ÎN PREZENŢA LIDERILOR SOCIAL DEMOCRAŢI, Ion Iliescu susţine că polul social nu îşi propune să concureze PSD

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 2 septembrie 2005

Polul social pe care îl pregăteşte Ion Iliescu nu va fi un partid politic, ci "o structură mai largă, unde să se regăsească diverse segmente din societate cu vederi de stînga", după cum a afirmat domnia sa ieri, la inaugurarea Clubului Tinerilor Social-Democraţi din Bucureşti. Potrivit spuselor sale, polul social nu îşi propune să concureze cu PSD, ci dimpotrivă, nu este exclusă o colaborare cu formaţiunea respectivă. În ceea ce priveşte relaţia sa cu Petre Roman, Ion Iliescu a ţinut să precizeze că nu-l priveşte pe acesta cu ostilitate: "Fiecare om poate avea momente deviante, dar, la fel, fiecare se poate schimba. De aceea, nu-l privesc cu reţineri sau cu ostilitate pe Petre Roman".

În opinia fostului lider al PSD, stînga nu este bine reprezentată pe scena noastră politică. "Nu pot fi de acord nici cu monopolul PSD pe această zonă, dar nici cu o formaţiune care să fie concurentă acestui partid", a precizat Ion Iliescu. Senatorul PSD consideră că stînga nu are reprezentare în zona societăţii civile, iar intelectualii cu vederi social-democrate nu au o tribună, astfel că polul social va fi un loc unde cele două segmente se pot regăsi. "La noi, societatea civilă este un grup minoritar de forţe de dreapta, iar intelectualii de stînga nu au unde să se exprime", consideră Ion Iliescu, subliniind: "Într-o ţară unde nivelul de trai este precar, se impune o mişcare puternică de stînga".

Menţionăm că, ieri, Organizaţia de tineret a PSD din Bucureşti a inaugurat Clubul tineretului social democrat. La eveniment au fost prezenţi, pe lîngă senatorul Ion Iliescu, preşedintele executiv al PSD, Adrian Năstase, şi liderul Organizaţiei PSD Bucureşti, Dan Ioan Popescu. Preşedintele TSD Bucureşti, Vlad Dumitrescu, a declarat că noul club va fi deschis nu doar tinerilor, ci tuturor celor interesaţi, întrucît acesta va fi "un loc de întîlnire a celor cu preocupări comune şi interesaţi de politică". Clubul dispune de computere cu acces la internet, o sală pentru karaoke, o încăpere pentru monitorizarea emisiunilor TV etc. Vlad Dumitrescu a precizat că dotările clubului au costat aproximativ 150 de milioane de lei vechi, iar sumele provin exclusiv din fondurile organizaţiei de tineret.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb