ÎN PRIMELE 11 LUNI ALE ACESTUI AN COMPARATIV CU ANUL TRECUT Telekom România - vânzări mai mari cu 18%

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 15 decembrie 2020

Telekom România - vânzări mai mari cu 18%

Andreas Elsner, Telekom România: "Vrem să devenim un Uber pe piaţa de telefonie mobilă"

Telekom România a înregistrat vânzări mai mari cu 18% în primele 11 luni ale anului 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a anunţat, ieri, Andreas Elsner, director executiv comercial la companie, în cadrul unei conferinţe de presă. Despre viitorul companiei, Elsner a spus că Telekom România are în plan să devină "un Uber al pieţei de telefonie mobilă".

Elsner a precizat: "Pe de-a-întregul, sunt foarte fericit cu anul 2020. Pandemia ne-a provocat să continuăm transformarea. (...) Pe partea de business (anul acesta) a fost foarte provocator. Cred că evenimente precum acesta forţează digitalizarea rapidă şi forţează companiile să facă ce pot mai bine în cel mai scurt timp posibil. (...) Când comparăm câte persoane am avut în magazine am avut o scădere an/an de 14%. Asta pentru perioada ianuarie-noiembrie (2020, comparativ cu perioada ianuarie - noiembrie 2019 - n.r.). Deci minus 14% persoane în magazine pentru că oamenii au stat/stau acasă, lucrează de acasă... Pe de altă parte, am crescut vânzările cu 18%. Deci minus 14% persoane, plus 18% vânzări. Asta pentru că am transformat foarte-foarte rapid magazinele noastre în call-center-uri hibride".

Elsner a explicat că intrarea pe piaţa produselor smart TV şi smart Wi-Fi a ajutat rezultatele companiei.

"În acest mediu sunt foarte fericit cu performanţele Telekom. Am adus pe piaţă, în iunie - sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie -, cel de-al treilea produs smart al nostru, telecomanda noastră (Smart TV Stick). Produsele smart ne-au ajutat foarte mult să ne luptăm cu declinul de pe partea telefoniei fixe clasice, să stabilizăm serviciile fixe. De exemplu, pentru primul nostru Wi-Fi smart avem la acest moment 101.000 de abonaţi. Pe partea de Smart TV avem la acest moment 50.000 de abonaţi care folosesc smart stick-ul. Iar pe telefonia mobilă continuăm să avem circa 25%", a spus reprezentantul Telekom.

Acesta a mai afirmat că Telekom are în plan să devină "un Uber al pieţei de telefonie mobilă". Despre vânzarea operaţiunilor de telefonie fixă (fosta Romtelecom) către Orange, Elsner a spus că tranzacţia este ca semnarea actelor de vânzare a unei maşini şi rularea ei pentru încă 6-12 luni fără asigurare.

"2021 va fi un an extrem de important pentru noi. chiar dacă nu pot să dezvălui foarte multe la acest moment. Două priorităţi cheie: în primul rând să ducem «bătrâna doamnă» la destinaţie, adică să ne asigurăm că finalizăm tranzacţia, vânzarea telefoniei fixe către Orange şi să ne asigurăm că înmănâm segmentul într-o condiţie bună. Acum suntem în situaţia în care vindem maşina dar o conducem pentru încă 6-12 suplimentare fără asigurare. Avem grijă suplimentară cu ea. (...) Cumva dorim să reinventăm telefonia mobilă. Viziunea noastră este... ne-ar plăcea să fim Uber-ul de pe piaţa de telefonie mobilă. Adică Uber ca o tehnologie disruptivă, complet digitală, care se concentrează absolut pe punctele din industrie care aduc venituri. Dacă te uiţi la Taxi, deobicei asta înseamnă (mai) scump, mai de nădejde (...). Uber a schimbat complet jocul cu un proces de comandă digital, cu un serviciu de încredere unde înţelegi exact unde este maşina într-un anume moment şi în special cu un preţ predictibil", a spus Elsner.

"La asta lucrăm în acest moment şi va veni un moment în care vom dezvălui mai multe. Astea sunt doar perspectivele noastre", a conchis reprezentantul Telekom România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb