ÎN PARTENERIAT CU BD ROWA Remedia a deschis o nouă linie de afaceri, prin care livrează "roboţi pentru farmacii"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii / 25 octombrie 2021

Remedia a deschis o nouă linie de afaceri, prin care livrează "roboţi pentru farmacii"

Compania a lansat primul Robot Smart instalat la o farmacie din ţara noastră şi estimează că va echipa cel puţin zece farmacii cu soluţii asemănătoare, anul viitor Valentin-Norbert Ţăruş, directorul general al Remedia: "Este direcţia către care ne îndreptăm - digitalizare, robotizare şi siguranţă"

Farmaceutica Remedia (RMAH) a deschis o nouă direcţie de afaceri prin livrarea către piaţa din ţara noastră de "roboţi pentru farmacii", în parteneriat cu BD Rowa din Germania. Compania a lansat primul Robot Smart instalat la o farmacie Remedia din Bucureşti, şi estimează că va echipa cel puţin zece farmacii cu soluţii asemănătoare, anul viitor.

Valentin-Norbert Ţăruş, directorul general al Farmaceutica Remedia, a spus: "Este primul astfel de robot din ţară. Începe o nouă epocă în dezvoltarea farmaciilor şi sunt convins că, în curând, multe farmacii vor avea astfel de soluţii. În Germania, o farmacie din trei are un astfel de robot, iar în Danemarca între 80 şi 90% din farmacii sunt dotate cu roboţi. Este direcţia către care ne îndreptăm - digitalizare, robotizare şi siguranţă".

Valentin-Norbert Ţăruş: "Estimăm că o astfel de investiţie se recuperează în trei-patru ani"

Practic, Remedia este distribuitor de "roboţi pentru farmacii" ai BD Rowa în ţara noastră, Bulgaria şi Republica Moldova, iar preţul variază între 70.000 şi 300.000 de euro, în funcţie de caracteristici, compania asigurând şi service-ul ansamblelor.

"Vindem practic soluţii pentru farmacii, adaptate nevoilor legate de spaţiu, clienţi sau produse. Un aspect foarte important al acestui model de business este service-ul. Peste 90% din intervenţii se rezolvă on-line. Dacă problema nu se rezvolă on-line, avem deja patru tehnicieni angajaţi în România. Echipamentul de aici (n.r. de la farmacia Remedia din Bucureşti, bd. Metalurgiei) costă 70.000 de euro, iar service-ul este de ordinul sutelor de euro pe lună, dar include şi piesele de schimb. BD Rowa este pe primul loc în lume cu 11.000 de roboţi instalaţi, din Noua Zeelandă până în Argentina, tocmai pentru că are cel mai performant service", a spus Valentin Ţăruş, care a adăugat: "Important nu este neapărat cât este investiţia, ci timpul de recuperare. Iar noi credem că în trei-patru ani de zile se recuperează această investiţie".

Conform celor prezentate de directorul Farmaceutica Remedia, compania deja a încheiat un contract cu un lanţ mare de farmacii din ţara noastră şi speră ca, până la finele acestui an, să facă una sau două instalări de dispozitive. Pentru anul viitor, se estimează zece instalări, iar apoi o creştere anuală de 20-30%.

"Ne-am propus să instalăm zece roboţi, anul viitor. În medie, estimăm vânzări de 1,5 milioane de euro anul viitor, iar ulterior o creştere de 20-30%. Dar, sper să fim surprinşi pozitiv de către piaţă. Personal, cred că va avea loc o schimbare a acestui business. Sunt optimist şi cred că vom avea creşteri chiar mai mari", a apreciat domnul Ţăruş.

Potrivit celor prezentate de directorul Farmaceutica Remedia, pe lângă eficientizarea activităţii şi livrarea medicamentelor în funcţie de termenele de expirare, astfel de soluţii oferă mai mult timp farmaciştilor, în care să discute cu clienţii şi să-i servească mai bine. Sigur că, cel mai mare potenţial pentru aceste sisteme îl au farmaciile mari, cu multe puncte de vânzare, dar sunt adecvate şi farmaciilor mici, care se confruntă cu probleme de personal sau de spaţiu, a mai menţionat Valentin Ţăruş.

În prezent, în Ungaria există circa 100 de "roboţi pentru farmacii", conform reprezentanţilor BD Rowa

În prezent, BD Rowa are instalaţi circa 11.000 de roboţi de farmacie în toată lumea, compania având o cotă de 60-65% din piaţa globală. Reprezentanţii BD Rowa spun că se aşteaptă să automatizeze circa 10% din farmaciile de top din ţara noastră, "în cel mai scurt timp posibil".

Pablo Urbini, liderul regional de vânzări al companiei pentru Europa de Est, a spus: "Realist vorbind, în mod normal creşterea pieţei este exponenţială. Când am început în Italia, aveam probabil mai puţin de 40 de astfel de soluţii instalate, şi făceam 20 de instalări pe an. Acum, facem 200 de instalări pe an în Italia, care este a doua noastră piaţa din lume, după Germania. Este peste aşteptările pe care le aveam acum 15 ani".

Conform celor spuse de reprezentanţii companiei, până în prezent au instalat circa 60 de roboţi pentru farmacii în Ungaria, iar în total există cam 100 de astfel de roboţi, în timp ce în Polonia, piaţă cu mare potenţial, sunt cam 20 de roboţi, 13 sau 14 fiind ai BD Rowa.

"Este unul dintre motivele pentru care am intrat cu optimism în această afacere, în parteneriat cu Rowa. Dacă în Ungaria s-au instalat 60 de astfel de soluţii, şi noi avem potenţial", a spus Valentin-Norbert Ţăruş.

Cu peste 10.000 de roboţi instalaţi în 55 de ţări, BD Rowa este în prezent lider mondial în soluţii automatizate pentru depozitarea şi distribuirea produselor farmaceutice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb