ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Norofert a înregistrat o cifră de afaceri de 33,4 milioane de lei, în creştere cu 60%

G.B
Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2021

Vlad Popescu, CEO al Norofert Group

Vlad Popescu, CEO al Norofert Group

Norofert Group, principalul producător român de inputuri organice, raportează o cifră de afaceri de 33,4 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 4,9 milioane de lei. Compania continuă dezvoltarea pentru crearea unui conglomerat agro-alimentar care să acopere întreg lanţul, de la producţie vegetală, la inputuri şi vânzarea producţiilor obţinute, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Primele nouă luni ale anului 2021 au adus creştere pe toate liniile de business ale Norofert. De asemenea, vedem o majorare a marjei pentru activitatea principală a companiei noastre, producţia de inputuri pentru agricultura ecologică, şi ne aşteptăm să îşi păstreze acest trend şi în 2022, datorită comercializării liniei de îngrăşăminte solide produse în fabrica din Filipeştii de Pădure. În 2021, produsele Terra-Clean, Country 600 şi N-Bacter au devenit printre cele mai căutate produse de către fermierii care operează terenuri în sistem ecologic dar şi de către cei care doresc să reducă aportul de produse chimice în culturile convenţionale. În ceea ce priveşte gama Hobby, vânzările online au crescut, acesta fiind un semn clar că piaţa de retail se maturizează şi îşi doreşte produse prietenoase cu mediul. În această perioadă ne-am axat puternic şi pe tradingul cu cereale ecologice, care reprezintă un vector de creştere a cifrei de afaceri, deoarece am reuşit să încheiem contracte de preluare a mărfii rămase libere după compensarea soldurilor. Această linie de business reprezintă garanţia recuperării creanţelor din piaţă," a declarat Vlad Popescu, CEO al Norofert Group.

Potrivit sursei citate, în primele nouă luni din 2021, Norofert a înregistrat creşteri foarte bune în ceea ce priveşte vânzările de îngrăşăminte de sol, datorită semnării unor contracte de import din Egipt pentru îngrăşăminte cu conţinut de fosfor. Aceste contracte oferă companiei acces direct la materia primă pentru linia de îngrăşăminte, fapt ce va conduce la asigurarea unei stabilităţi şi predictibilităţi pentru următorii ani faţă de fluctuaţiile de pe piaţa îngrăşămintelor.

În 2021, compania a lansat o linie de business nouă, farmingul ecologic, şi a semănat deja 461 ha de culturi de toamnă - grâu, orz şi rapiţă în sistem de conversie ecologică 2, urmând ca din 2022, întreaga suprafaţă să devină certificată ecologic. Diferenţa de suprafaţă până la 1.000 ha va fi cultivată cu porumb, începând cu martie 2022. În ceea ce priveşte subsidiara Agroprod, Norofert are în plan o serie de investiţii, precum construcţia de capacităţi de depozitare cereale de aproximativ 10.000 de tone şi un sistem automat de irigaţii pentru 400 ha.

Pentru activitatea privind tradingul cu cereale ecologice, Norofert a reuşit în 2021 să gestioneze cantităţi importante de floarea-soarelui şi grâu ecologice, prin utilizarea oportunităţii de depozitare a unor cantităţi pentru urmărirea fluctuaţilor de preţ şi mărirea profitabilităţii pentru acest segment de business.

Acţiunile Norofert Group sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu 3 martie 2020 şi se tranzacţionează sub simbolul NRF. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 150 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile NRF sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru această piaţă. În cadrul acestui indice, Norofert deţine a treia cea mai mare pondere, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. nu mai luati si voi comunicatul echipei de PR, doar sunteti gazeta de specialitate, ce Dzeu. da, le-a crescut cifra de afaceri, dar profitul a scazut fata de aceiasi perioada a anului trecut. in plus in T3 2021 au inregistrat pierderi

    1. Corect,pierderi 0,2 mil lei in q3.Asta nu e tot,anul trecut profitul era mai mare in conditiile unor pierderi financiare cu 1 mil mai mari!

      ven.din explotare crestere la jumatate fata de CA datorate variatiei stocurilor.Asa ca in perioadele urmatoare o sa se raporteze la cresterea din explotare si nu la CA,sa dea mai bine. 

      Creante foarte mari,desigur in ton cu activitatea,doar ca fermierii sunt sub enorma presiune pentru ca au crescut masiv costurile cu toate inputurile deci riscul NRF creste proportional . 

      Creante comerciale in crestere 102% zic ei desi creantele totale cresc mai putin.Totusi diferenta intre cele comerciale si totale e prea mica sa justifice diferenta intre 102% si cat trec ei in tabel.Ramane ca auditul iarasi sa lamureasca misterul. 

      Spun ei ca dau drumul si la productie trimestrul asta,o sa fie interesant acum cand cei mai mari producatori inchid combinatele de ingrasaminte datorita costului cu gazul. 

      'ne mentinem ferm previziunea bugetara'....cu profit peste 8 milioane lei,asta cand in cel mai bun trimestru au avut pierdere.Baietii ridica enorm miza la poker. 

      Estimarea e ca prin q3 anul viitor le bubuie-n cap creantele. 

      Indicatorii de lichiditate s-au injumatatit,datorii foarte mari,capital de lucru mic,capacitate de atragere a finantarii se reduce,dobanzile cresc.

      Multe companii pe Aero au intrat in spirala cresterii cu marje in scadere si necesar de capital de lucru in mare crestere.La cele mai multe o sa iasa rau! 

      eu zic sa vinzi, daca n-ai ce, nu conteaza ce crezi

      care e problema ta daca noi vedem potential si investim in nrf ?

      fecilitari Vlad Popescu si toata echipa pentru realizari

      carcotasii la cutie, vorbeste ciuda din ei  

      Alexe, tu esti?

      Mai dubleaza-i pretul, daca poti! 

      Alexe trebuie sa piarda 99% ca sa ajung ala banii tai, asa ca stai calm, inca are 300-400% profit, tu ai doar invidie

    Astia dupa ce au tot scazut in piata au 150 milioane capitalizare. Fac 35-40 milioane venituri anuale si 3-4 milioane profit. Au cresteri inflationiste pe baza de explozie la preturile ingrasamintelor.Desigur cu marje in scadere ca doar asa e la commodity driven cand costul commodity sare la cer.

    Oare ce asteapta optimistii care cumpara la cotatia asta bubble sa se intample? Sa vanda astia fertilizatori facuti din gaze de esapament, din aerul de pe camp, din azotat de fericire?  

    1. Heei catelus cu parul cret fura rata din cotet.....prins odata cu minciuna.... vor mai veni si altele? Pai ....cam da zic, fratilor din SUA nimic dolari ? O fi si acolo o minciunaaaa.....

      cei de la Norofert vin cu performante, voi latrati aici la comentarii ca nu va convine, cine va baga in seama

      Zau ! Pai de ce este minus 6% acum bre? Poate ca vorbim noi aici si ne bagi tu in seama si ai inceput sa vinzi probabil.Ai fi istet daca ai facut-o.

      Felicitari, pentru ce. Investitie de 245000ron, pierdere de 61000ron, pentru vrajeala CEO Norofert.

      "Compania are o capitalizare de piaţă de peste 150 milioane de lei"

      Compania _avea_ o capitalizare de piaţă de peste 150 milioane de lei ...

      Avea si mai mult, inainte sa vina cu surprize neplacute pe bursa si sa se apuce toata conducerea NOROFERT de alte lucruri precum finantari private equity pe piata locala, vezi MICROGREENS ROMANIA. 

    crestere de 60 % pana la primu audit extern, apoi se transforma in "descrestere":)))...sau eroare de tipar

    Inca un comunicat marca Cornerstone Kurek - fumigene, parfum si staniol, care ascund dimensiunea rahatului.

    Ii dati in titlu cu cresterea CA, dar nu mentionati nimic despre profitul in scadere, despre variatia stocurilor "in paranteze", despre linia de productie din Orient care este pe drum de nu se mai stie cate luni incoace. 

    Mai, Norofert!! Pana si in vremurile lui Jules Verne reuseau sa faca ocolul Pamantului in mai putine zile decat au trecut de la Ziua Pacalitului Norofert (23 august) pana la data raportului vostru Q3. 

    Ati facut ocolul pamantului cu linia de productie carata pe umeri sau trebuia doar sa o aduceti din Asia?

    Si daca China face acum doar masti si dezinfectanti, chiar nu v-a dus capul sa cautati in alta parte? 

    1. Stai ca trebuie sa vina acum komunikat de la Izvestia despre' maretili realizari in agricultura' ale MILK.Despre cum productia vegetala la hectar raportata de tovarasi nu reuseste sa ascunda ca scad vanzarile de laptic.

      Na, ca ti-a venit raportul de la MILK, si acum poti comenta fericit.

    "Microgreens România atrage investiții de 500.000 Euro de la membrii Board-ului Norofert și anunță listarea la bursă"

    Din pacate, ceea ce vedem acum la Norofert se numeste "loss of focus" din partea conducerii si este frecvent intalnit la antreprenorii tineri si energici, care 

    vad 'oportunitati' in stanga si in dreapta, 

    uita sa se concentreze pe propria afacere 

    si incep sa redirectioneze timp, atentie si resurse catre aceste noi ... oportunitati. 

    Ceea ce uita acesti antreprenori este notiunea de "cost de oportunitate". 

    Cat poti sa castigi la Microgreens unde esti minoritar ca sa justifici fata de tine si actionari, pierderea de potential din afacerea ta de baza, care sufera ca urmare a atentiei tale disipate pe colaterale ?? 

    Exista deja in piata exemplul nefericit al AirClaim, unde directorul general este si director si investitor, in dauna imaginii firmei si implicit in dauna actionarilor. 

    Macar la AirClaim inteleg ... respectivul este minoritar, dar detinerea lui V.Popescu in Norofert este semnificativa atat ca procent cat si ca valoare, 

    asa incat "loss of focus" si ambivalenta acestuia director/investitor este de neinteles prin perspectiva "costului de oportunitate".

    Asa cum notam si in trecut, de ce sa fii un viitor Teraplast cu capitalizare bursiera de miliarde de lei, cand poti sa faci prostii si sa ramai o firma de duzina pe bursa. 

    1. L-au invatat fratii logofeti si pe el, ca nu degeaba au fost in CA la NRF si mai cereau si 30.000 euro.

      E de rasu-plansul. 

      Norofert a pierdut peste 100 milioane lei capitalizare bursiera de la maximele din februarie. Din acesti 100 mil. lei, 53% adica vreo 10 milioane euro este scaderea valorii detinerii CEO-ului si a mamei dumnealui.

      Chiar nu realizeaza ca principalul perdant din toata povestea asta este chiar el, actionarul majoritar si familia lui? 

      Cum vine sa te duci acasa la familie si/sau in fata actionarilor ca CEO sa le spui ca urmare a unui audit balmajit, a alergatului dupa cai Micro-verzi (Microgreens) pe pereti, a unor promisiuni care au tot fost amanate pana nu mai e nimic clar (SUA, linia de productie din China), ai reusit sa pierzi increderea actionarilor si sa busesti imaginea companiei, pe care parintii au fondat-o. 

      Companie care pornise cu dreptul pe bursa si care putea sa fie un motiv de mandrie pentru el ca CEO, pentru familie si pentru actionarii care i-au acordat si incredere si bani! 

      Domnule CEO Vlad Popescu, 

      Actionarii, fie ei mai amabili sau mai vocali, merita transparenta si performanta din partea dumneavoastra si a conducerii Norofert. 

      Ce pricep actionarii cand CEO Norofert isi vinde drepturile de preferinta in cadrul MCS 2021 si apoi anunta cu mandrie ca alaturi de intreg boardul administrativ Norofert cumpara o detinere semnificativa intr-o terta companie? 

      Cum ar trebui un actionar NRF sa se pozitioneze fata de aceasta stire, daca insusi CEO renunta la o participatie in propria-i companie ca sa cumpere la Microgreens? 

      Consiliul de administratie Norofert se ocupa de Norofert sau de Microgreens ca sa o faca mare si frumoasa in vederea listarii la bursa? 

      Nu mai bine va vedeti cu totii din conducere de treaba ca sa faceti Norofert mare si frumoasa pe bursa ani de zile de acum inainte?

      Am incredere ca veti acorda atentia cuvenita acestor ganduri si veti face ceea ce este mai bine pentru toti stakeholder-ii Norofert, inclusiv dumneavoastra si familia dumneavoastra. 

      Cum sa piarda aerul dintr-o gogoasa?!La el e inca un imens castig,compania asta nu face nici jumatate din cat e azi pe bursa.Ce naiba,are 150 milioane capitalizare si are un business simplut,nu vreunul disruptiv,brand,ceva sa dea sperante.

    Fraier, care am investit in vrajeala si abureala, CEO Norofert. Mai bine investeam in crypto.

    1. Fraierii nu dispar doar se schimba zice un amic.

    O sa aiba vreodata actiunea asta( market maker) vreodata.

    Acelasi Vlad care din banii atrasi din listare si-a luat un bolid de lux.

    Frumos,elegant,cat de cat.

    Curat-muradar! 

    1. Daca nu-si da macar 1 milion de actiuni gratuite il dau afara logofatu si stroe din cooperativa

      pai suntem smecherasi de dambovita sau ce mama naibii?daca nu joci macar 2-3 milioane de euro la cazino cu bani din obligatiuni si majorari nu meriti pomana,esti dat afara 

      Sop-urile abia acum urmeaza ca logofetii au experienta.

    Spectacol extraordinar!Compania Zuzana mi-ai furat banana va invita la noi elemente fenomenale de echilibristica la inaltime,pe sarma,fara plasa!

    Dupa esecuri repetate in care si-a spart capul si si-a rupt 2 maini si un picior,NRF va cere bilet in alb sa le dati banii la o capitalizare uriasa ca sa se apuce mai strasnic de cultivarea minciunelelor de camp(daca n-a mers povestea cu productia si cucerirea SUA nu inseamna ca renuntam la prostit fraierii).Bagam si contorsionism cu obligatiuni fara numar. 

    Totodata se face si numarul de mare virtuozitate cu schimbarea inlocuirii modificarii revocarii auditorului pana la mascarea prestidigitativa a creantelor nerecuperabile. 

    In cadrul showului de circ venim si cu nu mai putin de 45 de lighioane deghizate in puncte pe ordinea de zi la SMTL,o tocanita fantastica asezonata cu majorari,SOP-uri,preluari de active falimentare,infiintari de firme pe care le vedeti dar ele dispar,ridicari din drepturi de premmtiune si apoi din umeri cand intreaba actionarii de bani. 

    Avem si rezultate dar nu le mai aratam sa nu moara de ras spectatorii cand le compara cu anunturile si valoarea pe circul bursier. 

    PS.Ne rezervam dreptul sa incurcam din nou NRF cu SMTL,nu stim care AGA si la cine va fi in final,alt element surpriza pe care vi-l oferim cu drag!Noapte buna actionari!Vise placute! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb