ÎN NEGOCIEREA PENTRU NEPTUN DEEP, Romgaz va acţiona în consorţiu cu OMV Petrom şi un al treilea partener, probabil străin

R. R.
Ziarul BURSA #Companii / 17 decembrie 2019

Romgaz va acţiona în consorţiu cu OMV Petrom şi un al treilea partener, probabil străin

Romgaz a accesat informaţiile cu privire la perimetrul offshore de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră, în vederea achiziţionării unei participaţii de 20% în proiect, a spus, ieri, Adrian Volintiru, director general al SNGN Romgaz SA.

Recent, americanii de la ExxonMobil, care deţin 50% din drepturile concesiunii (şi statutul de operator), prin intermediul sucursalei de la noi (n.r. ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited), au anunţat că vor să îşi vândă participaţia în proiectul Neptun Deep, aceasta fiind estimată la 250 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

În acest context, domnul Volintiru a afirmat, ieri: "Am cerut intrarea în baza de date a Neptun Deep, iar colegii mei au fost în camera de date a proiectului, săptămâna trecută. În negocierea aceasta, Romgaz va acţiona în consorţiu cu OMV Petrom şi cu un al treilea partener, probabil străin. Tot procesul va fi finalizat în septembrie-octombrie 2020, probabil, iar noi ne-am propus să achiziţionăm o cotă de 20% şi vrem neapărat să reuşim".

În ceea ce priveşte rezervele de gaz natural de care dispune ţara noastră, şeful Romgaz a precizat că depozitele sunt pline, fiind înmagazinate, la acest moment, 2,9 miliarde de metri cubi de gaz.

"În prezent, noi extragem, zilnic, circa 17 milioane de metri cubi de gaz, iar din această cantitate, aproximativ 11 milioane de metri cubi de gaz s-au dus pe piaţa reglementată. Până în aprilie-mai 2020 nu vom scăpa de piaţa reglementată, după care intenţia Guvernului este să elimine prevederile OUG 114", a mai explicat domnul Volintiru, adăugând: "Romgaz încheie bine anul 2019 şi cred că se va modifica legislaţia în favoarea operatorilor economici".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb