ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI Medicover a înregistrat venituri în creştere cu 52,2%

G.U.
Companii / 27 iulie 2021

Medicover a înregistrat venituri în creştere cu 52,2%

Medicover, companie internaţională de servicii de sănătate şi diagnostic, listată la Bursa din Suedia - NASDAQ Stockholm, a prezentat raportul interimar pentru trimestrul doi şi pentru prima jumătate a anului 2021. La nivel internaţional, după primele şase luni ale anului, compania a înregistrat o creştere de 52,2% comparativ cu perioada similară din anul trecut, ajungând la venituri totale de 666,1 milioane de euro, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Medicover este prezentă în România prin reţeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover şi Pelican şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

"Al doilea trimestru a fost aglomerat şi unul dintre cele mai dificile din perspectiva sănătăţii publice. Asistăm acum la o reducere a numărului de cazuri Covid în toate pieţele, dar evoluţia infectărilor cu tulpina Delta din Europa este un motiv de îngrijorare", a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

La nivel internaţional, Divizia de Servicii Medicale a raportat în prima jumătate a anului o creştere a veniturilor de 40,4%, până la 342,5 milioane de euro. Numărul de abonaţi a ajuns la 1,4 milioane la finalul trimestrului doi, după un plus de 9,7% faţă de anul trecut.

Potrivit sursei citate, Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat venituri mai mari cu 67,2% în prima jumătate a anului, atingând valoarea de 323,4 milioane de euro. În ultimele trei luni au fost efectuate 32,5 milioane de teste de laborator în ţările în care compania este prezentă, cu 58,3% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 1,1 milioane au fost teste Covid-19, echivalentul a 3,4% din total.

Veniturile cumulate ale reţelei de clinici şi spitale Medicover din România şi ale laboratoarelor şi centrelor de recoltare Synevo România au crescut în primele şase luni cu 56,8% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 85,5 milioane de euro. România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 12,8%.

"Intrăm în cea de-a doua jumătate a anului cu rezultate financiare solide şi un apetit ridicat pentru creştere şi consolidarea amprentei la nivel naţional. Am demarat investiţia de 20 milioane de euro într-un nou spital în Bucureşti într-un moment în care societatea românească are mare nevoie de serviciile medicale de calitate. Vom continua să investim cu focus pe resursa umană valoroasă, medici şi asistente, tehnologie şi inovaţie medicală, direcţii care produc un impact la scară largă", a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

"Evoluţia veniturilor Synevo din prima jumătate a anului a avut la bază extinderea reţelei, investiţiile în echipamente şi revenirea cererii de servicii de diagnostic medical. Am reuşit să acoperim toate judeţele ţării şi am inaugurat un laborator, din dorinţa de a fi cât mai aproape de pacienţii. De asemenea, am continuat investiţile în digitalizare şi dotarea cu aparatură medicală de top, aspecte care ne-au permis extinderea echipei de specialişti şi creşterea capabilităţilor medicale. Toate acestea permit pacienţilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii acces la cele mai sigure şi avansate servicii medicale", a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb