ÎN PLINĂ CRIZĂ POLITICĂ ŞI SANITARĂ Klaus Iohannis amână orice consultare, până la constituirea unei majorităţi parlamentare

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 5 noiembrie 2021

Klaus Iohannis amână orice consultare, până la constituirea unei majorităţi parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis a demonstrat, ieri, că nu mai deţine controlul soluţionării crizei politice actuale, atât timp cât a ales să amâne orice convocare la consultări a partidelor parlamentare, pânâ când acestea vor constitui o majoritate parlamentară necesară pentru învestirea unui guvern cu puteri depline.

"Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament şi astfel guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Legislativ. Între timp partidele au reluat între ele discuţiile şi acest lucru este foarte bun. Este foarte clar că încercările cu guverne minoritare nu au dus la rezultate şi, în consecinţă, nu pot să accept în continuare astfel de abordări. În concluzie, voi aştepta cu consultările formale până când din discuţiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci când majoritatea va fi asumată, voi convoca partidele parlamentare la consultări pentru formarea noului guvern", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Odată anunţată suspendarea consultărilor, Klaus Iohannis a vorbit şi despre încheierea vacanţei elevilor şi a precizat că de luni, 8 noiembre, acolo unde condiţiile sanitare vor permite, elevii din sistemul preuniversitar se pot întoarce fizic la şcoală.

"Pentru reluarea activităţilor didactice cu prezenţă fizică, va fi introdusă o nouă condiţie şi anume gradul de vaccinare al personalului şcolii. Experţii, specialiştii din cele doua ministere (Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei) şi INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică) vor discuta şi vor emite mâine (n.red. - astăzi) un ordin comun pentru detalierea acestor chestiuni", a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele ţării a menţionat că, din actuala evoluţie din vestul Europei, vedem că pandemia nu s-a încheiat, dar că pentru depăşirea ei singura soluţie este vaccinarea.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Felicitari, domnule presedinte, apreciez faptul ca cautati stabilitatea si echilibrul pentru tara.

    1. Nici vorbă de binele țării! Iohannis e un tip comod, cu tabieturi,bicicleta, tenisul, golful și mai ales întâlnirea săptămânală cu soția sunt în pericol și trage de tîmp!

    CIT DE NEBUN SA FII CA SA VORBEȘTI FRUMOS CU UN TRĂDĂTOR DE TARA, CRIMINAL ÎN SERIE, SATANIST, MUIST, POPONAR, SUGALAU L. G. B.T.IST. TU, CĂLCĂTOR PESTE CADAVRE, BIN LADEN DE LA COLECTIV, TRAFICANT DE COPII, VINZATORII DE TARA, TURIST PE BANII DIN ALOCAȚIILE NEVINOVĂȚII LOR COPII ȘI PENSIILE SCHELETELOR DE PENSIONARII, W. C. UL. PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES. DE 8 ANI DE ZILE EȘTI PUS PREȘEDINTE DE GAY DE LA BRUXELLES CARE LE SUGI PULELE NU VOTAT DE ROMANII ȘI UITE ÎN CE HALUL AI ADUS TARA SATANIST ULE, HITLERIST ULE, FASCIST ULE, NAZIST ULE. PE CINE MAI DAI VINA. EȘTI MANDRI DE CE AI REALIZAT. POȚI DORMI BINE. ȘTIM CA NU AI MUSTRĂRI DE CONȘTIINȚA. TU NU AI SÂNGE ÎN TINE,CI VENIN. VENINUL DE VIPERA ȘI SCORPION ESTE MIERE DE ALBINE LA CE RĂUTATE SATANICE ASCA, ASUPRA ROMANILOR. DRAGA REDACȚIE SA NU ȘTERGI ACEST MESAJ ȘI TEXT CA SA L CITEASCĂ TOȚI ROMANII. VA MULȚUMESC ANTICIPAT. VEI RĂSPUNDE TU O DATA ÎN FATA LUI DUMNEZEU MONSTRULE ODIOS, TIRAN ULE CRUD.

    ,, CE POȚI FACE AZI LASĂ PE MÂINE : POATE CĂ NU MAI TREBUIE ...

    Altfel spus, pana nu exista majoritate parlamentara, ramane tot Catu (interimar).

    Si, dupa cate se pare, nou majoritate parlamentara e tot pentru Catu. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb