ÎN PRIMA ETAPĂ "Astra" şi-a majorat capitalul cu 65 de milioane de lei

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 octombrie 2014

"Astra" şi-a majorat capitalul cu 65 de milioane de lei

KPMG caută un investitor strategic, în etapa a doua de majorare a capitalului social al asigurătorului

"Astra Asigurări" (ATRA) şi-a majorat capitalul cu 65,08 milioane de lei, la 257,79 milioane de lei, în urma subscrierilor făcute de cinci acţionari, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti, vineri.

Finalizarea primei etape din majorarea capitalului reflectă susţinerea acţionarilor existenţi pentru redresarea financiară a societăţii, proces care are ca obiectiv final restabilirea indicatorilor prudenţiali şi relansarea activităţii acesteia, potrivit unui comunicat al administratorului special al "Astra", "KPMG Advisory".

"În perioada următoare, vom iniţia a doua operaţiune de majorare a capitalului social pentru o sumă ce va completa aportul din prima etapă până la plafonul de 490 milioane lei", au declarat reprezentanţii KPMG.

După majorare, structura acţionariatului "Astra Asigurări" include The Nova Group Investments România - 72,75% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,01%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,22% din capitalul social. Epsilon Estate Provider este controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit, la 18 februarie, procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei "Astra" Asigurări şi a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

Prin instituirea procedurii de redresare financiară, ASF a solicitat asigurătorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei în timp de 12 luni, din care 70 milioane de lei într-o primă fază.

Potrivit KPMG, a doua operaţiune de majorare a capitalului social reprezintă o etapă semnificativă din procesul de redresare a societăţii, aceasta urmând să fie adresată atât acţionarilor cât şi investitorilor strategici. "În paralel cu operaţiunile de majorare a capitalului social, continuăm eforturile de redresare financiară, cu sprijinul angajaţilor şi colaboratorilor societăţii, prin implementarea şi monitorizarea continuă a măsurilor stabilite la nivel operaţional, având ca scop eficientizarea activităţii şi îmbunătăţirea profitabilităţii operaţionale", precizează reprezentanţii KPMG.

Acţionarii "Astra Asigurări" urmează să discute, în Adunarea Generală din 9 octombrie, propunerea adminstratorului special KPMG ca societatea să nu fie dizolvată, pe motiv că activul net s-a diminuat la mai puţin de jumătate din capitalul social.

Conform legii societăţilor comerciale, în cazul în care, într-o firmă, activul net scade sub jumătate din valoarea capitalului social, AGEA trebuie să decidă dacă respectiva companie îşi va mai desfăşura activitatea, ori va fi dizolvată.

De asemenea, AGA va mai discuta şi măsurile iniţiate în vederea preluării AXA Life Insurance de către Astra şi cauzele care nu au făcut posibilă implementarea acestei tranzacţii, justificarea impactului acestei inacţiuni şi şansele de implementare viitoare a tranzacţiei.

Contractul de vânzare a operaţiunilor de asigurări AXA Life Insurance România către Astra Asigurări a încetat, grupul francez urmând să evalueze opţiunile strategice privind operaţiunile din România, după cum a anunţat, recent, subsidiara din România a AXA.

În 2013, veniturile din subscrieri ale Astra Asigurări au scăzut cu 18,5%, la 921,4 milioane de lei, iar pierderile au însumat 813,6 milioane de lei, de la un profit net de 6,7 milioane de lei în urmă cu un an. Pierderile Astra din 2013 au reprezentat 54,03% din rezultatul negativ al industriei asigurărilor, potrivit datelor ASF.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost arestat în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. puie monta! pulta puie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb