Bursa Română de Mărfuri a realizat în primele nouă luni ale anului 2005 o creştere a valorii de tranzacţionare de aproximativ 25% faţă de perioada similară a lui 2004, atît datorită extinderii în teritoriu a serviciilor ringului bursier prin înfiinţarea de noi terminale, dar şi a consolidării imaginii instituţiei în contextul economic actual.
Valoarea totală a diferenţelor favorabile de preţ obşinute pentru autorităţile contractante ale BRM a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului 2004 cu aproape 100%, de la peste 22 milioane de dolari anul trecut, la aproximativ 44 milioane de dolari în 2005, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire medie a preţului de pornire din cadrul licitaţiei cu strigare de 10,82%, în termeni reali.
Cele mai importante valori de tranzacţionare au fost înregistrate pentru următoarele companii: SNTFC CFR Călători, care a tranzacţionat în ringul bursier peste 71 milioane de dolari, SNTFM CFR Marfă, cu o valoare a achiziţiilor şi vînzărilor de peste 66 milioane de dolari, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, care se situează pe locul 3 în topul ordonatorilor BRM datorită unei valori de tranzacţionare de aproximativ 36 milioane de dolari.
Concluzionînd, se poate afirma că, fără a lua în calcul procedurile de achiziţie şi vînzare de produse petroliere organizate în anul 2004 pentru compania Petrom, trendul înregistrat de sistemul achiziţiilor şi vînzărilor pus la dispoziţie de către Bursa Română de Mărfuri este unul ascendent, cu multiple oportunităţi de creare de pieţe spot specializate pentru cele mai diversificate mărfuri.
În teritoriu, cele 12 terminale active pînă în prezent ale Bursei Române de Mărfuri au organizat proceduri de achiziţie şi vînzare de mărfuri şi servicii în valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari. În funcţie de acest criteriu, topul terminalelor BRM situează pe primul loc punctul de lucru de la Cluj, care organizat proceduri de achiziţie şi vînzare de aproximativ 8 milioane de dolari. Printre cei mai activi ordonatori ai ringului clujean se numără: DRDP Cluj, SNTFC CFR Călători, SISEE Electrica Transilvania Nord etc.
Pe locul 2 în topul terminalelor BRM se situează punctul de lucru de la Iaşi, care a organizat în primele nouă luni ale lui 2005, 113 proceduri de achiziţie şi vînzare în valoare de peste 6,5 milioane de dolari. Cele mai multe licitaţii au fost organizate pentru: DRDP Iaşi, SNTFC CFR Călători, precum şi în cadrul parteneriatului public - privat încheiat împreună cu Spitalele din Iaşi.
Cel de-al treilea terminal din top, BRM Braşov, a înregistrat o valoare totală a procedurilor de aproximativ 5,8 milioane de dolari, tranzacţionaţi în special de către: DRDP Braşov, SISEE Electrica Transilvania Sud şi Spitalul General Căi Ferate Braşov.
În total, BRM împreună cu terminalele sale operaţionale au organizat pînă în prezent un număr de 1244 de proceduri a căror valoare a depăşit 360 de milioane de dolari.