ÎN PERIOADA CU NINSORI ŞI VISCOL, Peste 12.700 de angajaţi a MAI au acţionat în 16 judeţe şi în Bucureşti

Andrei Stan
Miscellanea / 23 ianuarie 2016

Peste 12.700 de angajaţi a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au acţionat în 16 judeţe, în perioada 16-21 ianuarie, pentru a ajuta persoane afectate de viscol şi zăpezi, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Cătălin Chirca, potrivit unor surse din presă.

În total, 4.100 de pompieri au ajutat persoane aflate în situaţii extreme. Astfel, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au utilizat peste 1.700 de mijloace tehnice, mai ales autospeciale, autofreze şi camioane.

Au avut loc, potrivit reprezentanţilor IGSU, atât acţiuni de prevenire cât şi acţiuni de salvare a unor persoane cu probleme de sănătate.Judeţele afectate au fost Buzău, Ialomiţa, Tulcea, Giurgiu, Harghita, Suceava, Botoşani, Neamţ, Alba, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ şi Sibiu.

În condiţii de viscol şi ninsori abundente, echipajele de salvatori au realizat peste 3.800 de misiuni în urma cărora 1.200 de persoane au fost salvate, iar 490 asistate medical.

Pompierii au intervenit pentru deblocarea şi salvarea persoanelor surprinse de viscol pe anumite tronsoane de drum dar şi pentru transportul persoanelor cu probleme medicale din zone greu accesibile.

În cele cinci zile de ninsori abundente, 29 de femei însărcinate au fost asistate de salvatori sau transportate la spitalele din apropiere. Potrivit reprezentanţilor IGSU, o situaţie deosebită a constat în transportul unei gravide din localitatea Amalău (Constanţa) la cea mai apropiată unitate de specialitate - Spitalul din Silistra (Bulgaria). Transportul s-a realizat cu autospeciale şi elicoptere.

De asemenea, o misiune de lungă durată a avut loc în localitatea Vindrei (Vaslui), unde o femeie de 21 de ani a suferit un traumatism de coloană vertebrală. O autofreză care însoţea autospeciale a eliberat calea de acces iar tânăra a fost transportată la Spitalul din Iaşi.

Astfel, pe durata manifestărilor meteo periculoase, echipajele serviciilor de ambulanţă din cele 16 judeţe au fost angrenate în peste 12.300 de misiuni. De asemenea, în această perioadă, elicopterele MAI au efectuat 47 de zboruri.

Potrivit reprezentanţilor IGSU, în Bucureşti, în timpul ninsorilor abundente, între 16 ianuarie, ora 20:00 şi 17 ianuarie ora 18:00, s-a înregistrat un număr foarte mare de solicitări pentru îndepărtarea copacilor şi stâlpilor de electricitate căzuţi pe carosabil, autoturisme sau care blocau accesul în locuinţe. În acest sens, numărul de dispeceri a fost suplimentat.

În perioada ninsorilor abundente, ISU Bucureşti-Ilfov a înregistrat aproximativ 140 de solicitări gestionate simultan. Numărul total de intervenţii a fost de peste 500 iar peste 200 de autoturisme au fost avariate.

De asemenea, a adăugat purtătorul de cuvânt al IGSU, în aceeaşi perioadă pompierii au fost solicitaţi să intervină la 5.700 de situaţii de urgenţă, dintre care 330 de incendii, 4.135 de situaţii care necesitau acordarea primului ajutor, 18 misiuni de descarcerare şi 214 pentru deblocare/salvare. În această perioadă, 3.935 de persoane au persoane au fost asistate medical de pompierii şi medicii SMURD şi 1.411 persoane au fost salvate de la moarte.

În această perioadă cu temperaturi scăzute, IGSU recomandă prudenţă în folosirea mijloacelor de încălzire, pentru a evita incendiile şi menţionează că personalul inspectoratului este disponibil non-stop.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb