ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2022 Meta Estate Trust a realizat venituri de peste 11 milioane de lei

V.G.
Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2022

Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust

Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust

Meta Estate Trust a realizat, în primele 9 luni ale anului, venituri de peste 11 milioane de lei, în urma finalizării ciclului de investiţie pentru o parte dintre proiectele aflate în portofoliu şi a înregistrat un profit de 4,1 milioane de lei, informează un comunicat de presă transmis redacţiei.

Conform sursei citate, compania a anunţat astfel rezultatele aferente primelor 9 luni ale anului 2022. Meta Estate Trust a obţinut venituri totale în valoare de 11,3 milioane lei şi un profit de 4,1 milioane lei, marcând trecerea de la pierdere la profit din primele 9 luni de activitate. Obiectivele propuse de creştere au fost finanţate prin operaţiuni de atragere de capital (în sumă de 20,8 milioane lei), compania având, la 30 septembrie 2022, active totale în valoare de 95,8 milioane lei.

"Proiectele din portofoliu au performat conform aşteptărilor noastre, în ciuda contextului dificil şi mai ales impredictibil cu care se confruntă piaţa de real estate din România. Conflictul din Ucraina, coroborat cu mediul inflaţionist crescut, au afectat cererea de bunuri şi servicii din România, inclusiv în ceea ce priveşte tipologia şi sursa de finanţare a tranzacţiilor pe piaţa imobiliară. În acest context, am căutat investiţii la preţuri atractive şi am reuşit să ne implicăm în proiecte de interes şi cu potenţial de generare de randamente ridicate", a declarat Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust.

Potrivit afirmaţiilor sale, compania se află într-o situaţie excelentă de lichiditate, cu peste 7 milioane de euro disponibili la închiderea trimestrului al treilea pentru investiţii aflate deja în analiză, pe piaţa din Bucureşti / Ilfov, dar şi în alte mari oraşe din ţară.

În perioada ianuarie - septembrie 2022, Meta Estate Trust a plasat peste 5 milioane euro în 7 proiecte de investiţii, dintre care 4 proiecte noi în Bucureşti, Ilfov şi Braşov. În acelaşi timp, Meta Estate Trust a încasat echivalentul în lei a cca. 6,6 milioane euro din exit-uri marcate în primele 9 luni ale lui 2022, ieşind total din 4 din proiectele de investiţii şi parţial din alte 4. Marja brută a investiţiilor exitate în ianuarie-septembrie 2022, înainte de cheltuielile generale, s-a situat la 5,4 milioane lei.

"Ne bucurăm să raportăm acţionarilor rezultatele obţinute în primele 9 luni ale anului. Acestea sunt o confirmare a performanţei modelului nostru de business, care se dovedeşte rezilient într-un context de piaţă marcat de inflaţie şi dobânzi crescute. Suntem încrezători că şi în următoarea perioadă vom continua să livrăm performanţă pentru investitorii noştri", a declarat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

De asemenea, compania se pregăteşte ca anul viitor să lanseze o platformă de crowd-funding specializată pe sectorul imobiliar pentru a valorifica potenţialul de creştere al acestei industrii şi pentru a oferi investitorilor din acest segment o alternativă de încredere.

"Ne aşteptăm ca platforma de crowd-funding să ne deschidă accesul la un nou profil de investitori pe plan local, dar şi din afara graniţelor, care va putea beneficia de randamentele superioare ce se pot obţine în România printr-o metodă din ce în ce mai populară în întreaga lume", a încheiat Oriol Casellas Deig.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb