ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI, AVAS a plătit către păgubiţii FNI 45 milioane de lei

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 august 2009

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a direcţionat peste 40% din încasările sale păgubiţilor Fondului Naţional de Investiţii (FNI), potrivit unor date transmise de către reprezentanţii Autorităţii.

Astfel, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie, Autoritatea a achitat aproximativ 44,8 de milioane de lei către foştii deponenţi FNI, în timp ce încasările AVAS din acelaşi interval au fost de 101,4 milioane de lei.

În prima jumătate a acestui an, Autoritatea a solicitat un împrumut de 212 milioane de lei de la Trezoreria Statului pentru plata păgubiţilor FNI.

Autoritatea trebuie să efectueze plăţi pentru păgubiţii FNI ca urmare a patru sentinţe judecătoreşti, care vizează despăgubirea a peste 23.400 de deponenţi FNI.

De asemenea, în primul semestru al anului, Autoritatea a recuperat de la debitori 7,8 milioane de lei, cele mai importante sume fiind încasate prin poprirea conturilor unor firme precum "Interagro" Bucureşti şi "Avicola" Braşov.

Cea mai mare sumă, de 3,01 milioane de lei, a fost recuperată prin blocarea conturilor "Interagro", firmă controlată de omul de afaceri Ioan Niculae.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. in acest an nu s-a platit nici 1 leu

    1. Domnule Dumitru, informatiile sunt primite de la AVAS. Va rugam sa ne contactati pe adresa redactiei sau la telefon sa detaliati ceea ce sustineti. Va multumim!

    MA NUMESC MIRON SILVICA AM 57 DE ANI SUNT O PENSIONARA DISPERATA .AN 2000 AM DEPUS LA BANCA POPULARA ROMANA SUMA DE 70 MILIOANE DE LEI ACESTI BANI PROVENEAU DIN VANZAREA UNUI AP CU 2 CAMERE AM FACUT ACEST GEST DISPERAT FIIND -CA LA ACEA VREME AVEAM UN COPIL CARE SUFEREA DE TETRAPAREZA SPASTICA AM CREZUT CA CU BANI A-MI VOI PUTEA SA-MI SALVEZ COPILUL ,DAR MOARTEA A ANVINS SI ACUM AM RAMAS SI FARA COPIL SI FARA CASA PENTRU CA CEI 70 MIL LEI I-AMDEPUS LA ACEA BLESTEMATA BANCA AL CAREI PRESEDINTE ERA D-L IOAN BOTEA EMIL SI ALTII CARE AU AVUT GRIJA DE BANII NOSTRI ,DE MUNCA DE O VIATA ,VORBESC STRICT DOAR DE MINE .DE ACEIA VA ROG ,VA IMPLOR SPUNETI-MI SI MIE DACA VOI MAI AJUNGE SA-MI RECUPEREZ ACESTI BANI ,SAU CEL PUTIN DATI-MI UN SFAT CE SA FAC . IN FINAL CRED CA VOI FACE GREVA FOAMEI LA PALATUL JUSTITIEI PENTRU CA,CONSIDER EU CA JUSTITIA NU-SI FACE DATORIA SI ANUME ACEIA DE A APARA INTERESELE CETATENILOR ACESTEI TARI .NR MEU DE TELEFON ESTE :0770153315 SAU 0769978926 VA MULTUMESC SI D-ZEU SA VA AJUTE CELOR CARE MA VETI AJUTA ATAT CAT SE POATE .MULTUMESCANTICIPAT.

    1. Doamna, aveti rabdare, intr-un final ne vom recupera cu totii banii!

      Pana acum s-au recuperat pentru BPR putin peste 22,1 miliarde lei din care abia s-au platit creantele bugetare. Trebuia sa depuneti declaratie de creanta pana la data de 29 martie 2002, altfel nu aveti dreptul la desdaunari. Lichidarea o facea SC Real Reorganizare, Administrare si Lichidare Str. Sipotul Fantanilor 2, CP010157, tel. 0722581755, Bucuresti. Numai ca lichidatorul s-a dizolvat pe 26 Iunie 2008 si este de neinteles cum a fost agreat caci figura ca nu avea salariati.

    pot sa va spun ca fac parte din asociatia ani-fni timis, noi cei din timis am primit cu totii banii... dar dupa ce am angajat un executorjudecatoresc din bucuresti...eu am fost printre ultimii si stiu ca toata lumea a luat banii

    1. sunt inregistrat la AVAS cu data de 19 dec. 2008 iar ultima zi in care s-au mai facut plati a fost pentru cei inregistrati in data de 9 dec 2008 . Eu va asigur ca nu am primit nici un ban chiar daca fac parte din asociatie si sunt pe sit-ul AVAS cu cerea inregistrata

    De ce nu incearca AVAS sa recupereze banii de la adevaratii vinovati - persoanele care au propus transferul raspunderii la AVAS, parlamentarii care au votat transferul, demnitarii CNVM-ului care au aprobat si supravegheat FNI, functionarii din Ministrul de finante si BNR care supravegheau CEC-ul, BID si BRS, politistii, procurorii si judecatorii care s-au straduit sa nu recupereze nici un leu de la infractori? Conducerea si functionarii BID si BRS in frunte cu Votcaroiu trebuiau intrbati si ei cum au intermediat infiintarea acelor banci stiind ca sursa capitalului social era dubioasa.

    1. MA NUMESC MIRON SILVICA SI VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU CA MI-ATI RASPUNS LA PRIMUL COMENTARIU ,VA ROG DIN SUFLET SA -MI MAI SPUNETI O DATA CE TREBUIE SA MAI TRIMIT ,PENTRU CA EU AM TRIMIS DE MULT CEA CE MI-A SPUS O FUNCTIONARA DE LA FOSTA BANCA SI ANUME :CONTRACTUL ,PLUS DOVADA CA AM PLATIT 30LEI PEMTRU JUDECAREA PROCESULUI BANCI POPULARE ROMANE INTRATE AN FALIMENT ,SI NIMIC ALTCEVA .VA ROG SA-MI SPUNETI DACA MAI TREBUIEA CEVA ,SI DACA DA CE ,SI DACA E TARZIU SA MAI TRIMIT ACUM ,SI UNDE .EU AM SCRIS SI LA COTROCENI D-LUI PRESEDINTE ,LA CURTEA DE CASATIE SI JUSTITIE ,IAR D-LOR CA MI-AU RASPUNS CA AU TRIMIS SCRISOAREA MEA LA :S.C REAL REORGANIZARE ,ADMINISTRARE ,S,R,L.UNDE AM TRIMIS SI EU DAR MI-A VENIT ANAPOI PENTRU CA NU AM SCRIS MR DE CAMERA .DACA SE POATE VA IMPLOR SPUNETI-MI CE NR DE CAMERA AU CA RESTUL STIU EU .VA MULTUMESC SI VA DORESC SA ESITI CAT MAI REPEDE CA VIATA E SI ASA SCURTA SI SA VA PETRECE-TI URMATORII ANI ALATURI DE MAMA ANDURERATA .D-ZEU SA VA AJUTE

      VA ROG SA MA SCUZATI DAR DESI AM O VARSTA NU STIU CE SEMIFICA ACEL CUVANT CREANTE }

      Ptr. D-na Silvica si Anonim

      Din ce povestiti cred ca sunteti deja inscrisa in tabelul creditorilor, si n-ar mai trebui sa trimiteti nimic. Cred ca e inutil sa mai scrieti SC REAL ADMINISTRARE ... intrucat, asa cum v-am scris, acea societate s-a dizolvat. E o smecherie practicata adesea de Statul roman, pentru a se preface ca va rezolva problemele. Cred ca e bine sa incercati telefonul 0722581755, poate cel ce mai raspunde stie cui a predat dosarul lichidarii BPR. Normal era ca sa fiti informati despre transfer, dar mafiotii vor altceva. Puteti cere explicatii Ministerului Justitiei care trebuia sa supravegheze activitatea lichidatorilor BPR. 

    avas-ul minte de ingheata apele!!!! am depus dosar pe 06-11-2007,s-a inregistrat ,pe 08-11-2007 si nu am primit niciun ban, s-au mai dat la cei cu axecutare silita sau la cei cu ,,dare de mana''!!!ar trebui sa faceti o ancheta, s-ar putea sa iasa un subiect bun!

    1. De cind a preluat D.Ursache AVAS-ul ,nu s-a facut nici-o plata...daca se tine cont de ordinea inregistrarii zilnice,as avea 10 zile plati ca sa-mi vina rindul...aproape nu mai cred ca se va intimpla

    Pe scurt, statul (populatia - noi) platim banii care au intrat in buzunarele cui trebuia.

    Partea buna e ca parca ne-am mai invatat minte. 

    Sanatate domnului Madoff, ca sa nu ne fie rusine ca suntem romani.

    1. Asa cum am mai scris an comentariile anterioare ,sunt o persoana disperata ,si spun asta pentru ca ,desi am fost o pers cinstita si corecta societatea in care traesc este invers celor spuse de mine .am muncit 35 de ani 24 an grupa 2,sunt pensionara cu o pensie de 670,sase mil sapte sute poate si cu acei bani as trai,e adevarat de pe o zi pe alta ,dar nu am casa pentru ca ,pentru a-mi salva copilul de la moarte am recurs la un gest extrem si anume acela de a-mi vinde unica locuinta pentru care am muncit din greu ,si cred ca stiti ca majoritatea dintre noi am muncit la fel numai ca eu am ramas acum la 67 de ani si fara casa si fara copil pentru care mi-as fi dat si viata cu lacrimi an ochi va scriu numai cine si-a pierdut un copil stiu durerea din sufletul meu,mai mult de atat ca am pierdut totul Desi am muncit mult si sunt si o pers an varsta as face orce munca exemplu:Sa am grija de un copil,un batran,batrana contra locuinta ,as munci pe branci numai sa stiu ca atunci cand mi-a veni randul sa plec din casa mea pentru care atiu ca am muncit ,va implor ajutati-ma nu vreau nimic degeaba ci vreau sa muncesc chiar daca am o varsta numarul meu este 0770153315.VA MULTUMESC SI D-ZEU SA VA AJUTE iar celor care nu sau gandit la suferinta noastra sa nui dea d-zeu pedeapsa mai mare si anume ,pierderea unuicopil de 24 de ani si casa pentru am muncit enorm va multumesc pentru antelegere

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb