ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2022 Bento raportează venituri de 19,2 milioane de lei

G.D.
Piaţa de Capital / 17 noiembrie 2022

Vlad Bodea, cofondator Bento

Vlad Bodea, cofondator Bento

2B Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious, BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, raportează venituri de 19,2 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, o creştere cu 1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, iar profitul net a atins valoarea de 3,5 milioane de lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Suntem mândri să raportăm o creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior a celor mai importanţi indicatori operaţionali pe care îi urmărim, înregistrând o creştere a cifrei de afaceri atât aferentă diviziei de Dezvoltare Software, cât şi a proiectelor de IT, Infrastructură şi Cloud. Din cauza livrării cu întârziere a echipamentelor hardware, care afectează toţi jucătorii din acest ecosistem, înregistrăm o scădere a cifrei de afaceri, asociată revânzării de echipamente IT faţă de primele nouă luni ale anului 2021. În trimestrul 4 am început deja să recuperăm această diferenţă. De asemenea, în cel de-al treilea trimestru al anului am demarat proiectul finanţat prin intermediul Programului Operaţional Competitivitate (POC 2014-2020), pe care l-am menţionat şi în raportul privind rezultatele din primul semestru din 2022. Acesta va avea un impact operaţional şi financiar începând cu 2023. În ceea ce priveşte anul curent, estimările noastre sunt că vom încheia 2022 cu rezultate financiare în linie cu bugetul estimat, chiar şi în contextul întârzierilor de livrări hardware," a declarat Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento.

Potrivit sursei citate, din totalul veniturilor generate, de ambele divizii, în primele nouă luni din 2022, aproximativ 40% dintre acestea au fost venituri recurente, în creştere faţă de 2021. Compania înregistrează o creştere constantă a valorii absolute a veniturilor recurente, adică acele venituri asociate serviciilor de suport şi mentenanţă. Veniturile recurente au o pondere substanţială în rezultatele ambelor divizii, acestea reprezentând un factor de stabilitate pentru activitatea Bento, fiind un indicator al maturităţii serviciilor livrate.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri aferentă primelor nouă luni din 2022, aceasta a înregistrat o valoare de 15,7 milioane de lei. Divizia "Dezvoltare Software" (DEV) a contribuit cu 49% la cifra de afaceri aferentă primelor nouă luni din 2022. DEV cuprinde dezvoltare şi implementare software - aceste activităţi având o contribuţie de 66% în cadrul acestei linii de business, cât şi servicii de mentenanţă şi evoluţie - activităţile din această categorie reprezentând 34% din venituri. În ceea ce priveşte cea de-a doua linie de business, IT, Infrastructură şi Cloud (IT), aceasta este alcătuită din servicii şi implementare, revânzare echipamente şi software. Această linie de business a contribuit cu 51% la veniturile generate în această perioadă.

"În linie cu strategia de dezvoltare pe care am prezentat-o în memorandumul întocmit în vederea listării pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi pe care o susţinem, continuăm capitalizarea valorii intelectuale proprii, manifestată sub forma de produse software, precum Bento FSM şi Bento MDM, investind capitalul atras atât în dezvoltarea tehnică a soluţiilor software cât şi în consolidarea poziţiei pe piaţă, a echipelor de vânzări şi a parteneriatelor menite să mărească expunerea acestor produse. În acest sens, în cel de-al treilea trimestru din 2022 am finalizat reorganizarea echipelor de business development reuşind astfel să implementăm planurile menite să diversifice pipeline-ul de proiecte cât şi pieţele pe care activăm", a declarat Vlad Bodea, cofondator Bento.

Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele şi soluţiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale şi internaţionale care activează în domenii diverse, precum energie, FMCG, utilităţi, telecomunicaţii, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuţie, transporturi şi servicii, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Parca s-au luat si astia dupa altii si e pacat ca pareau seriosi.Nu stiu cine i consiliaza dar nu i duce in directia buna pe bursa.Comunicatul de mai sus e graitor-se opresc la profitul net sa spuna care e dinamica,nu dadea bine.Nu spun ca la CA e scadere 14% si ca afacerile decelereaza puternic.Iar nu dadea bine.Nu spun ca de fapt profitul aparfe exclusiv din capitalizarea unor cheltuieli prin alte venituri din exploatare.Asa o sa apara si anii urmatori pentru ca vor inregistra venituri din capitalizarea grantului european.In documentul cu situatiile financiare astea s scrise ca era obligatoriu.Problema e cosmetica jenanta din comunicatele astea care se vede de pe Luna.

    O uriasa bila neagra e ca si-au dat dividende pe 2021 fix inainte de listare dar nu au avut cu ce sa le plateasca.Si le platesc cu banii stransi de la actionari in plasament si inca mai au 1,5 milioane lei .Dupa asta o sa auzim refrenul ca nu mai dam dividende ca ne dezvoltam.Nu prea arata a dezvoltare. 

    Actionarii nu pot calcula un P/E cand profitul va venit doar din granturi pentru ca astea vin 2-3 ani.Nu se dau granturi proiect peste proiect s=o tii asa 10-15 ani sa iasa un calcul de P/E.

    E frantura asta mare intre ce spun firmele astea pe gura prin comunicari si ce se vede pe hartie in documentele financiare unde nu au voie sa minta. 

    1. doar tampenii comentezi, ce a spus firma prin comunicari si e diferit de rezultate ? totul e conform cu ce au declarat

      alta care auzeam ca de growth

      si abia daca va reusi sa stagneze 

      salariile vad ca explodeaza 

      mai ales prestatii externe unde intra colaboratorii la IT mare parte lucreaza pe micro, PFA

      poate scot ceva din fondurile europene ca in domeniu astea se fac doar sa-ti tragi bani prin salarii cu eficienta 0 

    Zbarnaie firmele din IT!

    1. 2 luni daca=s de cand prezentau semestrialele si toate jurau ca-si fac bugetele,azi prima HUNT care scrie ca-l rateaza cu brio,altele o s-o tina cu vrajeala inca vreo cateva luni

      bine si bugetele sevedeau ca-s facute doar sa se arunce guvizii la majorari,nu ca erau credibile pentru cine mai sapa 

      adica nu poti face prognoze fara abateri mari FED, bnr si alte institutii mari din lume, tu te astepti sa firmele mici sa poata sa prevada schimbari ale contextului economic global

      mergi la munca si lasa investitiile la cei care se pricep  

      Pregatiti hard landing la compania de tromboane a lui Sobolewski din coltul bolovanos? Se fasaie petardele amorsate sa ridice capital pe povesti? Tot cu propaganda sovietica? Sa ia exemplu de la Hanga si Tanase care toarna baliverne cu parfum wall street

      clar, adica bnr e din acelasi film cu fed, iar bnet cu aapl

      Recomand viteza, ușa este strâmtă!

    Bento vine de la bentonita?

    Baietii astia nu se mai limpezesc :) 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb