ÎN PRIMELE 9 LUNI DIN 2018 FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017 ING Bank România - profit brut mai mare cu 31%

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2018

ING Bank România - profit brut mai mare cu 31%

Profitul brut înregistrat în primele nouă luni ale acestui an de ING Bank România este de 603 milioane lei, cu 31% mai mare faţă de cel din perioada similară a lui 2017. Conform unui comunicat de presă, creşterea organică puternică dată de volume şi tranzacţii mai mari a dus la venituri majorate cu 28%, depăşind 1,35 miliarde lei, în perioada analizată.

Costurile operaţionale au crescut cu 23%, la 656 milioane lei, influenţate de costurile de personal, mutarea băncii în noul sediu şi investiţii în digitalizare. Costurile de risc au crescut cu 48%, odată cu creşterea şi diversificarea portofoliului, dar şi în urma implementării IFRS9 din ianuarie 2018, ajungând la un total de 96 milioane lei. Profitul net a ajuns, astfel, la 529 milioane lei.

ING Bank România a raportat o creştere semnificativă a numărului de clienţi şi a volumelor bilanţiere, facilitată de gama variată de servicii şi produse.

Numărul clienţilor activi a crescut cu 155.000, în ultimele 12 luni, ajungând la 1,25 milioane. "126.000 mai mulţi clienţi îşi încasează veniturile recurente într-un cont al băncii, cu 19% mai mult faţă de T3 2017, un ritm mai alert decât ritmul de creştere al clienţilor activi, care a fost de 14%", arată banca. Aceasta subliniază: "Cota de piaţă pe segmentul creditelor acordate a crescut cu 0,9% faţă de anul trecut, ajungând la 9,8%. Nivelul creditelor acordate a crescut la 24,6 miliarde în al treilea trimestru, o creştre de 17% în ultimele 12 luni. Distribuţia creditării rămâne echilibrată între segmentul companiilor (43%) şi cel al persoanelor fizice (57%). Soldul creditelor acordate întreprinderilor mici şi mijlocii a crescut cu 23% faţă de anul trecut.

În segmentul persoanelor fizice, creditul de nevoi personale disponibil online a fost extins şi cu opţiunea de refinanţare.

Rata creditelor neperformante a scăzut până la 3%, fiind cu 0,2% mai puţin faţă de anul anterior.

Cota de piaţă în segmentul depozitelor atrase a ajuns la 9%, aceasta fiind susţinută de creşteri atât pe segmentul persoanelor fizice, cât şi pentru clienţii companii. Valoarea depozitelor a cres-cut cu 4,6 miliarde lei, cu 18% mai mult faţă de acum 12 luni, până la 29,6 miliarde lei.

Anul viitor, ING Bank România va împlini 25 de ani de la înfiinţare.

Reprezentanţii băncii precizează: "Fiecare nou trimestru aduce noi recorduri în materie de trafic şi volum de tranzacţii în ING Home'Bank. Astfel, comparativ cu acum trei luni, numărul logărilor a crescut cu 12% şi numărul tranzacţiilor cu 5%. Comparând cele 9 luni cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cei doi indicatori au crescut cu 64%, respectiv cu 33%. Per ansamblu, ING Home'Bank avea la finalul lunii septembrie 680.000 clienţii activi, 55% dintre aceştia folosind aplicaţia de mobil".

Al treilea trimestru din 2018 a însemnat pentru ING şi revenirea pe piaţa locală de capital, prin intermedierea unei emisiuni de obligaţiuni emise de IIS la cota Bursei de Valori Bucureşti, plasament gestionat împreună cu BT Capital Partners S.A. şi BRD - Groupe Societe Generale S.A.

ING Bank România a devenit o bancă ce operează fără casierii şi ghişee, birourile teritoriale fiind destinate produselor mai complexe, consultanţei oferite de angajaţi, precum şi derularea operaţiunilor de tip self-service.

ING Group continuă să raporteze creşteri în numărul de clienţi şi volumul de creditare. Numărul de clienţi care au ING ca bancă principală a cres-cut cu 200.000 în al treilea semestru al acestui an, ajungând la un total de 12,2 milioane; numărul total de clienţi din segmentul de retail a ajuns la 38 milioane. Valoarea netă a împrumuturilor a crescut cu 6,8 miliarde euro, în timp ce creşterea netă a depozitelor a fost 3,4 miliarde euro, raportează comunicatul citat. ING a înregistrat un profit net de 776 milioane euro, în al treilea trimestru din 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb