ÎN PRIMELE 3 TRIMESTRE ALE ANULUI, Plăţile online prin card au crescut cu 60%

Ionuţ Stănescu
Bănci-Asigurări / 7 noiembrie 2016

Valoarea plăţilor online prin card în sistemul 3D Secure la magazinele online autohtone a înregistrat o creştere de 59% în primele trei trimestre ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele furnizate de RomCard pentru GPeC.

La finalul lunii septembrie 2016, se procesaseră plăţi online în valoare de peste 434,2 milioane de euro, faţă de 273,2 milioane de euro procesate în primele 9 luni ale anului 2015.

Potrivit GPeC.ro, numărul de tranzacţii online prin card a crescut şi el semnificativ în intervalul ianuarie-septembrie 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă în 2015 se înregistrau, în medie, aproximativ 800.000 de tranzacţii lunar, numărul a crescut la 1,1 milioane de tranzacţii pe lună în primele trei trimestre ale anului în curs.

Din punct de vedere al comportamentului de consum, în luna martie a fiecărui an s-au înregistrat cele mai multe tranzacţii şi cel mai mare volum din primele nouă luni ale anului - atât în 2015, cât şi în 2016.

În martie anul trecut, consumatorii din ţara noastră au făcut peste 850.000 de tranzacţii online cu cardul, în valoare de peste 35 de milioane de euro. Trend-ul s-a menţinut şi în 2016, luna martie fiind cea mai importantă din primele trei trimestre ale anului în curs, când s-au înregistrat peste 1,1 milioane de tranzacţii în valoare de peste 54 de milioane euro.

GPeC adaugă: "O altă statistică interesantă este că în luna august a acestui an, numărul de tranzacţii nu a cunoscut niciun recul - aşa cum s-a întâmplat în august 2015. Chiar şi în plină perioadă de concedii, românii au continuat să tranzacţioneze online prin card exact ca într-o lună obişnuită, numărul de tranzacţii depăşind 1,1 milioane, iar valoarea acestora depăşind 47 de milioane euro".

Potrivit estimărilor platformei online, anul 2016 se va încheia cu un bilanţ de aproximativ 585 milioane de euro procesate online prin card în sistemul 3D Secure la RomCard, la care se adaugă volumul procesat de Netopia mobilPay.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb