ÎN PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2020 Holde Agri Invest a obţinut un profit net de 1,5 milioane lei

S.B.
Piaţa de Capital / 27 noiembrie 2020

Holde Agri Invest a obţinut un profit net de 1,5 milioane lei

Holde Agri Invest SA, companie românească ce operează terenuri agricole, raportează o cifră de afaceri consolidată de 26 milioane lei şi un profit net de 1,5 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2020. Pentru întreg anul 2020, conducerea estimează o cifra de afaceri consolidată între 40-45 milioane lei şi un rezultat operaţional între 4-6 milioane lei.

"Anul 2020 a fost un an plin de provocări apărute în contextul unei pandemii globale care, în cazul nostru, s-a suprapus cu o secetă deosebit de severă care a compromis culturile din Europa Centrală şi de Est, inclusiv din România. În ciuda acestui context dificil, rezultatele Holde pentru anul agricol 2019/2020 sunt mai bune decât ne-am aşteptat după apariţia secetei şi în linie cu bugetul stabilit pentru exerciţiul financiar 2020, demonstrând că investiţiile în agricultura modernă pot fi profitabile chiar şi într-un an dificil", a declarat Iulian Cîrciumaru, Preşedinte Consiliu de Administraţie, Holde Agri Invest.

În primele nouă luni ale anului 2020, Holde Agri Invest SA a înregistrat venituri consolidate din activitatea principală de 26,2 milioane lei, dintre care 19,1 milioane lei din vânzarea de produse agricole, 5,7 milioane lei din subvenţii şi despăgubiri şi 0,95 milioane lei din disponibilizări utilaje.

În anul agricol 2019/2020 Holde a generat recolte totale de 24,003 tone din care, 3,400 tone din culturi bio de floarea soarelui, grâu, porumb, mazăre şi restul din culturi convenţionale de răpită, grâu, porumb, floarea soarelui, mazăre, soia.Până la 30.09.2020 au fost înregistrate venituri aferente vânzărilor prin contracte spot şi forward pentru 74% din recolta anului agricol 2019/2020, restul acesteia fiind stocată în silozurile companiei.

"Pe lângă provocările legate de secetă şi pandemia de COVID-19, în 2020, echipa noastră a reuşit să continue procesul de extindere a terenului şi a integrat patru noi ferme în operaţiunile Holde. În mod normal, acest tip de activităţi de M&A, desfăşurate la o scară atât de mare, în special în sectorul agricol, necesită timp şi nu se aşteaptă ca acestea să fie profitabile pe termen scurt, deoarece solicită o restructurare completă a modelului de business. În cazul nostru, achiziţionarea fiecărei ferme implică intervenţia biroului central şi include, printre altele: reorganizarea personalului, utilaje, contracte de muncă, investiţii, fiind o provocare operaţională masivă. Faptul că am integrat cu succes noi ferme şi am reuşit să generăm şi profit în mijlocul unei secete severe şi al unei pandemii globale, a fost rezultatul deciziilor corecte luate la nivelul echipei de management", a declarat Liviu Zăgan, CEO, Holde Agri Invest.

Rezultatele pentru primele nouă luni au fost obţinute în urma exploatării unei suprafeţe totale de 7.827 hectare, răspândite în fermele Holde din trei locaţii: Roşiori, Frumuşani şi Videle. Comparativ cu anul agricol 2018/2019, recoltele obţinute au înregistrat o creştere de 68%, comparaţie similară pentru suprafaţa existentă în ambele perioade. Profitul net de 1,5 milioane lei (191 lei/ha), este peste previziunile din bugetul pentru 2020 şi reprezintă o îmbunătăţire semnificativă comparativ cu pierderea de 4,50 milioane lei înregistrată pentru întregul an 2019.

În primele nouă luni ale anului 2020, Holde a derulat un program investiţional de 43,9 milioane lei, finanţat prin două plasamente private consecutive, în valoare totală de 22 milioane lei, derulate în decembrie 2019, respectiv iunie 2020, completat cu credite bancare şi contracte de leasing financiar. Acţiunile Holde au intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în data de 1 octombrie 2020. De la debut, investitorii au tranzacţionat acţiuni HAI în valoare totală de 5 milioane lei, aproximativ 10% din capitalizarea de piaţă a companiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb