implementabilă, plecând de la faptul că acest efort a fost aprobat în unanimitate în Consiliul Local şi să oferim constant un sprijin în măsura în care putem pentru ca măsurile să fie operaţionalizate în următorii ani".

Domnia sa a mai precizat că se încearcă găsirea de soluţii vizând rezolvarea problemelor din mai multe domenii, precum: colectarea selectivă a deşeurilor sau siguranţa cetăţenilor.

Cristian Pîrvulescu, conferenţiar universitar la SNSPA, a explicat că, în prezent, proiectul se află în stadiul de culegere a datelor, intenţionând ca în luna aprilie acestea să fie expuse Consiliului Local al Sectorului 1 spre examinare.

Domnul Pîrvulescu a declarat: "În momentul de faţă suntem în plin proces de culegere a datelor şi de pregătire a cercetărilor calitative şi cantitative. Intenţionăm ca, în luna aprilie, să putem prezenta Consiliului Local, datele pe care le obţinem pentru ca acesta să le examineze şi, eventual, să le aprobe. Ideea unui astfel de proiect a fost susţinută de toţi consilierii Sectorului 1 al Capitalei, a fost unanimitate. Ne dorim să contribuim la elaborarea unui proiect de politică publică, care să nu aibă dimensiune ideologică şi plecăm de la acei indicatori pe care îi cunoaşteţi, probabil, adaptaţi Sectorului 1 privind dezvoltarea durabilă. Din câte ştim noi, este prima dată când în România există un astfel de experiment. Am verificat ceea ce au făcut alte primării din Bucureşti şi din ţară şi ne propunem o strategie ceva mai ambiţioasă".

Domnia sa a subliniat faptul că este esenţială consultarea cu cetăţenii, iar la finalul analizei vor fi propuse ţintele de atins în următorii zece ani.

Cristian Pîrvulescu a mai menţionat că îşi doreşte ca, în următorul deceniu, sectorul 1 şi Bucureştiul să devină exemple pentru modul în care se ges-tionează situaţia dezvoltării durabile, adăugând că strategia va fi elaborată astfel încât să poată fi pusă în aplicare de orice administraţie.

Viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa, a precizat că această strategie va fi "legea fundamentală a administraţiei publice locale a Sectorului 1" pe următorii zece ani, pentru "o bună fundamentare a administrării bugetului local şi o bună guvernare".

Totodată, domnia sa a afirmat că valoarea contractului încheiat cu SNSPA este de aproximativ 90.000 euro, explicând: "Ne-am dorit foarte mult implicarea mediului academic şi, mai ales, implicarea studenţilor, a masteranzilor şi a doctoranzilor şi cum nu le-am putut aloca burse, ne-am gândit ca prin SNSPA, aceşti studenţi să fie plătiţi pentru munca lor de cercetare, pentru că ei muncesc în primă fază".

La elaborarea strategiei au participat organizaţii neguvernamentale, mediul academic, ONG-uri, grupuri de iniţiativă locală, mediul de afaceri şi cetăţeni ai sectorului, au mai spus edilii sectorului 1.

Potrivit doamnei Popa, s-au constituit şapte grupuri de lucru pe următoarele domenii: grupul pentru protecţie, incluziune socială şi locuire; grupul pentru educaţie, cultură, sport, cercetare şi inovare; grupul pentru sănătate şi bunăstare; grupul pentru mediu, energie şi protecţia animalelor; grupul pentru infrastructură, urbanism, spaţii verzi, locuri de joacă; grupul pentru dezvoltare economică şi muncă decentă; grupul pentru siguranţa cetăţeanului şi bună guvernare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb